Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje druhá dcerka ta si počkala dva dny do ovulace
vím to přesně-brala jsem Clomhexal a chodila na UTZ-aby mudr věděl, jak probíhá ovulace…A týden před tím jsem byli na spermiogramu a doktorovi se nelíbílo to, že se spermie přestávaly velmi brzo hýbat, takže nám říkal, že by ke styku muselo dojít přesně ve chvíli, až praskne folikul-že by spermie určitě nevydržely víc jak 20 minut…Hm a ony vydržely dva dny ![]()
Takže ať se zadaří
![]()
Holky můžete mi prosim odpovědět???Psala jsem na první strance dekuji.
![]()
@Jaja87 píše:
Ahojky,
takze je sance teda velika den před ovu?
Ja jen ze my se s muzem snažíme o druhé ditko, ale nedari se moc.
A sexik jsme měli 30.7.-31.7. (čtvrtek, patek),i v nedeli byl sexik.Toho 30.7. mi vysel pozitivni ovu testik..Takze myslite ze tedy jsme to pekny vystihly?![]()
Dekuji za odpovedi..
Máte šanci, protože pozitivní test bývá 24-48h před ovulací. Tedy za předpokladu že k ní dojde. Je to jen pravděpodobnost, pro potvrzení by to chtělo sledovat příznaky a měřit bazální teplotu, aby se potvrdilo, že a kdy asi ovulace proběhla. Testy nebývají úplně spolehlivé.
@andelka83 Priznaky jsem mela…Bolel me desne podbřišek. Takze verim ze k ovulce prave doslo. Teplotu nemerim no to uz je ted pozde.
@JayLee Ja vim, ze kazda to mame jinak, ale me jde o to ze zda mame sanci, jak jsem psala!?
Podle toho kdy jsem mela ovulku a sexik.
@terinka4444 píše:
bvajíčko je oplodnitelné 12, max 24 hodin od ovulace. Spermiím trvá v řádu hodin, těm nejrychlejším zhruba kolem pěti hodin, zbytku klidně i 10 hodin, než doputují do horní části vejcovodu, kde musí dojít k oplodnění vajíčka. 24 hodin ještě přežije drtivá většina spermií v pohodě, takže nejideálnější čas je den před ovulací, přežijí téměř všechny spermie, co mají sílu doputovat do vejcovodu, doputují tam všechny, i ty´, jimž trvá cesta až 10 hodin, číhají v tom vejcovodu a jakmile dojde k ovulaci, prostě jsou tam. Více dnů před ovulací klesá počet těch, jež v plném zdraví vydrží čekat, v den ovulace tam zase doputují jen ty nejrychlejší, jichž ale nemusí být tolik…a taky trefit se je umění, říká se den ovulace, nicméně ovulace může být už ráno, k sexu dojde večer, 5 hodin do vejcovodu…nejideálnější je oplodnění do 12ti hodin od ovulace, prameny uvádějí až 24, nicméně ta šance zvolna klesá…podtrženo sečteno, nejideál den před.
A proč v době ovulace doputuji jen ty nejrychlejší a nemusí jich byt tolik? Asi mi to nemysli
@tasa píše:
A proč v době ovulace doputuji jen ty nejrychlejší a nemusí jich byt tolik? Asi mi to nemysli
protože speriím prostěrvá až deset hodin, než stihnou doputovat do vejcovodu to není jako střík a jsou tam. A vajíčko je oplodnitelné jen chvilku, pak už nikoliv.
A z těch mlionů a milion§ spermií se do vaječníku dostane jen pár stovek, spíš desítek, někdy stačí jedna, někkdy jich an tisíc nedokáže opodnit…není to je o tom, aby tam jedna spermie byla, je to chemických reakcích na povrchu. a ČÍ VÍC SPERMIÍ, TÍM VĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOST, ŽE PROSTĚ TA JEDna, pardon za caps, kompatibilní bude.
inak moc nevím, jestli se ptáš přesně na to, na co ti odpovídám, nebo jestli úplně chápu, na c se ptáš.
@JayLee Ahoj tohle na me vykouklo dneska rano. Okolo 5h ranni.
@Vitalion Ano je..A tady mam dnesni ranni tak nevim no…Je to jina znacka a je slabsi, dnes jsem delala mamatest a vcera to byl dr max. ![]()
Ahoj, za jak dlouho po sexu ti vyšel TT s duchem? Já měla taky jeden den před ovu a potom každý den, včera to byl týden a testu absolutně nic ![]()
@Jaja87
Ahoj
no to máš pravdu že Dr.max je více viditelnější nežli Mamatest. A ty už meškáš menstruaci? Někomu roste HCG pomaleji tak možná proto je slabší čárka. Ale více holek věří Dr. maxovi nežli Mamatestu většinou dělá falešné duchy mě se to právě stalo u Mamatestu ten falešný duch.
@mesiah
Ahoj a kdy očekáváš/neočekáváš menstruaci? Těhotenský test je lepší si dělat po vynechané menstruaci.