Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Viking píše:
On i ten nátřesk na Keplerovi je trochu legenda, tam je spíš důležité, aby dítě rádo myslelo a psalo. Tabulka myslím z roku 19…
No tak ta tabulka nám nic neříká kromě těch dvou, kde víme, jaký byl cutoff definitivně přijatých vč odvolání. Ale minimálně je jistě, že se lze dostat Zkopírované kousky textu můžete připnout, aby po 1 hodině neskončila jejich platnost s 65 procenty
@Lama Lama Mně přišla zajímavá právě vzhledem k těm legendám o počtu uchazečů.
@Viking píše:
@Lama Lama Mně přišla zajímavá právě vzhledem k těm legendám o počtu uchazečů.
Tech je dost. Já koukala Zkopírované kousky textu můžete připnout, aby po 1 hodině neskončila jejich platnost na rozhodnutí Zkopírované kousky textu můžete připnout, aby po 1 hodině neskončila jejich platnost přijetí. Ale to je na první dobrou… Tam jsou ty čísla dost hustá. A nakonec se to ale posune, na odvolání. Ale moc škol to nezverejnuje. Jen to malgym.
@Viking píše:
On i ten nátřesk na Keplerovi je trochu legenda, tam je spíš důležité, aby dítě rádo myslelo a psalo. Tabulka myslím z roku 19…
No jo, jenže ta tabulka říká jen to, kolik mělo dítě na nejlepším místě, na 30., 60. apod. Akorát na Keplera, kdo je v těch prvních třiceti, tak tam i zpravidla nastoupí, s tím odvolání moc nezahýbou. Zatímco na Českolipskou se např. moje dcera nakonec dostala na odvolání zhruba ze 120. místa (a to ani ještě nebyla poslední přijatá). Pak rázem porovnáváme 85 bodů vs. 67.
@Anonymní píše:
No jo, jenže ta tabulka říká jen to, kolik mělo dítě na nejlepším místě, na 30., 60. apod. Akorát na Keplera, kdo je v těch prvních třiceti, tak tam i zpravidla nastoupí, s tím odvolání moc nezahýbou. Zatímco na Českolipskou se např. moje dcera nakonec dostala na odvolání zhruba ze 120. místa (a to ani ještě nebyla poslední přijatá). Pak rázem porovnáváme 85 bodů vs. 67.
No však ano, situace na Kepleru je dost specifická, relativně málo uchazečů, ale silné výkony a málo odpadlíků. Ten posun zpod čáry na jiných pražských gymnáziích mě ale zkrátka překvapil.
@Viking píše:
No však ano, situace na Kepleru je dost specifická, relativně málo uchazečů, ale silné výkony a málo odpadlíků. Ten posun zpod čáry na jiných pražských gymnáziích mě ale zkrátka překvapil.
Tak to ale od té doby, co je povinný Cermat, je. Zpravidla je větší šance dostat se na státní pražský 8G, který otvírá dvě nebo dokonce tři primy nehledě na počet uchazečů. Pokud gympl přijímá do primy např. 60 děti, má smysl podat odvolání i u dětí, které skončily 120., někde i horší, jak bylo uvedeno výše. Výjimkou je Alej, tam je šance na přijetí tak do 90. místa.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.