Shromažďování bioodpadu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
28.6.24 11:37

Shromažďování bioodpadu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Shromažďuji bioodpad v nádobě, do které dávám plastový sáček do koše. Když ho vynesu do kontejneru, nechce se mi ten plastový sáček znovu používat. A zdá se mi škoda, ho vyhazovat. Viděla jsem v DM, že se prodávají sáčky na bioodpad, ale chtěla bych ušetřit. Nemáte prosím někdo nějaký nápad, co dávat do té nádoby na bioodpad? Moc děkuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
28.6.24 11:53

Babička má kyblík. Ten se vyplachne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
28.6.24 11:54
@Lucka356 píše: Více

Nemáš po nákupu papírovou tašku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
28.6.24 11:59
@Lucka356 píše: Více

Pokud to potřebuješ z toho vytáhnout a ven odnést a vyhodit celý. Tak nic jiného, než ty rozložitelný sáčky ti nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
28.6.24 12:06
@Cenarius píše: Více

Záleží na tom, kam (kde) ten odpad vyhazuje. U nás je do bioodpadu zakázáno házet veškeré typy sáčků, nepatří tam ani ty rozložitelné. Protože biodpad není již dále roztřiďován a jde rovnou na kompost a pohledem není možné stanovit, o jaký typ sáčku se jedná a zda kompost neznehodnotí. Takže pokud jsou v popelnici na biodpad pytlíky (nebo jiný očividně tam nepatřící věci), tak nám ji neodvezou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
28.6.24 12:18

Já mám takový uzavíratelný kyblík, který pak umyju.

• Citovat
  • Upravit
35692
28.6.24 12:25

Mám kyblík s víkem a v tom papírový Bio pytlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
28.6.24 12:25

@Lucka356 Ty sáčky jen pokud máte doma kompost. Jak je psáno výše, nikdo to nepřebírá, aby zkontroloval, jestli je sáček kompostovatelný. Do misky na bioodpad nic nedávám, po vynesení vždycky umyju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
28.6.24 12:35

My také nádobu umýváme.
Lepší způsob jsem nenašla, sáčky nemám ráda, ani ty rozložitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
28.6.24 12:50

Mám z ikey koš na bioodpad a vyplachuju ho. Má dobrý víko, co jde zavěsit ze strany.

https://www.ikea.com/…na-90567003/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21466
28.6.24 15:25

Já mám malou plastovou misku a vynesu ji do popelnice na bioodpad každý večer, pokud tam něco je. Misku pak umyju. Podle situace v ruce nebo hodím do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
28.6.24 16:29

Mám ve skleněné míse, dle potřeby nebo večer odnesu do popelnice, mísu strčím do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
28.6.24 16:34

Mam taky zaviraci kyblik a davam tak nasood treba kus papiroveho pytliku nebo neco podobneho, aby se to lip vysypavalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13706
28.6.24 21:33

Dávám papírovou tašku z donáškových nákupů. U té je snad každému jasné, že to není plastový pytlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
28.6.24 22:42
@AnastazieB píše: Více

U nás jsou zakázané všechny typy sáčků, i papírové. Když budou navrchu (jakože viditelné), popelnici nevyvezou. Zakladatelka si musí zjistit, jaká pravidla platí u jejich popelnic (pokud si odpad nedává na vlastní kompost). Zahlídla jsem třeba info, že ve zkušebním provozu se v našem městě rozjíždí i popelnice na kuchyňský bioodpad, kam toho lze naházet víc a navíc se to může v jakémkoli sáčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.