Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Šmoulice píše:
Tohle znáš?
https://www.facebook.com/…runtuncovice
Super, díky za tip.
Už jsem jim psala, v jakých podmínkách prasátka chovají, na stránkách to moc rozepsané nemají.
@Anonymní píše:
Super, díky za tip.Už jsem jim psala, v jakých podmínkách prasátka chovají, na stránkách to moc rozepsané nemají.
Osobně jsem tam ještě nebyla, ale lidi si to dost chválí. ![]()
A krůty si nechávám posílat odtud: https://www.ceskakruta.cz/ ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, trochu víc se s manželem chceme zaměřit na kvalitu potravin, které kupujeme. Taky jsme oba dost velcí zvířátkomilové a rádi bychom kupovali maso hlavně ze zdrojů, kde mají zvířata šanci alespoň na trochu hezký a co nejvíc přirozený život bez stresu.Už jsme našli blízko od nás zdroj bio hovězího masa (a kupodivu i za slušnou cenu). Ale nikde poblíž jsem nenašla nikoho, kdo by prodával drůbeží či vepřové maso. Jenom různé přeprodejce, případně velké farmáře, kteří rozváží různě po republice, a ta cena je tam pak dost šílená (nevadí mi si připlatit, ale dát 450kč za 1,2kg kuře je docela pálka).
Nevíte o nějakých dobrých farmářích v okolí Olomouce? Nemusí být nutně bio, ale hlavně aby měla zvířata dobré podmínky k životu a necestovala na jatka stovky kilometrů (a za maso nechtěli astronomické částky). Nevadí nám si dojet i o něco dál, máme velký mrazák, takže počítáme s nákupem do zásoby. Konkrétně bydlíme u Zábřeha, takže i třeba pardubický kraj není problém. Primárně mi jde o maso (drůbeží, vepřové, jehněčí), ale pokud máte někdo tip na dobrý zdroj kvalitní zeleniny či ovoce, budu ráda i za to
(Anonym z důvodu specifikace bydliště)
Na scuku něco poblíž nenajdes? Ze bys objednala pak přímo u nich.
Jinak u drůbežího vím jen Královéhradecký, ale to už je z ruky.
Biofarma Sasov Jihlava
jezdí každých cca 4 až 6 týdnů i do Olomouce.
Např.
Kdy: středa, 24. led 2024
Popis:
OLOMOUC - PROSTĚJOV - VYŠKOV a další obce na trase (závozy na adresu v min. výši 1.250,– dle časových možností)
Svozné místo: „Kavaléristů 8“
🌷 Teď už tento termín nestihneš. Tak jen pro info.
Zdravím všechny, trochu víc se s manželem chceme zaměřit na kvalitu potravin, které kupujeme. Taky jsme oba dost velcí zvířátkomilové a rádi bychom kupovali maso hlavně ze zdrojů, kde mají zvířata šanci alespoň na trochu hezký a co nejvíc přirozený život bez stresu.
Už jsme našli blízko od nás zdroj bio hovězího masa (a kupodivu i za slušnou cenu). Ale nikde poblíž jsem nenašla nikoho, kdo by prodával drůbeží či vepřové maso. Jenom různé přeprodejce, případně velké farmáře, kteří rozváží různě po republice, a ta cena je tam pak dost šílená (nevadí mi si připlatit, ale dát 450kč za 1,2kg kuře je docela pálka).
Nevíte o nějakých dobrých farmářích v okolí Olomouce? Nemusí být nutně bio, ale hlavně aby měla zvířata dobré podmínky k životu a necestovala na jatka stovky kilometrů (a za maso nechtěli astronomické částky). Nevadí nám si dojet i o něco dál, máme velký mrazák, takže počítáme s nákupem do zásoby. Konkrétně bydlíme u Zábřeha, takže i třeba pardubický kraj není problém. Primárně mi jde o maso (drůbeží, vepřové, jehněčí), ale pokud máte někdo tip na dobrý zdroj kvalitní zeleniny či ovoce, budu ráda i za to
(Anonym z důvodu specifikace bydliště)