Maso z farmy

Anonymní
18.1.24 11:21

Maso z farmy

Zdravím všechny, trochu víc se s manželem chceme zaměřit na kvalitu potravin, které kupujeme. Taky jsme oba dost velcí zvířátkomilové a rádi bychom kupovali maso hlavně ze zdrojů, kde mají zvířata šanci alespoň na trochu hezký a co nejvíc přirozený život bez stresu.

Už jsme našli blízko od nás zdroj bio hovězího masa (a kupodivu i za slušnou cenu). Ale nikde poblíž jsem nenašla nikoho, kdo by prodával drůbeží či vepřové maso. Jenom různé přeprodejce, případně velké farmáře, kteří rozváží různě po republice, a ta cena je tam pak dost šílená (nevadí mi si připlatit, ale dát 450kč za 1,2kg kuře je docela pálka).

Nevíte o nějakých dobrých farmářích v okolí Olomouce? Nemusí být nutně bio, ale hlavně aby měla zvířata dobré podmínky k životu a necestovala na jatka stovky kilometrů (a za maso nechtěli astronomické částky). Nevadí nám si dojet i o něco dál, máme velký mrazák, takže počítáme s nákupem do zásoby. Konkrétně bydlíme u Zábřeha, takže i třeba pardubický kraj není problém. Primárně mi jde o maso (drůbeží, vepřové, jehněčí), ale pokud máte někdo tip na dobrý zdroj kvalitní zeleniny či ovoce, budu ráda i za to 8)

(Anonym z důvodu specifikace bydliště)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15498
18.1.24 12:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 12:56
@Šmoulice píše:
Tohle znáš? :)
https://www.facebook.com/…runtuncovice

Super, díky za tip. :hug: Už jsem jim psala, v jakých podmínkách prasátka chovají, na stránkách to moc rozepsané nemají.

• Citovat
  • Upravit
15498
18.1.24 13:17
@Anonymní píše:
Super, díky za tip. :hug: Už jsem jim psala, v jakých podmínkách prasátka chovají, na stránkách to moc rozepsané nemají.

Osobně jsem tam ještě nebyla, ale lidi si to dost chválí. :)

A krůty si nechávám posílat odtud: https://www.ceskakruta.cz/ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13896
18.1.24 13:21
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, trochu víc se s manželem chceme zaměřit na kvalitu potravin, které kupujeme. Taky jsme oba dost velcí zvířátkomilové a rádi bychom kupovali maso hlavně ze zdrojů, kde mají zvířata šanci alespoň na trochu hezký a co nejvíc přirozený život bez stresu.

Už jsme našli blízko od nás zdroj bio hovězího masa (a kupodivu i za slušnou cenu). Ale nikde poblíž jsem nenašla nikoho, kdo by prodával drůbeží či vepřové maso. Jenom různé přeprodejce, případně velké farmáře, kteří rozváží různě po republice, a ta cena je tam pak dost šílená (nevadí mi si připlatit, ale dát 450kč za 1,2kg kuře je docela pálka).

Nevíte o nějakých dobrých farmářích v okolí Olomouce? Nemusí být nutně bio, ale hlavně aby měla zvířata dobré podmínky k životu a necestovala na jatka stovky kilometrů (a za maso nechtěli astronomické částky). Nevadí nám si dojet i o něco dál, máme velký mrazák, takže počítáme s nákupem do zásoby. Konkrétně bydlíme u Zábřeha, takže i třeba pardubický kraj není problém. Primárně mi jde o maso (drůbeží, vepřové, jehněčí), ale pokud máte někdo tip na dobrý zdroj kvalitní zeleniny či ovoce, budu ráda i za to 8)

(Anonym z důvodu specifikace bydliště)

Na scuku něco poblíž nenajdes? Ze bys objednala pak přímo u nich.

Jinak u drůbežího vím jen Královéhradecký, ale to už je z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
18.1.24 14:22

Biofarma Sasov Jihlava
jezdí každých cca 4 až 6 týdnů i do Olomouce.

Např.
Kdy: středa, 24. led 2024
Popis:
OLOMOUC - PROSTĚJOV - VYŠKOV a další obce na trase (závozy na adresu v min. výši 1.250,– dle časových možností)

Svozné místo: „Kavaléristů 8“

• parkoviště před obchodem Organica salus, ul. Kavaléristů 1261/8, Olomouc - Hodolany (vedle ZUŠ Žerotín). Výdej objednávek od 17.00 do 17.30 hod.

🌷 Teď už tento termín nestihneš. Tak jen pro info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
19.1.24 09:14

Doporucuju Scuk.cz, tam si vybereš farmu, dovoz domů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie