Šicí stroj Janome 920 a Brother 2500

1
14.1.14 10:35

Šicí stroj - poradíte mi?

Rozhodujem sa medzi Janome 920 a Brother 2500. Neviem si však vybrať. Poradíte mi? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6437
14.1.14 10:39

Neporadím, ale taky jsem zvědavá, je to pro mě aktuální téma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
14.1.14 10:42

Já mám Overlock Brother a spokojenost, stroj Singer. Rozhodovala jsem se hlavně podle dostupnosti servisu po záruce, protože u overlocku je to nutnost.

• Citovat
  • Upravit
1685
14.1.14 10:46

Jéé, ja mam jeste takovej ten velkej starej i se stolem a je suprovej.Babi ho sehnala od nake znamé :mavam: je uz teda hoodne starej ale sije paradne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
14.1.14 10:56

Mám Janome asi 3 roky a jsem spokojená. Má celokovový vnitřek, je bytelný a prošije až 8 vrstev dřínoviny. Je spolehlivý, přiměřeně tichý a přinejhorším ho opraví, každý opravář šicích strojů, protože je vnitřek z kovu. Mám tento: http://www.raj-siti.cz/…5-e/d-69423/?…

• Citovat
  • Upravit
10264
14.1.14 10:59

@cvajka14 Já mám teda overlock do Janome /a až našetřím, tak si určitě pořídím i klasický šicí stroj od nich/. Protože jsem moc a moc spokojená s touto značkou, a vybírala jsem také podle dostupnosti servisu a skvělých recenzí. Váhala jsem ale také mezi výběrem mezi značkami Janome a Brother, obě považuji za velmi spolehlivé a skvělé. Myslím, že ani s jedním nešlápneš vedle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
14.1.14 11:00

@Ka-tcha a porizovala jsis v základní výbavě, nebo rovnou i další součástky..např. patka na zipy a pod..já jako začátečník mám pocit, že nutne budu potřebovat vše..díky..mám slíbený za porod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
14.1.14 14:36

Jinak jsem to měla stejně, ale k tomu mému stroji byla ve výbavě i patka na zipy, overlocková patka, patka na slepý steh a patka na knoflíky a knoflíkovou dírku. Kdyby to tam nebylo, určitě bych koupila tu overlockovou a časem i tu na slepý steh a taky zipovou.

• Citovat
  • Upravit
Ka-tcha
14.1.14 14:40

Koupila jsem navíc boxík na cívky s náhradními cívkami (to se fakt hodí, nemusíš zbytky spodní nitě pokaždé vyhazovat, uděláš si rezervy různých barev a máš to prakticky uložené- vřele doporučuji!), džínové jehly a dvojjehlu (ale tu jsem ještě nepoužila, poněvadž nevím jak… :oops: ). :kytka: Přeju šťastnou ruku, myslím, že neuděláš chybu ani s jednou značkou. Já si tehdy vybrala Janome, protože zkrátka tehdy tento model nabízel za ty peníze nejvíce „muziky“. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6437
14.1.14 15:44

@Ka-tcha díky za vyčerpávající odpověď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka-tcha
14.1.14 16:31

@lentilka248 - Opravdu nemáš zač! ;)

• Citovat
  • Upravit
1
4.4.14 09:24

My jsme se rozhodovali také ohledně těchto dvou, nakonec pomohlo zavolat do pár servisů a zjistit, jak na tom stroje jsou. Doporučili nám Janome 920 z důvodu většího množství příslušenství, levnějších náhradních dílů, je více celokovový + má o pár „fičurek“ navíc.

Co se ještě osvětlení týká, tak u Janome je prý nedostatečné, navíc je to žárovka, LED na BQ 25 je zase slabá, takže v tomhle jsou si stroje „rovny“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.12.15 11:47

Z těch co mají Janome 920 dokážete mi poradit jak udělat knoflíkovou dírku? Udělá se mi levá strana knoflíkový dírky a pak mi nejde dodělat ta pravá strana, místo toho aby to šlo doprava, tak pokračuje pořád dál u levé strany. Umíte někdo poradit jak nastavit aby to udělalo celou knoflíkovou dírku? Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák