Šicí stroje
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@lentilka248 píše:
@Emilie aha, díky za vysvětlení..asi se ptám hloupě..takže se jedná o to, že to prostě půjde složitěji, než že by to nešlo vůbec..a jestli tomu správně rozumím, rovnou se podívat na nabízené příslušenství k danému typu stroje..
Já nejsem švadlena, jen jak říkám, šiju patchwork, což je ještě trošku něco jiného. Takže co mě takhle od boku napadá, třeba že pružné amteriály potřebují overlockové pružné stehy, které třeba nemusí být v základu těchle „malých“ mašin. U těch starých tomu tak není, ale u těch nových modelů už by tam být mohly. Já mám doma sice (relativně) nový, ale nedostačující Singer. Právě jak říkám, jsou to detaily, které zlepší práci - třeba ta nová „lepčejší“ mašinka lépe prošije větší vrstvu materiálů (t. j. třeba ušít prošívanou kabelku nebo dát do kupy rozpadlé rifle na mým Singru zhola nemožné, to jdou jehly do kšá), má lepší podávání a patky, které zlepší práci při šití, že se to tak nemačká, nenatahuje, atd. Záleží na tom, co budeš šít. Na naučení se, a běžné domácí šití, jak popisuješ, ti určitě ta levnější stačí. A jasně, babička šila na historické šlapací Singrovce pánské zimní bundy, tak mi povídej, že to nejde! jde. Ale je to práce teda, no - já si to neumím představit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie aha diky no ja mam 603 a zatim spokojenost nejvetsi, ale tak je to vzdycky o osobni zkusenosti. Jasne ze lektor toho vida vic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 píše:
@Emilie hmm, tak to už je jiná liga
No… to je dárek k narozeninám spolu s ježíškem a dalším dárkem k narozeninám a dalším ježíškem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
@Emilie aha diky no ja mam 603 a zatim spokojenost nejvetsi, ale tak je to vzdycky o osobni zkusenosti. Jasne ze lektor toho vida vic
Já to taky nemyslela, že Janomka je vysloveně špatná, jen že asi nějaké chybky byly… zaregistrovány… a jasně, že je to osobní zkušenost. To je jako s autem. Kdo volí Forda, má prostě Forda, ikdyby v testech byl až na kolikátým místě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie no mamka mi šila kabát z těžké vlněné látky a ještě zateplený..a tchyně na svém starém stroji šila oděvy na motorku..
myslím, že všechny ty stroje, co mám ve výběru mají overlockový steh a dají se k nim přikoupit i overlockové patky..jen nevím, jesli je to pak lepší kupovat v originálu, nebo nějaké univerzální v sadě..
ale samozřejmě chápu, že ty vyšší ligy toho umí víc..třeba i u foťáku, fotili jsme klasickým kompaktem a fotky mi přišly ok..pak jsme si pořídili poloprofi zrcadlovku a teda koukám, že i já, fotící amatér, umím udělat fotky hodny tisku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 píše:
@Emilie no mamka mi šila kabát z těžké vlněné látky a ještě zateplený..a tchyně na svém starém stroji šila oděvy na motorku..
myslím, že všechny ty stroje, co mám ve výběru mají overlockový steh a dají se k nim přikoupit i overlockové patky..jen nevím, jesli je to pak lepší kupovat v originálu, nebo nějaké univerzální v sadě..
ale samozřejmě chápu, že ty vyšší ligy toho umí víc..třeba i u foťáku, fotili jsme klasickým kompaktem a fotky mi přišly ok..pak jsme si pořídili poloprofi zrcadlovku a teda koukám, že i já, fotící amatér, umím udělat fotky hodny tisku
Myslím, že tím přirovnáním k fo´táku jsi to vystihla přesně! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie @lentilka248 jj to je se vsim stejne. Auto, fotak, sici stroj atd atd… Rozhodnout se je vzdycky tak tezke, pro me treba obzvlast- jsem vaha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quinny píše:
@Emilie @lentilka248 jj to je se vsim stejne. Auto, fotak, sici stroj atd atd… Rozhodnout se je vzdycky tak tezke, pro me treba obzvlast- jsem vaha
já též ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie akorát stroj za 2Otis. u nás asi neklapne..asi teď zvolím něco kolem těch 6 s možností příslušenství. A kdyby se ze mne stal šicí drak, můžu ho dát mamce nebo tchýni..nebo prodat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 Já mám Veronicu. Ale Brother je záruka kvality, klidně bych do něj šla. Záleží, co šiješ, podle toho bude cenová hranice. Já mám tu Veroniku za 12 000 před 15 lety. Je celokovová, ale využívám vlastně jen základ. Takže bych klidně koupila nějaký základní typ a to se do 7000 krásně vejdeš.
Mamka a sestřenka mají Husquarnu a taky to vypadá na slušný stroj. Spíš se dívej, jaký máš v okolí servis, podle toho vybírej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 dej pak vědět prosím jak ses rozhodla. Konečně ho mám také slíbený, půjdu do Brothera protože jsem začátečník a jistě ještě dlouho budu a když ž tak chci aby mi to vydrželo… Jak řikám, prosím dej vědět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lentilka248 píše:
@Emilie akorát stroj za 2Otis. u nás asi neklapne..asi teď zvolím něco kolem těch 6 s možností příslušenství. A kdyby se ze mne stal šicí drak, můžu ho dát mamce nebo tchýni..nebo prodat..
Hele, pro začátečníka je zybtečná taková investice. I já si říkám, že se tam nahoře někdo na mně usmál -…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
já též
zase na svoji obranu musim rict, ze nakonec jsem z 99% vzdy spokojena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit