Šicí stroje
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
chuanitka píše:Podle mě máš špatně nastavené napětí dolní i horní nitě. Nevím proč, ale mě to můj starší stroj občas udělal.
No, to se mi nezdá protože předtím jsem měla pnutí stejný i látku a nedělalo to :-/ achichjo
- Citovat
- Upravit
Ach ty stroje :)
Levné stroje se často „rozeštelovávají“ a tropí neplechu.
- vytáhnout cívku spodní nitě + cívkové pouzdro
(pořádně vyfouknout nebo štětečkem pročistit)
- není od věci promazat jehlovou tyč
další části je potřeba „udržovat“ pouze podle druhu stroje a doporučení výrobce. Namazání některých částí, kde olej nepatří, ikdyž to tak vypadá může zapříčinit nefunkčnost stroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejný problém
Měla jsem se strojem stejný problém, než začas zlobit a totálně vyhazovat pojistky, bylo ještě řešení následující: 1- dle předchozí rady zkontroluj a pročisti zásobník na nitě.
2- používej na horní i dolní cívku pokud možno stejnou nit- nit o stejné tloušťce, rozdíl dělá divy
3- zkontroluj napětí nitě a její správně umístění na kole k ladění napětí nitě (no většinou je vpředu s číselníkem) nebo naprav jiným způsobem, jestli lze.
4- při šití nezapomeň držet obě koncové nitě spolu s látkou mimo jehlu (dostatečně dlouhé),jak se dostanou do stroje, zašmodrchají se.
5- pročisti hlavně vstup spodní nitě a ujisti se, že se při protažení ven o nic nezachytila
No víc už nevzpomenu. Byla s tím příšerná práce..
- Citovat
- Upravit
Je to čína
Ahoj, asi nevíš, že šicí stroje této značky nejsou české ale čínské výroby. Dováží je firma Ersico s.r.o. ![]()
Babička
- Citovat
- Upravit
dovoz
A víte o nějakém šicím stroji, který se nevyrábí v Číně nebo z Thaiwanu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobře
Dojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko
Na stroje zn. Veronica jsou teď 5ti leté záruky, což je myslím supr a servis a náhradní díly bez problémů. Máte někdo zkušenosti? Šití zdar!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
HáňaSlab píše:
Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobřeDojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko
Na stroje zn. Veronica jsou teď 5ti leté záruky, což je myslím supr a servis a náhradní díly bez problémů. Máte někdo zkušenosti? Šití zdar!
![]()
Ale vůbec to není český šicí stroj. Tyto šicí stroje dováží společnost ERSICO s.r.o. z Jemnice z Číny a lepí na ně název své registrované ochranné značky. Raději si kup nějaký evropský výrobek.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, je tu někdo zkušený, kdo mi poradí s výběrem šicího stroje? Byla mi doporučena Zetina, jen ten nevím, který typ… váhám mezi http://www.zetina.cz/…X-index1.php a http://www.zetina.cz/…X-index1.php. Víc do toho asi vrazit nemůžu, i tak je to víc, než jsem myslela. Jinak jsem šila poprvé a naposledy asi před 20 lety na mamčině stroji (polské značky) a celkem se mi dařilo… tak zvažuji, že bych začala šít na malou. Díky!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jentak píše:HáňaSlab píše:Ale vůbec to není český šicí stroj. Tyto šicí stroje dováží společnost ERSICO s.r.o. z Jemnice z Číny a lepí na ně název své registrované ochranné značky. Raději si kup nějaký evropský výrobek.
Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobřeDojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko
![]()
Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.
- Citovat
- Upravit
ach ty stroje
Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.
Profesionální stroje se už vůbec nedělají v evropě…
Je nová doba, kdy je silný tlak na cenu a rozlišování kde je vyráběn je naprosto chybné. Je potřeba zjistit, zdali výrobce dělá „nějaké objednávky“ a nakupuje krabice, jak je tomu u AEG, Singer atp. nebo má vlastní vývoj a stroje jsou vyráběny podle jeho koncepce. Chápu, že to je pro koncové zákazníky složité, ale jednoduchým kritériem je dostupnost příslušenství a náhradních dílů… kdo objednává pouze krabice, ten distribuuje příslušenství jen okrajově nebo vůbec.
Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nejsicistroje píše:Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.Profesionální stroje se už vůbec nedělají v evropě…
Je nová doba, kdy je silný tlak na cenu a rozlišování kde je vyráběn je naprosto chybné. Je potřeba zjistit, zdali výrobce dělá „nějaké objednávky“ a nakupuje krabice, jak je tomu u AEG, Singer atp. nebo má vlastní vývoj a stroje jsou vyráběny podle jeho koncepce. Chápu, že to je pro koncové zákazníky složité, ale jednoduchým kritériem je dostupnost příslušenství a náhradních dílů… kdo objednává pouze krabice, ten distribuuje příslušenství jen okrajově nebo vůbec.
Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.
Když se v těchto věcích trochu lépe orientujete, mohu poprosit o radu?
Rozhodujeme se mezi následujícími stroji:
VERONICA KOMFORT 303
JANOME 423S
je to ale také otázka dostupnosti a ceny náhradních dílů (pokud víte o jiném stroji - značce, který kvalitativně odpovídá námi předvybraným, rádi se podíváme i po jiných značkách, tyto dvě nám byli doporučeny od odborníků). Děkuji.
- Citovat
- Upravit
Jendix píše:nejsicistroje píše:Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.Profesionální stroje se už vůbec nedělají v evropě…
Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.Když se v těchto věcích trochu lépe orientujete, mohu poprosit o radu?
VERONICA KOMFORT 303
JANOME 423S
je to ale také otázka dostupnosti a ceny náhradních dílů (pokud víte o jiném stroji - značce, který kvalitativně odpovídá námi předvybraným, rádi se podíváme i po jiných značkách, tyto dvě nám byli doporučeny od odborníků). Děkuji.
Vidím, že vybíráte mechanické šicí stroje, které mají šíři do 5mm a hodláte investovat kolem 5t Kč.
Tyto dvě značky jsou OK, stejně jako Brother a Pfaff… V těchto cenových hladinách vám doporučuji zvážit nákup stroje, co má již rotační chapač (stroj bude mít kultivovanější a tižší chod = nebude tolik hrkat. Také bude méně poruchový a náročný na údržbu)
U Janome je to Janome 525
U Brother BN 27, BN 37
U Veroniky 404 (ta má i integrovaný ořez látky)
Všechny tyto stroje jsou velmi bytelé a nejen, že vám dlouho poslouží, ale pořídíte na ně i náhradní díly a příslušenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásný den přeji
,
vidím, že tak trošku rozumíte strojům
, tak Vás poprosím o radu. Ráda bych si koupila šicí stroj, ale tápu. Jsem naprostý laik a budu šít tak nějak domácky, tzn. založit záclony, přišít zip, apod. Ráda bych se vešla cenou do 3 tisíc.
Jaký šicí stroj by jste koupila Vy a proč? Co by pro Vás na mém místě bylo při koupi důležité? A pak se ještě zeptám - co to znamená rychloupínání patky a je to důležité? A co zvolit - vyměnitelné patky nebo pouze kolečko, kterým otočím a zvolím tak druh stehu?
Moc díky za Vaše názory ![]()
nejsicistroje píše:Jendix píše:nejsicistroje píše:Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.Profesionální stroje se už vůbec nedělají v evropě…
Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.Když se v těchto věcích trochu lépe orientujete, mohu poprosit o radu?
VERONICA KOMFORT 303
JANOME 423S
je to ale také otázka dostupnosti a ceny náhradních dílů (pokud víte o jiném stroji - značce, který kvalitativně odpovídá námi předvybraným, rádi se podíváme i po jiných značkách, tyto dvě nám byli doporučeny od odborníků). Děkuji.Vidím, že vybíráte mechanické šicí stroje, které mají šíři do 5mm a hodláte investovat kolem 5t Kč.
Tyto dvě značky jsou OK, stejně jako Brother a Pfaff… V těchto cenových hladinách vám doporučuji zvážit nákup stroje, co má již rotační chapač (stroj bude mít kultivovanější a tižší chod = nebude tolik hrkat. Také bude méně poruchový a náročný na údržbu)
U Janome je to Janome 525
Všechny tyto stroje jsou velmi bytelé a nejen, že vám dlouho poslouží, ale pořídíte na ně i náhradní díly a příslušenství.
U Brother BN 27, BN 37
U Veroniky 404 (ta má i integrovaný ořez látky)
- Citovat
- Upravit
A co říkáte např. na šicí stroj BROTHER BQ 25 (2500), stojí sice přes ty 3 tisíce, ale to neva ![]()
- Citovat
- Upravit
Jo mám, ale moc tam toho nepíšou
takže prostě jen rozebrat na součástky oprášit štětečkem a prokapat olejíčkem? To snad zvládnu. Až se k tomu dostanu, zahlásim, jak to dopadlo!
Díky