Šicí stroje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alice. Ja
8.6.11 21:52

Jo mám, ale moc tam toho nepíšou :roll: takže prostě jen rozebrat na součástky oprášit štětečkem a prokapat olejíčkem? To snad zvládnu. Až se k tomu dostanu, zahlásim, jak to dopadlo!
Díky 8-)

• Citovat
  • Upravit
Alice. Ja
8.6.11 21:54
chuanitka píše:
Podle mě máš špatně nastavené napětí dolní i horní nitě. Nevím proč, ale mě to můj starší stroj občas udělal.

No, to se mi nezdá protože předtím jsem měla pnutí stejný i látku a nedělalo to :-/ achichjo

• Citovat
  • Upravit
9.6.11 07:23

Ach ty stroje :)

Levné stroje se často „rozeštelovávají“ a tropí neplechu.

• vytáhnout cívku spodní nitě + cívkové pouzdro

(pořádně vyfouknout nebo štětečkem pročistit)

• není od věci promazat jehlovou tyč

další části je potřeba „udržovat“ pouze podle druhu stroje a doporučení výrobce. Namazání některých částí, kde olej nepatří, ikdyž to tak vypadá může zapříčinit nefunkčnost stroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ttak
14.7.11 18:50

Stejný problém

Měla jsem se strojem stejný problém, než začas zlobit a totálně vyhazovat pojistky, bylo ještě řešení následující: 1- dle předchozí rady zkontroluj a pročisti zásobník na nitě.
2- používej na horní i dolní cívku pokud možno stejnou nit- nit o stejné tloušťce, rozdíl dělá divy
3- zkontroluj napětí nitě a její správně umístění na kole k ladění napětí nitě (no většinou je vpředu s číselníkem) nebo naprav jiným způsobem, jestli lze.
4- při šití nezapomeň držet obě koncové nitě spolu s látkou mimo jehlu (dostatečně dlouhé),jak se dostanou do stroje, zašmodrchají se.
5- pročisti hlavně vstup spodní nitě a ujisti se, že se při protažení ven o nic nezachytila

No víc už nevzpomenu. Byla s tím příšerná práce..

• Citovat
  • Upravit
Jentak
21.8.11 14:42

Je to čína

Ahoj, asi nevíš, že šicí stroje této značky nejsou české ale čínské výroby. Dováží je firma Ersico s.r.o. 8-o
Babička

• Citovat
  • Upravit
30.8.11 14:23

dovoz

A víte o nějakém šicím stroji, který se nevyrábí v Číně nebo z Thaiwanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
12.9.11 12:46

Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobře :-) Dojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko :-) Na stroje zn. Veronica jsou teď 5ti leté záruky, což je myslím supr a servis a náhradní díly bez problémů. Máte někdo zkušenosti? Šití zdar! :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jentak
26.10.11 09:41
HáňaSlab píše:
Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobře :-) Dojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko :-) Na stroje zn. Veronica jsou teď 5ti leté záruky, což je myslím supr a servis a náhradní díly bez problémů. Máte někdo zkušenosti? Šití zdar! :palec: :mavam:

Ale vůbec to není český šicí stroj. Tyto šicí stroje dováží společnost ERSICO s.r.o. z Jemnice z Číny a lepí na ně název své registrované ochranné značky. Raději si kup nějaký evropský výrobek.

• Citovat
  • Upravit
4595
10.11.11 18:41

Ahoj, je tu někdo zkušený, kdo mi poradí s výběrem šicího stroje? Byla mi doporučena Zetina, jen ten nevím, který typ… váhám mezi http://www.zetina.cz/…X-index1.php a http://www.zetina.cz/…X-index1.php. Víc do toho asi vrazit nemůžu, i tak je to víc, než jsem myslela. Jinak jsem šila poprvé a naposledy asi před 20 lety na mamčině stroji (polské značky) a celkem se mi dařilo… tak zvažuji, že bych začala šít na malou. Díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jendix
18.2.12 13:42
Jentak píše:
HáňaSlab píše:
Já mám objednaný šicí stroj Veronica Prima 100 za 3000,– (můj limit byla právě tahle částka, takže jsem se nemohla nějak rozšoupnout..) tak snad mi jako učící se „švadlence“ poslouží dobře :-) Dojde zítra nebo pozítří, těším se jak malé děcko :-) Na stroje zn. Veronica jsou teď 5ti leté záruky, což je myslím supr a servis a náhradní díly bez problémů. Máte někdo zkušenosti? Šití zdar! :palec: :mavam:
Ale vůbec to není český šicí stroj. Tyto šicí stroje dováží společnost ERSICO s.r.o. z Jemnice z Číny a lepí na ně název své registrované ochranné značky. Raději si kup nějaký evropský výrobek.

Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.

• Citovat
  • Upravit
18.2.12 14:22

ach ty stroje

Taky vybíráme šicí stroj, a evropský výrobek neexistuje, snad všechny stroje (krom těch profesionálních) jsou z asie, bohužel.

Profesionální stroje se už vůbec nedělají v evropě…

Je nová doba, kdy je silný tlak na cenu a rozlišování kde je vyráběn je naprosto chybné. Je potřeba zjistit, zdali výrobce dělá „nějaké objednávky“ a nakupuje krabice, jak je tomu u AEG, Singer atp. nebo má vlastní vývoj a stroje jsou vyráběny podle jeho koncepce. Chápu, že to je pro koncové zákazníky složité, ale jednoduchým kritériem je dostupnost příslušenství a náhradních dílů… kdo objednává pouze krabice, ten distribuuje příslušenství jen okrajově nebo vůbec.

Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jendix
18.2.12 15:00
nejsicistroje píše:

Je nová doba, kdy je silný tlak na cenu a rozlišování kde je vyráběn je naprosto chybné. Je potřeba zjistit, zdali výrobce dělá „nějaké objednávky“ a nakupuje krabice, jak je tomu u AEG, Singer atp. nebo má vlastní vývoj a stroje jsou vyráběny podle jeho koncepce. Chápu, že to je pro koncové zákazníky složité, ale jednoduchým kritériem je dostupnost příslušenství a náhradních dílů… kdo objednává pouze krabice, ten distribuuje příslušenství jen okrajově nebo vůbec.

Pokud nechcete koupit nějaký šunt, kontaktujte prodejce šicích strojů v okolí a poptejte se na příslušenství a co lze k čemu pořídit… a najednou vám vyleze pár značek.

Když se v těchto věcích trochu lépe orientujete, mohu poprosit o radu?

Rozhodujeme se mezi následujícími stroji:

VERONICA KOMFORT 303

JANOME 423S

je to ale také otázka dostupnosti a ceny náhradních dílů (pokud víte o jiném stroji - značce, který kvalitativně odpovídá námi předvybraným, rádi se podíváme i po jiných značkách, tyto dvě nám byli doporučeny od odborníků). Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
18.2.12 16:38
Jendix píše:
nejsicistroje píše:

VERONICA KOMFORT 303

JANOME 423S

je to ale také otázka dostupnosti a ceny náhradních dílů (pokud víte o jiném stroji - značce, který kvalitativně odpovídá námi předvybraným, rádi se podíváme i po jiných značkách, tyto dvě nám byli doporučeny od odborníků). Děkuji.

Vidím, že vybíráte mechanické šicí stroje, které mají šíři do 5mm a hodláte investovat kolem 5t Kč.

Tyto dvě značky jsou OK, stejně jako Brother a Pfaff… V těchto cenových hladinách vám doporučuji zvážit nákup stroje, co má již rotační chapač (stroj bude mít kultivovanější a tižší chod = nebude tolik hrkat. Také bude méně poruchový a náročný na údržbu)

U Janome je to Janome 525
U Brother BN 27, BN 37
U Veroniky 404 (ta má i integrovaný ořez látky)

Všechny tyto stroje jsou velmi bytelé a nejen, že vám dlouho poslouží, ale pořídíte na ně i náhradní díly a příslušenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.12 17:31

Krásný den přeji :kytka: ,

vidím, že tak trošku rozumíte strojům :kytka: , tak Vás poprosím o radu. Ráda bych si koupila šicí stroj, ale tápu. Jsem naprostý laik a budu šít tak nějak domácky, tzn. založit záclony, přišít zip, apod. Ráda bych se vešla cenou do 3 tisíc. :kytka: Jaký šicí stroj by jste koupila Vy a proč? Co by pro Vás na mém místě bylo při koupi důležité? A pak se ještě zeptám - co to znamená rychloupínání patky a je to důležité? A co zvolit - vyměnitelné patky nebo pouze kolečko, kterým otočím a zvolím tak druh stehu?

Moc díky za Vaše názory :)

nejsicistroje píše:
Jendix píše:
nejsicistroje píše:

VERONICA KOMFORT 303

JANOME 423S

Vidím, že vybíráte mechanické šicí stroje, které mají šíři do 5mm a hodláte investovat kolem 5t Kč.

Tyto dvě značky jsou OK, stejně jako Brother a Pfaff… V těchto cenových hladinách vám doporučuji zvážit nákup stroje, co má již rotační chapač (stroj bude mít kultivovanější a tižší chod = nebude tolik hrkat. Také bude méně poruchový a náročný na údržbu)

U Janome je to Janome 525
U Brother BN 27, BN 37
U Veroniky 404 (ta má i integrovaný ořez látky)

Všechny tyto stroje jsou velmi bytelé a nejen, že vám dlouho poslouží, ale pořídíte na ně i náhradní díly a příslušenství.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.12 17:43

A co říkáte např. na šicí stroj BROTHER BQ 25 (2500), stojí sice přes ty 3 tisíce, ale to neva :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat