Šicí stroje
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Šicí stroje
Ahoj holky, už mě přestalo bavit věčně si půjčovat šicí stroj a řekla jsem si, že si koupím svůj. Ale co u nového mám upřednostnit, na co si dát pozor, když jich je tolik a žádný nový neznám..poradíte? Taky by mě zajímalo, kde kupujete látky, připadá mi, že nikde nic kloudného nemají, k čemu je mi pro dítě umělý úplet, to já spíš něco bavlněného na mikiny, trika, pružné kalhoty a tak. Děkuju Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Petro,
před lety jsem si pořídila šicí stroj PFAFF hobby 1030. Kromě vyšívání má snad všechno, jsem s ním spokojená. Tehdy se mi naskytla příležitost za super cenu právě tahle značka.
Nevím z jakého města jsi, ale v Praze je skvělý obchod s látkama na Letné. Když budeš chtít, popíšu podrobněji. Jinak já mám ještě nějaké zásoby látek od mojí tchýňky, Pleas jim do práce dodával zbytky a různé kazové kusy, na dětská trička a tepláčky a pyžámka se z toho dá dobře vybrat.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katko, taky pokukuju po Pfaffu, tak říkáš, že Hobby je dobrý? No já jsem zvědavá, zatím znám jen starobylé stroje
. Ten Pleas, to jo, zkusim. Děkuju.Petra
- Citovat
- Upravit
jé já se při minulém příspěvku zapomněla přihlásit..Tak Pfaff má hezké www stránky a stroje se mi líbí, ale bojím se do něj investovat, abych pak nezjistila, že nemám z čeho šít. U nás V Hradci Králové jsem výběr látek našla pouze prabídný, do Prahy nejezdíme. Ale ty zbytky, to nějak zkusím. Pěkný víkend, Katko.Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, já mám šicí stroj Quasatran - značka sice méně známá, ale v podstatě je to to samé co Pfaff - vyrábí to i samá firma.
Numím si život bez něj už představit - správky oblečení atd. A navíc - když si něco ušiju do domácnosti, tak to člověka více těší i když je to žrout času.
Desty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
dřív jsme měli doma klasickou starou šlapací Singrovku, tak jsem se rozhodla, že budu věrná značce - koupila jsem si vloni moderní Singrovku - model tuším z roku 2002 (se slevou). Šije bez problémů, ale přiznávám, že všechny ty typy stehů a různé nástavce stejně nevyužívám. Vystačím si s rovným stehem a entlem a zpětným chodem ![]()
Tak nákupům zdar.
Jo a přijde mi, že vcelku dobré látky mají v Tescu na Národní, ale pochopitelně to není specializovaný obchod, takže nečekej zázraky.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
mám šicí stroj české výroby. Jmenuje se Veronika a jsem s ním maximálně spokojená. Výhodou je, že neni problém se servisem, neboť neni nutné čekat na náhradní díly či opravu. Tak mi to bylo doporučeno v prodejně. Já jsem ho zatím neměla v opravě, ale nechala jsem si poslat jeden díl a bylo vše bez problému. Stroj šlape jak hodinky. V obchodě mě zrazovali před nákupem v supermarketech, kde prý nemají nic moc kvalitu. Nevím. Šicích strojů Veronika je více druhů a tak si můžeš vybrat, který se Ti bude líbit.
Ahoj Štěpík
- Citovat
- Upravit
Ahoj Jano, Desty a Štěpíku, všechno probádám a prověřím, děkuju
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Petro,
moje mamka mela doma slapaci Ladu a ja kdyz jsem si porizovala sici stroj, tak jsem si koupila taky Ladu.
Bylo to jeste, kdyz jsem studovala vysokou, tenkrat jsem si na nej nasetrila a jela si pro nej s budoucim manzelem do Sobeslavi (u Tabora) a jeste ted si pamatuju, jak jsem si ho pysne vlekla autobusem a nechtela ho ani dat Mirkovi, aby s nim nahodou nekde nebouchl.
Sije skvele dodnes (asi 10let), i kdyz ja mam porad mene casu (a nekdy mi prijde, ze uz se to ani nevyplati, teda na me, deti bohuzel jeste nemame). A je pravda, ze spoustu stehu, ktere umi jsem nikdy nepouzila. Ani nevim, jestli porad ten podnik v Sobeslavi existuje. Jinak stroj se nikdy nepokazil, takze jsem zadny servis nepotrebovala.
Latky si nejcasteji kupuju v Ostrave, kdyz jedeme k manzelovym rodicum, tam mi prijde, ze jsou levnejsi nez v Praze a vyber dobry.
Bohunka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Bohunko, no já pořád váhám, jestli si mám koupit stroj tenhle nebo onen…chtěla bych opravdu spolehlivý se kterým bude šití jedna radost, nazlobila jsem se u těch starých už dost. Jsem váhavý střelec
. Tak si nechám jako na pomoc poslat dva roky staré číslo časopisu pro spotřebitele, kde šicí stroje testovali - třeba budu moudřejší. Látky už jsem také nějaké našla.
Šití zdar
Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Goody, ani se ti nedivím, že nevíš co si máš vybrat…hlavně, když chceš stroj jako amatér - pro základni domácí úpravy a ne jako profesionální švadlena. ![]()
Víš, mě připomínáš mě - už 2 měsíce nevím jaký kočárek si nakonec koupíme a pořád to měním ![]()
Ale s tím časopisem s testy - to máš dobrý nápad.
Desty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Desty, no my jsme si před druhým prckem řekli, že máme už dost těch ojetých kočárů po někom, odrovnali jsme tři vehikly, tak jsme si koupili za přispění rodičů kočárkový mercedes Peg Perego, byl skvělej, ale nakonec jsem šťastná, že si ho vzala moje sestra, protože ........nosíme v šátku
Ahoj Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Goody!
Taky jsem si udělala radost a pořídila si nový stroj. Starou Veritasku jsem měla dlouhodobě půjčenou od kamarádky, ža mi jí nakonec porodala. Ale podařilo se mi jí skoro za stejnou cenu prodat a koupila jsem si Brother. Dlouho jsem vybírala, srdce mě táhlo k Husgarnám, ale za tutéž cenu toho „uměli“ méně, takže Brother nakonec zvítězil. Jsem spokojená. Prošla jsem všechny značky včetně Singru a Paff, uvažovala jsem o Veronice. Ne jednoduché běžné šití to určitě stačí.
U stoje hodně záleží na tom, co budeš šít, jak často a z jakých materiálů. A také, jestli to dobře umíš nebo teprve začínáš…
a kolik do toho chceš nebo můžeš vrazit. U nás v Brně se dobře nakupují látky, mam tu omrknuté prodejny, občas jsou akce, kde se dá sehnat látka skoro o polovinu levněji než v jiných obchodech. Akorát se nějak nemůžu dostat k šití… ![]()
Alice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
manuál Veritas
Ahojky holky sháním manuál na starý šicí stroj zn. Veritas. Při stěhování jsme ho někam založila a ne a ne ho najít. Prosím kdyby někdo věděl kde bych ho mohla ofotit nebo získat. V servisu jsem se už ptala a nemají. Děkuji Maru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Alice, zatím u mě vedou české značky Veronica a Zetina, kvůli dostupnému servisu a náhradním dílům, kvůli dobrému poměru funkce-cena. Na běžné šití a opravy oděvů by mi stačilo cokoliv, podle mě všechny dnešní moderní stroje jsou lepší než půjčená stoletá Veritaska nebo Lucznik, ale chci se rozešít víc, a navíc z problémových materiálů, tak proto mám tolik přemýšlení. Přeju hodně času na šitíčko a hodně radosti z tvořivé práce
. Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit