Šicí stroje
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
stroje do 3t
Dobrý den,
do 3t moc kvalitních strojů není (plastové, co po půl roce přestanou fungovat vynechávám), zbývá nám
Brother BQ 17 nebo Janome IT 1011
V této cenové hladině nenajdete stroje, kde můžete regulovat šířku stehu (regulujete jenom délku) - šířka je dána několika stehy různé šířky (jsou dány natvrdo).
Zde by preference vyhrál Brother, protože BQ 17 má rotační chapač a je trošku větší než IT 1011.
Záclony ovšem nejsou „jednoduchým“ šitím. Některé lze šít dobře, jiné problematicky, pro svou kluzkost. Pokud budete mít s těmi vašimi problém, poohlédněte se po teflonové patce (která klouže na materiálu více) nebo si pomožte kráčející patkou.
Anonymní píše:
Krásný den přeji,
vidím, že tak trošku rozumíte strojům
Moc díky za Vaše názory, tak Vás poprosím o radu. Ráda bych si koupila šicí stroj, ale tápu. Jsem naprostý laik a budu šít tak nějak domácky, tzn. založit záclony, přišít zip, apod. Ráda bych se vešla cenou do 3 tisíc.
Jaký šicí stroj by jste koupila Vy a proč? Co by pro Vás na mém místě bylo při koupi důležité? A pak se ještě zeptám - co to znamená rychloupínání patky a je to důležité? A co zvolit - vyměnitelné patky nebo pouze kolečko, kterým otočím a zvolím tak druh stehu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
A co říkáte např. na šicí stroj BROTHER BQ 25 (2500), stojí sice přes ty 3 tisíce, ale to neva
BQ 25 je lepší než 17 (má více stehů) a jsou mezi nimi i strečová (na pružné materiály). Ovšem stále nelze regulovat šířku stehu… to je celkem škoda. Tato série strojů ještě vyčuhuje diodovým osvětlením (žárovky docela hřejí, mají žlutý nádech a vypalují se)… což diody nic z toho nedělají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukali jsme na Internetu na Brother BN27, vypadá vcelku zajímavě, hlavně cena je příznivější v porovnání např. s Veronica 303. Když jsme se ale podívali na cizojazyčných stránkách, moc jsme o tomto stroji nenašli, nejedná se o nějaký výběhový model nebo menší serii? Jak je to co se konstrukce stroje týče, je také kovová a relativně srovnatelně tuhá např. s již jmenovanou Veronicou 303? Upřímě mi u něj trochu vadí páčka zapošívání, která je umístěna hnend nad patkou, stranové umístění mi přijde malinko praktičtější.
Poslední co nás zajímá je systém podávání spodní nitě, někde na internetu jsme se dočetli, že rotační chapač je sice spolehlivější, ale při větší změně tlouštky nitě je nutno něco přenastavit, u té druhé varianty chapače tomu prý tak není. Nebo jsme to špatně pochopili?
- Citovat
- Upravit
Holky já mám Brother už 17 let. Stál mě tenkrát kolem 13 tisíc a pořád teda šije dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se zeptám na Váš názor při výběru mezi těmito dvěma stroji:
Šicí stroj Janome IT 1011
Brother BQ 2500
Díky. ![]()
nejsicistroje píše:
Dobrý den,
do 3t moc kvalitních strojů není (plastové, co po půl roce přestanou fungovat vynechávám), zbývá námBrother BQ 17 nebo Janome IT 1011
V této cenové hladině nenajdete stroje, kde můžete regulovat šířku stehu (regulujete jenom délku) - šířka je dána několika stehy různé šířky (jsou dány natvrdo).Zde by preference vyhrál Brother, protože BQ 17 má rotační chapač a je trošku větší než IT 1011.
Záclony ovšem nejsou „jednoduchým“ šitím. Některé lze šít dobře, jiné problematicky, pro svou kluzkost. Pokud budete mít s těmi vašimi problém, poohlédněte se po teflonové patce (která klouže na materiálu více) nebo si pomožte kráčející patkou.
Anonymní píše:
Krásný den přeji,
vidím, že tak trošku rozumíte strojům
Moc díky za Vaše názory, tak Vás poprosím o radu. Ráda bych si koupila šicí stroj, ale tápu. Jsem naprostý laik a budu šít tak nějak domácky, tzn. založit záclony, přišít zip, apod. Ráda bych se vešla cenou do 3 tisíc.
Jaký šicí stroj by jste koupila Vy a proč? Co by pro Vás na mém místě bylo při koupi důležité? A pak se ještě zeptám - co to znamená rychloupínání patky a je to důležité? A co zvolit - vyměnitelné patky nebo pouze kolečko, kterým otočím a zvolím tak druh stehu?
- Citovat
- Upravit
Brother vyšel před loňskými vánocemi s novýmí 4 modely:
BQ 17, BQ 25, BN 27, BN 37… proto o nich moc nenaleznete. Jsou to konstrukčně velmi dobře provedené modely, celokovové a velmi tuhé. BN 27 je model, který má i libovolně nastavitelnou šíři stehu (nižší modely nemají), takže tento vám splní mnohé požadavky i v budoucnu.
Bohužel rozmístění ovládacích prvků je u každého modelu věcí individuality.
Chapače jsou bezproblémové. Někteří výrobci obzvláště levných strojů vymýšlejí mnoho různých historek, proč jejich chapače (ikdyž CB) jsou tak skvělé. Jen je u drahých strojů nenajdete. Úsudek si udělejte sami.
Jendix píše:
Koukali jsme na Internetu na Brother BN27, vypadá vcelku zajímavě, hlavně cena je příznivější v porovnání např. s Veronica 303. Když jsme se ale podívali na cizojazyčných stránkách, moc jsme o tomto stroji nenašli, nejedná se o nějaký výběhový model nebo menší serii? Jak je to co se konstrukce stroje týče, je také kovová a relativně srovnatelně tuhá např. s již jmenovanou Veronicou 303? Upřímě mi u něj trochu vadí páčka zapošívání, která je umístěna hnend nad patkou, stranové umístění mi přijde malinko praktičtější.Poslední co nás zajímá je systém podávání spodní nitě, někde na internetu jsme se dočetli, že rotační chapač je sice spolehlivější, ale při větší změně tlouštky nitě je nutno něco přenastavit, u té druhé varianty chapače tomu prý tak není. Nebo jsme to špatně pochopili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám šicí stroj AEG MM 1715, dostala jsem ho k Vánocům, nemůžu si ho vynachválit, tedy do teď…používám stále stejné nitě, zakoupení v galanterii, včera přestal stroj šíj. spodní niť se mi začala přetrhávat a zasekávat přímo pod jehlou…poradíte jak to opravit? stroj je sice v záruce,ale nemohu si dovlit být měsíc bez něj a posílat ho poštou před půlku republiky..děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den,
principielně je potřeba stroj vyčistit, včetně cívkového pouzdra, všech drah nití a následně promazat. Zkontrolovat která část je opotřebená nebo zda v dráze nejsou vrypy či jiná poškození, která mohou trhání způsobit. V neposlední řadě zkontrolovat seřízení. Pokud jste si vybrala dobrého prodejce, můžete mít z reklamace stroj během necelého týdne doma.
hezký den
NEJ Šicí stroje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, můžu oživit diskusi a zeptat se NEJSICISTROJE na Váš názor ohledně šicího stroje Brother bq 27 vs Janome 920? Od nižších verzí mě odradilo to, že se nedá nastavit šířka entlu (jak již píšete výše), což by mi dost vadilo (např. u entlování aplikací). Janome umí dle popisu více funkcí (prošití až 8 vrstev, ořez nitě, ponoření podavače apod.), ale neumím si představit, zda je zrovna tohle to určující. Pokud byste měl/a typ na jiný výborný stroj v cenové hladině 4-5 tisíc, nechám si ráda poradit. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výběr
Vše, co jste uvedla umí oba stroje. Podstatný rozdíl je v chapači. Janome 920 má CB-kyvný a Brother 27 má rotační. stroj s rotačním chapačem je tišší, méně vibruje. Řekl bych, že funkcemi a tím, co stroje umí jsou naprosto stejné. Vše je věcí vašeho vkusu s designem a po technické stránce výrazně preferujeme kvalitnější rotační chapače. Navíc je u Brotheru lepší osvětlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejsicistroje tak já třeba zas spíš vyčetla (na stránkách firem zabývajících se šicími stroji), že ten CB chytač je lepší, tak teď babo raď, když se rozhoduju pro koupi mezi těmito dvěma stroji
pokud je hlučnější, to by mi tolik nevadilo, dosud šiji na 30 let staré veritasce, takže jsem na něco už zvyklá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chapače
Existují průmyslové CB chapače, které mají dobrou konstukci, dnes ale výrobci používají CB chapač kvůli ceně - je výrazně levnější a už moc není žádán, což musí nějak zdůvodnit - takže něco vám vždy vychválí. A u domácích šicích strojů jsou rotační chapače výrazně kvalitnější a lepší.
Jako dokreslení si můžete udělat už jen tím, že u levných strojů jsou výhradně CB chapače a u drahých CB chapač nenajdete…
Není to jen o hlučnosti, ale je toho více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nejsicistroje, ze jste odbornik.Mohl byste mi prosim rici svuj nazor na stroj Texi Balerina? Ma magneticky rotacni chapac…
Premyslim o nem pod stromecek. Pripadne poradite jiny stroj v teto cenove kategorii? Jedna se mi predevsim o domaci siti pro deti, tedy i uplet, merino, soft, obcas nejaky patchwork. Dekuji predem.
- Citovat
- Upravit
šicí stroj veronica optima 200
Ahoj holky. Máte některá zkušenosti s šicím strojem veronica optima 200? Uvažuji o jeho koupi. Hlavně potřebuji aby mi to prošilo tak 4-6 vrstev rifloviny. Uvádí že to prošije 10 vrstev. Je to aledpoň z části pravda? Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit