Šicí stroje

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ele56
13.2.13 23:16

Taky nevím co koupit.

Jako puberťák jsem šila na maminčiné skříňkové Zetině. (Ta měla ovládání přítlačné patky i nohou a to mnoho moderních strojů nemá.) Pak jsem měla svoji Veritasku, Asi před 13 lety jsem si koupila zase Zetinu. Byla jsem velmi spokojená, ale už pár let je „na půjčkách“ u dcery. Ta šije denně, Je s ní také spokojená, ale já jsem bez stroje. Chtěla bych se znovu pustit do patchworku, zkusit i quiltování a do stroje chci investovat cca do 18.000.- Kč. Snažím se v nabídce zorientovat, moc se mi to nedaří.
Mám ve výběru zhruba 10 strojů a nevím podle čeho vyřazovat abych se rozhodla správně. Bojím se ale těch dotykových displejů a chci stroj, který se mnou bude komunikovat česky.
Může mi někdo potvrdit nebo vyvrátit následující :
Vždy další novinky uváděné na trh toho umí více za méně peněz.
 el.

• Citovat
  • Upravit
13.2.13 23:28

Ele56 bola som prekvapena ze nie kasdy stroj ma slapatko - a nie je to uvedene na web strankach. Ale to mam len od kamosky co chodila na kurz patchworku. Druha vec co ma zarazila u mojho stroja je, ze dvihnuta patka sama drzi len v nizsej polohe, v tej vyssej ju treba pridrziavat rukou… neprakticke.
Ked je stroj elektronicky, sice sam vysije gombikovu dierku, staci ho pustit a viac sa nestarat, ale ked ho vypnes zabudne vsetky nastavenia - steh, dlzka, sirka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
13.2.13 23:28

Ahoj, záleží, co na něm chceš všechno dělat. Moje sestra je módní návrhářka a tak obyčejným opovrhla a koupila si extra s nějakou obnitkou atd… nerozumím :nevim: někdy mluví cizí řečí. A já zdědila takovýto http://elektro.bazos.cz/…-Lucznik.php po babičce. Využívám ho pouze na zašití věcí, občas si ušiju záclony nebo zvládnu i jednoduché šaty, povlečeníčko pro malého a bohatě stačí. Další stroj mám slíbený od druhé babičky až tady jednou nebude :( je po mé prababičce a babička na něm normálně šije, asi ho pak budu využívat, jestli za pár let bude elektřina luxus :lol: šlapací pohon je fajn :P http://elektro.bazos.cz/…j-Singer.php. Takže pro moje malé domácí kutění stačí až až :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ele56
14.2.13 09:31

Aha, díky, To je důležité upozornění, Pro mne tedy určitě. Mechanické kolečka jsou mi bližší, ale bez té „chytré“ elektroniky toho pak zase asi stroj mnoho neumí.
 el.

• Citovat
  • Upravit
1
5.6.13 12:09

Návod

Dobrý den,

mohla bych Vás poprosit o zaslání návodu na Veritas stroj?
Jsem z něj trošku nešťastná a návod samozřejmě nevlastním.
Můj email: ***@seznam.cz

Děkuji za ochotu

S pozdravem
Renata Pančáková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
5.6.13 23:36

http://navod-veritas.blog.cz/…-veritas-1-5

@RenyKP zadej si to do vyhledávače na gogle nebo kdekoliv…já mám Veritasku-ještě skřínovku s obojím pohonem a super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
11.7.13 12:28

Který vybrat?

Hezký den všem,
vybírám šicí stroj a do finále se dostal Brother DS 140 a Brother NV 35. Chci stroj na běžné šití (zkracování kalhot, záclony, atd.).
Který vybrat? Nebo mi doporučíte nějaký úplně jiný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
12.7.13 04:21
@Camillaia píše:
Hezký den všem,
vybírám šicí stroj a do finále se dostal Brother DS 140 a Brother NV 35. Chci stroj na běžné šití (zkracování kalhot, záclony, atd.).
Který vybrat? Nebo mi doporučíte nějaký úplně jiný?

ja brothera mam, ale nejsem spokojena se zarucnim servisem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oksana00
16.10.13 22:02

Sici stroj

Chci si koupit sici stroj a vybiram mezi stroji brothers innov- is -350 se a innov-is 550 se a innov- is 100 nebo pfaff expression 3.0 nebo expression 4.0 predevsim me zalezi na kvalite stroje poradte ktera znacka je lepsi. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
423
17.10.13 13:39

Ahoj,
ja som si kúpila pred týždnom brother nv 55.Šila som na nom iba pár drobností, ale zatial som spokojná, dizajn má pekný, je tichý, má vela stehov, rozne vychytávky, tak uvidíme časom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.4.14 15:17

Ráda bych oživila ¨diskuzi s dotazem. Budu si kupovat šicí stroj, jsem ještě na počátku hledání. Za kolik korun jste si ho koupily vy? Jste spokojené? Platí úměrnost čím dražší tím kvalitnější? POdle čeho vybírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.14 16:06

Mam Janome 920 a jsem naprosto spokojena. Mam od nich i overlock (990) a taky super masinka.

• Citovat
  • Upravit
2237
26.4.14 16:31

Já jsem si v září udělala radost s tímto- http://www.sicistroje-shop.cz/texi-ballerina je suprový. Jinak jsem měla 27.let LUCZNIK FINNESE sice šije, ale opravář mi říkal, že si mám pomalounku zvykat na jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
26.4.14 17:06

No já mám asi 12 let stroj Veronika(číslo si nepamatuju…)V té době stál asi 12000,– A nemůžu si ho vynachválit. Za těch 12 let jsem opravovala 3 věci- 1× navíjení cívky, 1× automatické navlékání jehly, 1× jsem zničila patku na zipy. Nešiju furt, ale třeba 2× týdně celý den. Stoj frčí a jsem s nim spokojená. V pohodě s nim založim i pružné materiály, které zrovna začistím. Jde vložit i dvoujehla, ale nikdy jsem nezkoušela…Pak mám ještě jednu zkušenost, když byl stroj v opravě a já nutně potřebovala ušít polštářek, půjčila jsem si stroj od ségry(jinou možnost jsem neměla)- stroj myslím z Lidlu za 2000,– a kdyby byl můj, tak ho na místě rozšlápnu vzteky…větší křáp jsem v ruce ještě neměla. Jako dalo se na tom šít, ale sem tam to vynechalo steh- no to bylo něco na moje nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
26.4.14 17:23

Nekupovat v supermarketu Singer a další pochybné značky. NAjsi si kvalitního prodejce se servisem a pak je značka jedno, když on bude mít servis.
Já mám asi 15 let Veronicu Champion, ale to je hodně drahý stroj. Mamka má Husquarnu asi 3 roky a moc pěkně šije, stál asi 6000 a na takové to domácí šití ideál. Kvalitní značka je ještě Brother, tam netuším ale cenu. Řekla bych, že cena kvalitě odpovídá. Čím levnější krám, tím horší pro někoho, kdo šije jen příležitostně, protože to neseřídí (když s tím má těžké problémy někdo, kdo tomu rozuumí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat