Šicí stroje
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já jsem si před Vánocema kupovala brother,stál něco přes 5 tisíc a je úžasnej,má milión funkcí a hlavně ení problém s opravama.Ptala jsem se i mnoha opravářů jak jdou sehnat součástky na kterej stroj,který jsou nejvíc poruchový a tak.v žádném případě prý ne singer a ne ty ze slev v supermarketech-jsou to starý typy,na který nejsou náhradní díly a třeba v tescu měli za 4000 a neuměl ani zlomek toho co ten můj.Pokud někdo chce,písněte,můžu poslat odkaz kde jsme ho koupila a víc info o něm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alice píše:
Ahoj Goody!Taky jsem si udělala radost a pořídila si nový stroj. Starou Veritasku jsem měla dlouhodobě půjčenou od kamarádky, ža mi jí nakonec porodala. Ale podařilo se mi jí skoro za stejnou cenu prodat a koupila jsem si Brother. Dlouho jsem vybírala, srdce mě táhlo k Husgarnám, ale za tutéž cenu toho „uměli“ méně, takže Brother nakonec zvítězil. Jsem spokojená. Prošla jsem všechny značky včetně Singru a Paff, uvažovala jsem o Veronice. Ne jednoduché běžné šití to určitě stačí.
U stoje hodně záleží na tom, co budeš šít, jak často a z jakých materiálů. A také, jestli to dobře umíš nebo teprve začínáš…
Alicea kolik do toho chceš nebo můžeš vrazit. U nás v Brně se dobře nakupují látky, mam tu omrknuté prodejny, občas jsou akce, kde se dá sehnat látka skoro o polovinu levněji než v jiných obchodech. Akorát se nějak nemůžu dostat k šití…
kde vBrne ?sem zacatecnik, mela pujcenou Veritas a shorela slapka,pak odesel cely motor…manzel mi koupil sici stroj Lervia abuch konecne dodelala zaclony -latku mam koupenou od zari ![]()
toz uvidime,zatim ho poradne nezkousela,nebyl cas- syn me zamestnal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc se omlouvám, že se to zobrazilo 2×, jaký Brother se vám zdá dobrý?Chtěla bych falešný overlock, ale vůbec tomu ještě nerozumím…
- Citovat
- Upravit
klasickym strojum Brother nerozumim, ja znam jen pfaff, ale zkus juknout na hulinskou firmu www.sicistroje.net
brother dela levne overlocky a coverlocky, ale to uz nejsou sici stroje na klasicke siti, ale obnitkovaci a lemovaci na skoro prumyslove siti - osobne je neznam
Goody
- Citovat
- Upravit
manja píše:
Moc se omlouvám, že se to zobrazilo 2×, jaký Brother se vám zdá dobrý?Chtěla bych falešný overlock, ale vůbec tomu ještě nerozumím…
Co to znamená falešný overlock?Myslíš klasickou štepku s různými funkcemi(i třeba overlock)?Jinak mám Overlock Btother už dlouho a jsem spokojená-sice není nad profesionála,ale jako hobi je dobrý!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně švadlena poradila paní Ptáčníkovou z Proposu, že prý nikdy nelže
Tak jsme u ní koupili šicí stroj Janome 423 S za 6.900.
Ukázala nám fůru dalších strojů, ale celkem věcně dokázala vysvětlit, proč kterej ne (a to i u některých dražších).
Stroj je to zatím fajn, i když asi pár let potrvá, než se prověří. Určitě by byla schopná poradit i do telefonu - nejdřív jsem to s ní obsáhle probírala asi dvakrát, pak jsem do obchodu pro jistotu dotáhla i manžela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
navod veritas
pokud by nekdo mel navod k sicimu stroji veritas, prosim o zaslani na muj mail LUTEC@seznam.cz dekuji
- Citovat
- Upravit
já už mám několik let šicí stroj Privileg (kupovala jsem ho v Quelle) a musím to zaklepat, zatím žádná závada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
výběr šicího stroje
Výběr je důležitý. Ne všechny stroje jsou pro každého vhodné. Někdo potřebuje to a druhý tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dotaz - problém
Ahoj, já jsem si bohužel koupila před pár lety noname šicí stroj a je to teda děs. No vytáhnu ho párkrát do roka. Moc tomu nerozumím. Nyní se mi okamžitě vyvlíkne horní niť a spodní niť se šmodrchá, látka stojí na místě a musím ji vyndavat ze spodní části po kouskách. Nevím co se stalo, protože jsem nic nepřenastavovala a mám stejnou látku a předtím to bylo v pohodě:-/ Nevíte co by to mohlo být? Díky předem!
- Citovat
- Upravit
donaga píše:Alice. Ja píše:Jestli to začalo dělat po delší pauze, tak to tipuju na zanešený nebo zaprášený stroj. Zkus to vyčistit nebo nechat vyčistit. Ale je to jen odhad, já jsem také jen „sváteční švadlena“.
Ahoj, já jsem si bohužel koupila před pár lety noname šicí stroj a je to teda děs. No vytáhnu ho párkrát do roka. Moc tomu nerozumím. Nyní se mi okamžitě vyvlíkne horní niť a spodní niť se šmodrchá, látka stojí na místě a musím ji vyndavat ze spodní části po kouskách. Nevím co se stalo, protože jsem nic nepřenastavovala a mám stejnou látku a předtím to bylo v pohodě:-/ Nevíte co by to mohlo být? Díky předem!
Vyčistit a promazat… Taky mi to po delší pauze tak dělá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj, souhlas s ostatníma, taky mi to můj stroj dělá když ho vytáhnu po delší době ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, jenže já s ním šila po delší pauze a nejdřív bylo vše v pohodě(včera) a dnes náhle už ne. Ale tak zkusím to. Jak se čistí a promazává prosím prosím:-) ![]()
- Citovat
- Upravit
Alice. Ja píše:
Aha, jenže já s ním šila po delší pauze a nejdřív bylo vše v pohodě(včera) a dnes náhle už ne. Ale tak zkusím to. Jak se čistí a promazává prosím prosím:-)
Návod nemáš? Nebo ho zkus najít na netu… Nevím, jestli to je u strojů podobné
nebo má každý svůj systém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alice. Ja píše:
Podle mě máš špatně nastavené napětí dolní i horní nitě. Nevím proč, ale mě to můj starší stroj občas udělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit