Šicí stroje

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
131
14.9.04 11:02

Ahoj, Goody.

Před rokem jsem se také rozhodovala, jaký šicí stroj si pořídit. Váhala jsem mezi Pfaffem a Veronikou. Radila jsem se s kamarádkou, je vyučená švadlena, hodně šije i doma a několik let prodávala šicí stroje v prodejně Pfaff. Ta mi doporučila právě Veroniku. Umí toho za stejnou cenu víc, se servisem nejsou problémy a neplatí se tam navíc „za jméno“. Se strojem Veronika jsem moc spokojená a bez problémů se dají dokupovat i další díly, pokud se rozhodneš, že chceš třeba ještě nějakou tu patku navíc.

Příjemné šití přeje Dáša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
14.9.04 14:02

Maru, na manuál se zkus podívat na www. spotrebitel.cz
Hodne známých tu sehnalo manuály, které potřebovali. Zkus to tam projít, přesně nevím kde, ale třeba taky budeš úspěšná:-))

Desty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
17.9.04 14:19

Ahoj Dášo, díky za názor. Já jsem se šla podívat do obchodu, předvedli mi šití, a Zetinu mi doporučili, prý kdybych chtěla levný stroj bez zvláštních funkcí, že je dobrá, že levný Pfaff je horší. Ale dražší Zetina a dražší Pfaff, když člověk chce trošku náročnější funkce, tak tam už to je naopak. To zas doporučují, když investovat, tak už radši do Pfaffu. Veroniku jsem ještě v reálu neviděla a čekám kdy už mi přijde ten časopis s testováním strojů. Ano, také přeju příjemné šití.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.04 09:52

Latky v HK?

Goody píše:
U nás V Hradci Králové jsem výběr látek našla pouze prabídný, do Prahy nejezdíme. Ale ty zbytky, to nějak zkusím. Pěkný víkend, Katko.Petra

Petro, jsem taky z HK a pro latky jezdim bud do Opatovic do velke Vesny (ta prodejna je docela dobra, o te ve meste se radsi nezminuju, tam nemaji nic a navic tam jsou protivne baby), ale vetsinou kdyz neco shanim, sezenu to ve Dvore Kr. v prodejne Tiby (jsou tam dokonce dve). Tam maji treba ohromny vyber flanelu s detskymi vzory a tak. A casto mivaji ve slevach kazove latky, ktere jsou normalne pouzitelne. Doporucuju, Dvur neni daleko a tim, ze je to primo podnikova prodejna, to poridis za slusne ceny.
(Jinak stroj mam Toyotu a jsem s ni ohromne spokojena.)

• Citovat
  • Upravit
212
23.9.04 18:31

Ahoj Lucko, dík, a s tou Vesnou máš pravdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.11.05 12:52

Mrkněte na www.levnelatky.cz Je to obchod Mráz,mají špatné jakosti a dá se tam natrefit na bezva kusy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.11.05 16:37

Ahojte, tak já vlastním šicí stroj značky Husqvarna 250. Mám ho již přes 10 let a jsem s ním nadmíru spokojená. Je fakt, že jeho pořizovací cena nebyla nejmenší, ale zatím mne absolutně nezklamal. Má mnoho různých stehů včetně základních vyšívacích, které jsem mimochodem již mnohokrát využila… Takže doporučuji koupit šicí stroj alespoň s jednoduchými vyšívacími stehy, které se právě dost často dají využít na dětských ušitých modelech. Jinak si myslím, že dnes již všechny šicí stroje mají základnu stehů, která pro běžné šití absolutně stačí. Jen se rozhodnout pro značku… :D Šití zdar!!! :wink: Regina

• Citovat
  • Upravit
186
22.11.05 22:43

Ahojky,

nevíte někdo za kolik mají flanel a froté (i ve zbytkách min. 0,5 m - je to na plenky ) :wink: v Praze v Levné látky Mráz na www.levnelatky.cz nemají ceník

dík :D :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
23.11.05 09:17

Holky a vyšíváte na stroji některá? Myslím písmenka atd. Já bych tam tuto funkci měla mít,ale vůbec si neumím představit jak do toho? Mám si písmenka předkreslit na látku nebo kudy vede cestička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
23.11.05 09:47

Ahoj holky,
Já mám už asi od svých 15 let Veritasku a když jsem se nedávno rozhlížela po nových šicích strojích, jednoznačně u mě zvítězila Zetina. Pochopitelně se mi nejvíc zamlouval ten nejdražší (cca 18 tisíc, ale na internetu lze sehnat i za 14), ale mají výběr i pro méně náročné. Je to česká výroba. Myslím si, že třeba u Pfaffu se hodně platí za značku. (pro mě zbytečné). U mě je ale nový šicí stroj pořád ve stádiu přání neb jsou momentálně důležitější věci k placení, takže jsem si zatím dala ten starý jen seřídit. Ale zlaté opravářovy ručičky, tak nešil snad ani když byl nový.

Pro Maru: Manuál na Veritasku ti mohu naskenovat a poslat mailem, ale nevím, jaký máš typ. Já mám Veritas Rubina. (Ale je už víc jak 15 let starý.)

Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
23.11.05 10:57

Ahoj holky,
ja mam Zetinu, ale je draha - stala me cca 10 tis. Kc. Mame ji totiz v rodine vyzkousenou a vim, ze je to kvalitni stroj a hlavne neni vyroben jen z umele hmoty, ale ma i kovove dily, ktere uz neco vydrzi. Proste jsem si nechtela risknout koupit jiny. Podrobnosti o vsech typech najdete na www.zetina.cz a daji se tam stroje i objednat v e-shopu. Do tydne ho poslou. Vyhoda je taky, ze servis a nahradni soucastky byvaji dostupne. V Praze jsem taky nasla servis, kde je i prodavaji. Kdyz zadate Zetina do vyhledavace, urcite najdete.
Co se tyce latek, mam taky hodne zasob z totality, kdy nase mamca casto sila, protoze se nedalo nic poradnyho koupit. Ted bych se v Praze asi mrkla na latky v Lazarske (ale nevim, jestli nejsou drahe) a v Tescu na Narodni. Galanterie (pro doplnky) je i v Tescu, dale ve Spalene ul. a na Stefanikove ul. (Pha 5).
V posledni dobe siju spise veci do bytu nez ty detske. Ja mam totiz krasny oblecky ze sekace za 15 Kc/ks. Je to ale sekac ve Zbraslavicich u Kutne Hory, takze asi 80 km od Prahy a castecne putovni-majitelka tam jezdi jen v sobotni dopoledne a ma pronajmutou mistnost na obecnim urade. Ty ceny stanovila castecne jako vyprodejove a castecne s ohledem na nizsi kupni silu obyvatel tohoto kraje ;-) Obcas tam totiz jezdim, pochazim odtamtud. Ale to uz je tema do jine diskuse.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.2.06 18:35

Singer

Moje maminka měla singrovku ze 70.let. Je celokovová a tak jsem si ji oblíbila, že jsem si ji na inzerát za 2000 Kč taky pořídila.

Ty současné stroje mě odpuzovaly, protože byly většinou plastové a neměli kryt na přikrytí.

Loni jsem si pořídala Overlock Toyota 1344 a jsem velmi spokojená. Až na pár švů na něm ušiji celý model.

Katy 32tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
4.2.06 20:32

Neporadím sice značku,ale jak už to tu padlo,hlavně co nejvíce kovových součástí!!Nejsem sice z Hradce,ale mám to blízko a jednou jsem náhodou zapadla do obchodu s látkama-jak se jde od Tesca podchodem a tam je pěší zóna(prodává se tam točená červená zmrzlina :) ).Tak za rohem -jde se do sklepa.Omlouvám se za popis,ale je to už dýl,co jsem tam byla!Já ani domů látky tahat nesmím,protože jima mám vystlaný celý byt :lol: :lol: !Dobře vyber!Když jsi z Hradce-je tam ještě podniková prodejna ETA?Taky za tím podchodem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 12:51

stroj

Uvažuji o koupi buď Singer Premium 9868 nebo Venus 118. V e-obchodech je cena výrazně nižší. Co byste volili?
Nebo nějáký ekvivalent v jiné značce? Zatím skoro neumím šít, ale chci se to naučit, rodiče by mi ho věnovali…
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.06 12:51

stroj

Uvažuji o koupi buď Singer Premium 9868 nebo Venus 118. V e-obchodech je cena výrazně nižší. Co byste volili?
Nebo nějáký ekvivalent v jiné značce? Zatím skoro neumím šít, ale chci se to naučit, rodiče by mi ho věnovali…
 Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat