Šicí stroje

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25087
26.4.14 17:27

@Mis1983 Sestřenka ten z Lidlu dostala k Vánocům, tak čekám na recenzi… :D
To je ten paradox - ten, kdo šije hodně, si takovej krám nekoupí a ten kdo šije málo, s tím šít nebude umět, protože to neseřídí.
Kamarádka si koupila Singer overlock a byly ho vrátit, krám prej děsnej.
Já mám Veronicu teď u pana doktora poprvé po 14 letech… snad jsem nezanedbala údržbu, dost hučel a šil nějak pomalu, tak se docela třesu, až mi zavolá, co s tím je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13717
26.4.14 17:38

@DeTer záleží, jak ho využiješ. Jestli párkrát za rok zkrátit kalhoty nebo ušít povlak anebo jestli plánuješ šít často, třeba oblečení atd. Pokud první varianta, stačí ti levnější, pokud druhá, využiješ dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.14 17:38

@avm3 já dostala Singera (číslo tedy netuším), mám ho cca 6 let a kromě toho, že jsem tam já cosi podělala, teď byl v opravě, tak funguje skvěle a jsem max spokojená :think: myslíš, že singer není kvalitní? doteď jsem žila v tom, že jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5177
26.4.14 17:41

@avm3 :mrgreen: Tyhle krámy snad seřídit ani nejdou!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tak ti budu držet pěsti, ať to není nějaká vážná nemoc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
26.4.14 19:19

@martina.se Tak máš možná ještě jeden z těch starých dobrých… i když 6 let :think: Hele Singer bývalo JMÉNO, teď jsou to stroje na nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.14 20:01
@avm3 píše:
@martina.se Tak máš možná ještě jeden z těch starých dobrých… i když 6 let :think: Hele Singer bývalo JMÉNO, teď jsou to stroje na nic…
áha, tak to ju. Netuším, kolik původně stál, ale byl kupovaný v obchodu s šicími stroji - já ho dostala jako dárek a spokojenost :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.4.14 20:21

Tak Vám teda děkuju :lol: Je mi teď jasné jaká to bude investice. No já chci šít, respektive se to naučit :lol: co nejčastěji. Mám ráda tyhle práce, plést a háčkovat jsem se naučila na netu, tak spoléhám na net i v tomhle, ale že do toho nejdřív budu muset vložit alepsoň 5000 jsem netušila :|
I tak do toho půjdu, jen asi né tak brzy jako jsem myslela :nevim:
Ale díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
26.4.14 20:26

@DeTer Ono i kdyby jsi to chtěla na občasné šití, tak je lepší investovat… to bych radši koupila použitý… zkus bazary. Občas prodejci a servisy mají i bazarové zboží. Nemáš možnost si nějaký půjčit a odzkoušet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.4.14 20:32

@avm3 Bohužel. Tchýně i babička manžela mají stroje, ale jsou to staré stroje, který už se ani nedělají. Takže prostě obejdu švadlenky, asi :nevim: Na použité jsem koukala a nic moc ted není jako v okolí. Samé staré,,krámy´´ Tak já to chci na zimu, tak mám ještě čas alepsoň se můžu pořádně porozhlídnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
26.4.14 20:37

@DeTer Je tady jistý „poradce“, má nick steeve. Radí hodně s autosedačkama, ale mě poradit s výběrem overlocku (šicí stroj)… tak ho zkus. Mě dokonce poradil, kde v okolí je dobrá prodejna.
Koukni sem: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
26.4.14 20:39

@avm3 Děkuju, napíšu mu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.4.14 20:47

Singer - mám dvanáct let, ani jedna oprava…musím říct, že se na něm šilo perfektně…asi nejde o to, že by to byly nyní „krámy“, ale servismani nemají součástky, jsou to tuším německé stroje a servis na ně tady není…a ani součástky, tam je základní kámen úrazu…pak nevím, jak je to s plastem vevnitř…nejlepší je stroj s kovovou konstrukcí, jak je to podezřele lehké, je to divné :lol:
Lidl si stroje zasílá někam na seřízení, do třiceti dnů lze vrátit. Ale s tím vynecháním stehů je to pravda, možná to má slabý motor, nevím.
Singer v Lidlu - overlock i normál stroj má nyní kamarádka a nemůže si vynachválit…zase třeba s overlockem se asi musí umět nějak zacházet..a když si postaví hlavu, tak se to… :twisted: a člověk by se unavlíkal a raději jde od toho.

Moje mamka má Pfaff..ale to je všeobecně jiná cenová.

Já mám od Vánoc Veronicu Excelent 707 a delší dobu Overlock Veronica Profilock ;) Vybírala jsem dle mého širokého záběru šití - od správek přes úplety až po patchwork a tašky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
26.4.14 20:56

@kozisek Právě kamarádka si koupila ten overlock a říkala, že to dobu seřizovala a když to konečně šilo, tak stačilo dát 2 vrstvy místo jedné a hovoto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.4.14 21:03
@avm3 píše:
@kozisek Právě kamarádka si koupila ten overlock a říkala, že to dobu seřizovala a když to konečně šilo, tak stačilo dát 2 vrstvy místo jedné a hovoto…

Hm, vidíš a ta moje maximální spokojenost a jaké parádní věci jí z toho lezou, ale šít na něm už uměla…nicméně, já měla rozhozenou Veronicu také a neprovazovalo to, teď šije parádně…mám ji seřízenou…a co vím, tak se stává, že nové jehle - orig. třeba sekají úplety ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25087
26.4.14 21:04

@kozisek hmmm zajímavý… já teď kupovala Brother, zatím teda taky válčím se seřízením, ale učím se, stroj je parádní.
Jinak Veronicu mám taky - jak jsem psala výše, teď je u pana doktora :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat