Šije někdo doma na zakázku?

941
4.10.17 06:43

Sije nekdo doma na zakazku?

Prosim je tu nekdo takovy? potrebuji se na neco optat. prosim sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
4.10.17 06:51

Já, ale šiju pro kamarádku, takže spoustu věcí řešíme tak nějak, že je neřešíme. Tak záleží, co potřebuješ vědět. Administrativa, živnosťák, normy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 07:34

No „šijeme doma“ máme zkolaudovanou šicí dílnu v mém domě. Co potřebuješ vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.10.17 07:49

No chtela bych to rozjet.neco jsem uz prodala za par kacek a hoodne me to bavi a chtela bych to delat.ale nevim jak to rozjet a jestli bych to vubec zvladla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 07:58
@AdaNaty píše:
No chtela bych to rozjet.neco jsem uz prodala za par kacek a hoodne me to bavi a chtela bych to delat.ale nevim jak to rozjet a jestli bych to vubec zvladla

A otázka? jestli otázka zní " nevím jestli bych to zvládla" tak nejspíš nezvládla.
Polož si otázky:

1. dokážu prodat to co vyrobím?
  2. dokážu se prokousat normama a zákonama?
  3. mám na to prostory? (šicí dílna i sklad) např. nad myslím 90Kg zásob už musí být protipožární dveře…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.10.17 08:03

@jakanasno az tak ve velkym ne. myslim jakoby na castecny uvazek v uvozovkach. jestli se tu vubec vyplati atd.jde mi o to abych do toho neinvestovala majlant a ono prd.Jak jste zacinala vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 08:56

Jako první jsme si vybudovali eshop a kamennou prodejnu kde jsme prodávali nakoupený šitý textil + kočárky.
po osmi letech s obratem desítek prodaných kusů denně jsme začali šít svůj textil a potahy na kočárky. Šít totiž umí každý blb, ale prodat to už je úplně jiný level.
Nehledě na to že i to papírování s uvedením výrobku pro děti do tří let není úplně jednoduché.

Jinak na vybavení klidně stačí 100 000kč a máš velmi pěkně zařízenou dílnu pro dvě šičky.

A popravdě největší problém jsme měli s kolaudací dílny z nebytových prostor v mém domě.
Bohužel jsem si najali blbého projektanta, který narazil na blba na stavebním úřadě. hygiena a hasiči už byli celkem v pohodě, ale oba mají na vyřízení žádosti měsíc. Takže to trvalo přes půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 09:16

No nebo to dělat načerno a prodávat na bazarech, fleru atd a potom doufat že tě někdo nenapráská.

Nedávno mě tu zaujala jedna šička a když jsem se jí zeptal jestli by nám nechtěla dodávat velkoobchodně, tak smazala všechny nabídky a už se tu neobjevila. Asi dostala strach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.10.17 09:35

Na cerno urcite ne…zivnost stoji 1000,– ukoncit ji muzes kdykoliv, do vydelku nejakych x tisic rocne na materske nebudes platit temer nic, takze idealni doba to zkusit ;)
Sije hooodne lidi, jde o to byt originalni a umet prodat. Nejvic nechapu ty co sijou a prodavaji to pod cenou…protoze kdyz si spoctes material a praci, tak je to celkem velka castka…
Jakpodnikat.cz je vse vysvetleno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.10.17 09:36

@jakanas zensky z financaku prolezaji i fler a fb a hraji si na zakaznice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.10.17 09:38

A kolik musim odvadet kdybych si dala tu zivnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 11:08

První rok neplatíš zálohy, ale potom platíš sociální, zdravotní a daň z příjmu podle toho kolik vyděláš. A taky záleží jak budeš danit. Jestli dle skutečných nákladů, nebo paušálem… jestli budeš chtít prodávat do obchodů tak budou chtít abys byla plátce dph, pokud rovnou koncákům tak je zase lepší být neplátce dph.
Je toho hodně. Navíc je povinné značení, obaly, licence na znaky údržby.
A to vše musíš nakoupit v tisících kusech aby jsi třeba neměla štítek s pracíma simbolama za 5kč/ks ale jen 1,5kč.
Každý výrobek musí mít český popisek a pokud je to potřeba tak i návod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.10.17 11:11

No a nakupovat materiál v čr je sebevražda. U nás se nakupuje z polska, německa, Afghánistánu, Turecka… třeba v čr nakoupím vatelín ( poliesterové rounou ) o 150% dráž než v polsku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.10.17 13:46

No a čistě teoreticky, kdybych byla zaměstnaná a při tom sem tam šila? tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
4.10.17 21:04

@AdaNaty vse je na tech strankach vysvetlene, idealni je byt zamestnana nebo na rodicovske…tak aby to byla vedlejsi cinnost…uz kvuli rozjezdu i poplatkum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat