Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10952
21.3.20 19:57

@matkabagristy dáš foto? Já siju podle výzvy Podolí, jim jsem našla ještě když nebylo potřeba civilistům, ale i když jsem koupila max co mi prodali tak látky ještě mám, bojují s tím zachycením když nemám už gumičky…a na kolik cm to strihate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.3.20 20:10

@Stevia zitra, ted se susi v susce a vyzehlim. Je to rychlovka a to nejsem v siti zadny borec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
21.3.20 20:36
@Stevia píše:
@inkakřivák mám stejný problém, látky jsou, gumičky a tkalouny došly…
Jak stříhat ty trička? Podélně nebo na výšku? Myslím, že podélně…

Na šířku. Pak za to zatahnes a ona se stočí. A dneska dobrý celkem 42 kusů dvojitých skládaných s kapsou. Krásně se to řezalo a strihalo. Jen mi došly bílé nitě. Tak budu prosivat barevnyma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
21.3.20 20:40
@inkakřivák píše:
Na šířku. Pak za to zatahnes a ona se stočí. A dneska dobrý celkem 42 kusů dvojitých skládaných s kapsou. Krásně se to řezalo a strihalo. Jen mi došly bílé nitě. Tak budu prosivat barevnyma.

Může se tady chvástat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
21.3.20 20:42

A může :jazyk: Přes 60.
Místo kloboukovek sem koupila nějakou šílenost - tenká plochá gumička s ozdobným kanýrkem :jazyk: Evidentně to použít nikoho nenapadlo, protože to jediné pružné v galanterce měli.
Sem to nařezala na kusy a příbuzní mají co dělat :mrgreen: Hezky odstříhavat kanýrky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
21.3.20 20:44

Já dneska jela tyhle. Obdélník 40/20 cm, na jedné dlouhé straně založit a prošit. Složit na polovic, do rohů šňůrky a sešít. Obrátit na líc a pěkně podél okraje prošit a zároveň skládat tři sklady. Pok totéž na druhé straně a hotovo. Je to fuk tři. Nežehlíme, nespendlim. Měřím jen hlavní obdélník. Až nakonec sezehlim záhyb. Nahoře to nechávám otevřené na vložku. Zítra budu šít jen pár co potřebuju dojet a pak mám nachystané na deset nahubku. S těmi je větší nimracka. V pondělí zabalím pošlu a odpočinu. V úterý pojedu nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
21.3.20 20:48

@Baba správně proč se nepochlubit, když je čím. Lepší než sem dávat fotky pocuranyho papíru s výkřikem je tam! Já zase zapřahám manžela. Jeden den zazehloval kraje a značil záhyby, ale to už nedělám. Tak teď ostrihava nitky a rozstrihava ty roušky od sebe. Jinak zachraňuje lidstvo. Leží u Tv a nevychází. Válčí tvrdě, ale čestně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
21.3.20 20:50
@inkakřivák píše:
@Baba správně proč se nepochlubit, když je čím. Lepší než sem dávat fotky pocuranyho papíru s výkřikem je tam! Já zase zapřahám manžela. Jeden den zazehloval kraje a značil záhyby, ale to už nedělám. Tak teď ostrihava nitky a rozstrihava ty roušky od sebe. Jinak zachraňuje lidstvo. Leží u Tv a nevychází. Válčí tvrdě, ale čestně.
:mrgreen: Hrdina! Já mu fandím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.20 20:58

Ženy, prosím, nesuďte mě, ale poradíte mi, z čeho ušít roušku, aby byla co nejvíc prodyšná? Zanedlouho rodím a děsí mě to, že spousta porodnic vyžaduje od rodiček mít na sobě celou dobu u porodu roušku. Aktuálně máme s manželem ušité dvouvrstvé překládané a nevydržím v tom ani půl hodiny v obchodě, po chvilce začnu omdlívat a jsem totál ko. Nedovedu si představit s něčím takovým na čuni několik hodin prodýchávat kontrakce a neodpadnout a ještě porodit. :,(

• Citovat
  • Upravit
10952
21.3.20 21:30
@Anonymní píše: Ženy, prosím, nesuďte mě, ale poradíte mi, z čeho ušít roušku, aby byla co nejvíc prodyšná? Zanedlouho rodím a děsí mě to, že spousta porodnic vyžaduje od rodiček mít na sobě celou dobu u porodu roušku. Aktuálně máme s manželem ušité dvouvrstvé překládané a nevydržím v tom ani půl hodiny v obchodě, po chvilce začnu omdlívat a jsem totál ko. Nedovedu si představit s něčím takovým na čuni několik hodin prodýchávat kontrakce a neodpadnout a ještě porodit. :,(

Ja to mám a fakt makám fyzicky 8 h den.

Holka zlatá, doba je jaká je,..všichni se musíme nějak uskromnit..
Naši
pŕedci přežili válku, stanné právo, hodně spatného…musíme to vydrzet…
Neni moc na vybranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.3.20 21:34
@Anonymní píše: Ženy, prosím, nesuďte mě, ale poradíte mi, z čeho ušít roušku, aby byla co nejvíc prodyšná? Zanedlouho rodím a děsí mě to, že spousta porodnic vyžaduje od rodiček mít na sobě celou dobu u porodu roušku. Aktuálně máme s manželem ušité dvouvrstvé překládané a nevydržím v tom ani půl hodiny v obchodě, po chvilce začnu omdlívat a jsem totál ko. Nedovedu si představit s něčím takovým na čuni několik hodin prodýchávat kontrakce a neodpadnout a ještě porodit. :,(

Já jsem si šila jednovrstvou tady podle toho návodu. Materiál klasické bavlněné plátno https://youtu.be/BjPKSuZW8pM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.3.20 22:19

Roušky podle Daya návodu

Šiju roušky z bavlněného plátna, skladané nám i sedí. ( hlavně manželovi) :).Včera jsem je vyvařila, na vysokou teplotu přežehlila a zase jsou funkční.. :mavam: https://daya.cz/…nenou-rousku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
21.3.20 22:53

Ušij jednovstvrou z bavlněného plátna. Je to rozdíl proti dvouvrstvé, bude se ti lépe dýchat. Já mám nejprodyšnější z nového prostěradla z Ikey ze 100 % bavlny. Dělala jsem tu skládanou od Dayi s bavlněnými šňůrkami, aby šla vyvařit. Určitě si jich vem k porodu víc, aby sis je mohla vyměnit a neměla je provlhlé od dýchání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.3.20 23:53
@bosanozka píše: Šiju roušky z bavlněného plátna, skladané nám i sedí. ( hlavně manželovi) :).Včera jsem je vyvařila, na vysokou teplotu přežehlila a zase jsou funkční.. :mavam: https://daya.cz/…nenou-rousku

Jé, ty to máš krásné. Ty moje jsou jak od prasete. A když tu ještě čtu, jak jste rychlé… No, jdu se zahrabat :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 00:19
@meduzza píše:
Ušij jednovstvrou z bavlněného plátna. Je to rozdíl proti dvouvrstvé, bude se ti lépe dýchat. Já mám nejprodyšnější z nového prostěradla z Ikey ze 100 % bavlny. Dělala jsem tu skládanou od Dayi s bavlněnými šňůrkami, aby šla vyvařit. Určitě si jich vem k porodu víc, aby sis je mohla vyměnit a neměla je provlhlé od dýchání.

Díky, z ikeového prostěradla máme právě ty dvouvrstvé, jednovrstvé máme taky v plánu vyrobit. Ještě mě napadlo vzít na to nějakou hodně řídkou bavlněnou plínku, doufala jsem v něco ještě prodyšnějšího, tak snad to bude v pohodě. Ještě jednou díky. :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex