Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81482
18.3.20 08:49

Jo a na vazačka nemusí být šikmý proužek, a na skládání se dá krásně použít rukojeť řezacího nože. Našla jsem Toma Pinterest. Navleces uříznuty proužek a krásně se ti skládá, jen sezehlujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
18.3.20 09:27
@inkakřivák píše:
@Bondgirl007 pochlubim se - dostala jsem gumu za roušky. Je to cenná komodita. Zítra dostanu další. Směnný obchod jede.

u nas takto probehla vymena s tchyni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 11:32

Holky to udělátko na tkanice je bezvadný! :palec:

• Citovat
  • Upravit
25179
18.3.20 11:43
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tričko je fajn, ale je to úplet, tak se to blbě šije. Když toho budeš dělat víc tak možná to povlečení. Nevím, jaký rozměr utěrek máš, myslím si že z jedné střihneš jen jednu, tak bys měla velký odpad. Na techniku šití jsou nejjednodušší ty skládané.

ok, taky nakonec inklinuju k tomu povlečení. Může být i flanel (chlupatá bavlna…)? Působí na mě pocitově bytelněji…Budu dělat skládanou verzi…Ještě zvažuju, jak vyhotovím ty šnůry, jestli gumičky nebo našiju šikmej proužek (nemám stroj, jen ruce, takže radši zvolím polotovar).
Ještě mě ohledně těch snůrek napadla varinata, že jak budu roušku zahýbat ve vertikálním směru (zhora dolů), udělám tam rovnou tunýlky. Kterým bych provlíkla ty gumičky a sešila konce, takže by vznikla navlíkací oka na uši. Je to nesmysl?
Nejsem v tom moc praktická :oops:
edit. Tak ted dočítám, že celkově preferujete zavázky okolo hlavy než za uši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.3.20 12:56

Poslední rozloučení a holky letí do světa.

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.3.20 12:57

@pe-terka není to nesmysl, takhle to mají jednorázovky.

• Citovat
  • Upravit
2480
18.3.20 13:02
@Dory22 píše:
Dámy, neměla by některá z Vás na prodej?
Jednu dětskou a jednu dospělou?
Měla jsem objednané u paní na bazárku, ale už dva dny nereaguje na zprávy. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.3.20 13:04
@matkabagristy píše:
to je vylepsovak. :palec: Ja se pizlam 20×20 poskladat, dovnitr nasit kapsu cca 18×10

Nemáš někde návod? Nechápu jak jako našívat kapsu?
Já dělám dvojitý s kapsou, ale tkanice nepřišívám, dělám tunel na gumičku. Akorát mi příjde, že je ten tunel takový tlustý. Třeba by to šlo jinak. A lépe :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.3.20 13:07
Tričko je fajn, ale je to úplet, tak se to blbě šije. Když toho budeš dělat víc tak možná to povlečení. Nevím, jaký rozměr utěrek máš, myslím si že z jedné střihneš jen jednu, tak bys měla velký odpad. Na techniku šití jsou nejjednodušší ty skládané.

Jaké se dají dělat z úpletu, sím? Úpletu mám doma nasyselno ještě o několik kilometrů víc než plátna :roll: Overlock mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.3.20 13:08
@inkakřivák píše:
@Bondgirl007 dělám jen kolem hlavy. Ty za uši jsou moc volné.

Tady všichni chtějí gumičky za ucho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 14:06

@Baba úplně stejně, jsou příjemnější, jen koukni, jakým směrem se tahají. Tkanicky bych dělala z bavlny a možná i horní a spodní lem - aby se hned nevytahaly a přiléhaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
18.3.20 14:10
@Baba úplně stejně, jsou příjemnější, jen koukni, jakým směrem se tahají. Tkanicky bych dělala z bavlny a možná i horní a spodní lem - aby se hned nevytahaly a přiléhaly.

Tak to ne. Tkanicky nikdo nechce. Dik. Ale asi to jednodussi nebude.
Az budu chtit vyuzit ty nasyslene latky s ujetymi vzory, kouknu ns pinterrst nebo nekam. Tam je vsechno. (FB nemam)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.3.20 14:12

Teď jsem dostala echo, ale za obsah neručím. Prý existuje tkanina, je to tuhý podpalovač a ten zadrží koronavirus. U nás to teď mají v obchodě s barvama Balaco a lidi to tam vykupují. Holky, zkuste pohledat informace, já teď budu mimo net a nemám možnost to ověřit.

• Citovat
  • Upravit
Janli
18.3.20 14:14
@Baba píše:
Tady všichni chtějí gumičky za ucho :roll:

Jenže gumičky jim po dvou sterilizacích budou k prdu. Guma vyvářku dlouho nepřežije.

• Citovat
  • Upravit
60142
18.3.20 14:28
@Janli píše:
Jenže gumičky jim po dvou sterilizacích budou k prdu. Guma vyvářku dlouho nepřežije.

To mi ale nevadi. Necekam, ze to prezije veky. Tkanicky jsou pro vetsinu lidi (u nas) otravny. Jednorazovy s tkanickama taky nesnasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí