Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25151
17.3.20 07:38
@Cuddy píše:
@MartinaIrena duvod noseni rousek ve zdravotnictvi je ten, aby lekari nepritizili pacientum, ne aby se lekari chranili sami, na to jsou jine pomucky. V kazdem pripade take siji, alespon nejaka ochrana. A siji i pro porodnici v Podoli.

No vždyť jo. Ale placebo to asi nebude, když je nosili lékaři za komoušů. Nemám představu o důvěryhodnosti studie poukazující na graf, kde se tvrdí, že bavlněná rouška dokáže zachytit až 50% viru. Ale to, že se nosily ještě v osmdesátých letech, mě přesvědčilo, že to má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 07:44

Já jsem včera šila rodině podle tohoto návodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
17.3.20 07:57

Zkusil někdo ustřihnout rukáv bavlněného trika a natáhnout si ho přes hlavu na pusu?
Já to zkusil, perfektně sedne a snad to nahradí roušku.
Skoro každý má ve skříní nepoužívané trika a halenky, které teď mohou být velmi užitečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
17.3.20 07:58
@lucynka25 píše:
Já jsem včera šila rodině podle tohoto návodu ;)

A jseš si jistá, že je vhodné to použití více vrstev?
Tady se dočteš, https://www.caramilla.cz/…sky-ustenky/ že čím méně prodyšný materiál, tím rychleji rouška zvlhne a tím klesá její účinnost. A zároveň, že zdvojení materiálu přispívá jen k velmi nepatrnému zvýšení efektivity, zato snižuje prodyšnost. A ona tam má i tři vrstvy a z toho jednu nějak voděodolnou. (Neryju, jen uvažuji, jestli má cenu se s tím tak crcat, když v té studií tvrdí, že nejlepší je klasická tričkovina, jedna vrstva).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 08:00

@MartinaIrena já jsem použila jen ten střih a mám ji jen dvojitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 08:01

Je to těžký, kdo ví co je a není pravda. Xlovek má takové placebo, že něco na tom obličeji má :nevim: hlavně aby to trochu fungovalo a nesirilo se to dál :think: my jsme stejnak doma, mám jen na cestu k autu, když jedem na chatu.
Viděla jsem i návod z vlhceneho ubrousků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
17.3.20 08:02

Dnes je na iDnes článek o vhodnosti různých materiálů. Já stroj nemám, šít neumím, tak jsem rozstřihla utěrku a udělala roušky s gumičkami. Asi lepší než nic :think:
 https://www.idnes.cz/…334_veda_pka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 08:05

Ještě tady, rychlovka a ten strih, co jsem dělala já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
17.3.20 08:11
@Dalibor7 píše:
Zkusil někdo ustřihnout rukáv bavlněného trika a natáhnout si ho přes hlavu na pusu?
Já to zkusil, perfektně sedne a snad to nahradí roušku.
Skoro každý má ve skříní nepoužívané trika a halenky, které teď mohou být velmi užitečné.

Odzkoušeno. A super! Pak ji jen hodíš dolů a máš nákrčník :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
17.3.20 08:11

Holky chystám se do galanterie. Mám doma staré prostěradlo, použiji to. A chtěla bych raději s gumičkami. Jak to vidíte vy? Zdá se mi to snazší použití. Ale jak se ty gumičky budou tvářit na program na vyvářku? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27081
17.3.20 08:13
@lucynka25 píše:
Já jsem včera šila rodině podle tohoto návodu ;)

Myslim, ze ten prvni navod je jednodussi a rychlepsi. Ale je to jen muj dojem.

Ted bylo ve zpravach, ze uz je prokazanych 384 pripadu. Takze v patek 181, vcera 298 a dnes uz 384. Roste to rychle 🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 08:16

@cecetka panejo! Hele nedivím se, když kouknu z okna ( v Praze) lidi si běhají bez rousek (mělo by to být povinně) jakoby nic.
Kamarádka pracuje v Lidlu, žádné po 1,chodí celé rodiny, bez ochrany, žádný odstup, i důchodci.. nechápu, proč jsou lidi tak bezohlední.
My zodpovědný, co jsme doma akorát na ně doplatime karanténou a bůhví na jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23148
17.3.20 08:17

@nini77 já tak dala gumu do kalhot, takovou tu tenkou.Nic jiného jsem doma neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81166
17.3.20 08:22

Gumičky za uši nám nedrží. Dělala jsem taky ty tvarované, dvojité a kapsa na vložení netkané textilie. Šlo to rychle, skoro líp než ta skládaná, jde jsem musela šít ty tkanice.
Jinak si myslím, můj soukromý názor - cokoliv je lepší než nic. Nejde ani tak o vdechnutí viru jako o šíření viru. Kdyby byly roušky povinné, to šíření by se zpomalilo.
Teď řeším problém. Nás obecní úřad sbírá roušky. Našít jednoduché skládané, dvojité nebo jaké?

Příspěvek upraven 17.03.20 v 08:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27081
17.3.20 08:26

@lucynka25 Je fajn, ze se s tim uz lidi objevuji v TV. Aby jsme se za to nestydeli.
Pritom v zime, kdyz mrzne, tak se do tech sal podobne balime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast