Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@g.sandova hoď mi adresu do sz, pošlu ti. Roky tady hromadím látky a teď konečně najdou smysluplný uplatnění.
@MartinaIrena duvod noseni rousek ve zdravotnictvi je ten, aby lekari nepritizili pacientum, ne aby se lekari chranili sami, na to jsou jine pomucky. V kazdem pripade take siji, alespon nejaka ochrana. A siji i pro porodnici v Podoli.
Holky, můžete mi, prosím změřit, jak vám ty roušky vycházejí rozměrově po ušití na výšku? Díky
@Janli píše:
Holky, můžete mi, prosím změřit, jak vám ty roušky vycházejí rozměrově po ušití na výšku? Díky
Poslala bys mi taky?
@Janli skládaná má roztaženou výšku 17 cm. Složená asi 11. Široké mám cca 22 cm
@warita píše:
ne. Proti koronaviru to nechrani, takze to ma asi stejny ucinek, jako kapesnik pres pusu.Teta mi ostatne nejake usila, ona je puvodne doktorka. S velkymi fanfarami mi to prinesla. Jako… asi se to bude hodit treba, az budeme nekdo z nas nemocny a bude kaslat, tak aby nenakazil kaslem ostatni, ale to je tak asi vse. Jenze, u nas doma neni nemocny nikdo, spis bychom potrebovali neco, co nas ochrani proti tomu viru a to latkove rousky nedokazou.
Proto jsem si vcas a s predstihem koupila specialni rousky v lekarne, co chrani proti virum, protoze na to clovek potrebuje specialni nano masky.
tak sice nechrání 100%, na druhou stranu když je budou mít všichni tak si myslím, že hodně pomohou. A pořádné roušky či respirátory nejsou ani ve zdravotnických zařízeních, takže rozhodně lepší obyč. rouška než nic.
A ono těmi rouškami hlavně chráníte lidi okolo než sebe (stejně jako lékaři v nemocnici), ale pokud se roušky budou nosit bude jejich účinnost určitě slušná.
@inkakřivák píše:
@Janli skládaná má roztaženou výšku 17 cm. Složená asi 11. Široké mám cca 22 cm
A to ted myslis jednorazovou? Ty site dle instrukci treba z Podoli vychazeji ze ctverce 20*20, po slozeni maji nejakych 16 cm.
@Janli a nemohla bych se taky přihlásit mezi zákazníky???
Na šití jsem levá ikdyž jsem našla jednu, ta se ani šít nemusí, jen se přeloží pruh látky. ![]()
@inkakřivák taky mi vychází 11cm, ale jen na dva sklady. Šiju to ze silné sýpkoviny, tak se na tři sklady nedostanu, ale vypadají funkční. Díky za výbavu babi ![]()
@Janli jaká je cena roušky tebou vyrobená? Hned bych si koupila rovnou 4.