Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Bídžej píše:
Dámy, ještě info pro ty, co ji chtějí kupovat - „normální“ cena bavlněné roušky je cca 30 Kč. Viděla jsem už i za 300, tak ať nenaletite
To jako fakt? To má v sobě nějaká stříbrná vlákna ne??? Jako vím, že je s tím nějaká práce, ale 300 je opravdu moc. Nehledě na to, že jedna nestačí.
@Klopotkova píše:
@warita Ahoj, nechystáš se začít šít roušky?
ne. Proti koronaviru to nechrani, takze to ma asi stejny ucinek, jako kapesnik pres pusu.
Teta mi ostatne nejake usila, ona je puvodne doktorka. S velkymi fanfarami mi to prinesla. Jako… asi se to bude hodit treba, az budeme nekdo z nas nemocny a bude kaslat, tak aby nenakazil kaslem ostatni, ale to je tak asi vse. Jenze, u nas doma neni nemocny nikdo, spis bychom potrebovali neco, co nas ochrani proti tomu viru a to latkove rousky nedokazou.
Proto jsem si vcas a s predstihem koupila specialni rousky v lekarne, co chrani proti virum, protoze na to clovek potrebuje specialni nano masky.
@warita máš pravdu, ale překvapilo mě, jak jsi vostrá. Takovou tě neznám. ![]()
A co vlozky? Treba intimku vlozit do bavlnene rousky?
Ta ma taky nejake vrstvy a je prodysna a kdyz navlhne, tak se jednoduse vymeni, ne?
@DoktorkaZorkaHorká píše:
@warita máš pravdu, ale překvapilo mě, jak jsi vostrá. Takovou tě neznám.
co ostra, kde, proc jak?
![]()
@zrnko píše:
A co vlozky? Treba intimku vlozit do bavlnene rousky?
Ta ma taky nejake vrstvy a je prodysna a kdyz navlhne, tak se jednoduse vymeni, ne?
Jj, to jsem psala dřív v jiném vlákně. To by možná mohlo fungovat. Akorát teda nevím s tou prodyšností.
@warita píše:
co ostra, kde, proc jak?![]()
![]()
Ten příspěvek prostě na mě tak působil. Udivilo mě to. Tak mi to asi vyznělo jinak než to bylo myšleno
.
@warita píše:Čauky, hele, nemáš pravdu. I blbá bavlněná rouška snižuje riziko nákazu koronavirem o cca 51%. Stejně, jako když si přes pusu a nos pretahnes tričko. Ale kdo by furt chodil s tričkem přes pusu, zejo
ne. Proti koronaviru to nechrani, takze to ma asi stejny ucinek, jako kapesnik pres pusu.Teta mi ostatne nejake usila, ona je puvodne doktorka. S velkymi fanfarami mi to prinesla. Jako… asi se to bude hodit treba, az budeme nekdo z nas nemocny a bude kaslat, tak aby nenakazil kaslem ostatni, ale to je tak asi vse. Jenze, u nas doma neni nemocny nikdo, spis bychom potrebovali neco, co nas ochrani proti tomu viru a to latkove rousky nedokazou.
Proto jsem si vcas a s predstihem koupila specialni rousky v lekarne, co chrani proti virum, protoze na to clovek potrebuje specialni nano masky.
Jo a zdroje jsou v tomhle článku https://www.caramilla.cz/…sky-ustenky/
Nemáte někdo tip, co použít jako vnitřní materiál? Tj. nevlhnouci vrstvu, místo nano vlákna? Filtry do vysavače mi zrovna došly…
Dneska zkusím první „várku“, zatím pro rodinu. Uvidím, kolik stihnu dal. Mám toho rozdelaneho a slibeneho víc. Chodím do práce, tak času a energie moc není 😑
@Bídžej píše: Čauky, hele, nemáš pravdu. I blbá bavlněná rouška snižuje riziko nákazu koronavirem o cca 51%. Stejně, jako když si přes pusu a nos pretahnes tričko. Ale kdo by furt chodil s tričkem přes pusu, zejonavíc roušku schováš do kapsy a snadno vyměnis
Dik za info. ![]()
Ja slysela od doktoru, ze to pry nepomaha, tak jsem to dal nezkoumala.
Ja abych pravdu rekla se nebojim, jsem doma s 2m mimcem, dcera ma zavrenou skolku a manzel home office. Doma mame jidlo na nekolik tydnu dopredu, takze nemam zadne vrasky.
@Aries6 píše:
Dneska zkusím první „várku“, zatím pro rodinu. Uvidím, kolik stihnu dal. Mám toho rozdelaneho a slibeneho víc. Chodím do práce, tak času a energie moc není 😑
Ta skládaná je jednoduchá. Hodně by to urychlilo kdybys měla bavlněný šikmý proužek. Na jednu ustenku je zapotřebí 2 metry. Nebo nemáš zakladač na šikmý proužek?
Jinak Hřib vyzval obchodníky, aby nepouštěli do obchodu lidí bez roušek. Takže jich bude zapotřebí čím dál víc. Hlavně rychle. Kdyby měla vláda pro každého, tak by to nařídila rozkazem. Teď je to na lidech.
@Bídžej píše: Čauky, hele, nemáš pravdu. I blbá bavlněná rouška snižuje riziko nákazu koronavirem o cca 51%. Stejně, jako když si přes pusu a nos pretahnes tričko. Ale kdo by furt chodil s tričkem přes pusu, zejonavíc roušku schováš do kapsy a snadno vyměnis
Zajímavé. I to video, ale hlavně ten graf. 50% mi přijde na bavlnu super! Je fakt, že dříve v nemocnicích měly sestřičky i operatéři taky jen bavlnu. Takže kdyby to bylo pouze placebo, jak tvrdí někteří, asi by se v lékařství ty obyčejné roušky nikdy nenosily