Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, šijete některá roušky? Nemáte případně nějaké vychytávky? Potěšilo mě, že vláda dovolila otevřít galanterie, aby bylo dostatek materiálu, tak snad je majitelé otevřou.
@DoktorkaZorkaHorká na Facebooku je nás přes 10.000, tak skoč spíš tam - skupina Česko šije roušky.
Za sebe doporučuji nevrstvit - všichni teď hodně dělají dvě tři vrstvy, vkládají co se dá, nicméně data mluví jasně - už druhá vrstva snižuje efektivitu roušky tím, že má nižší prodyšnost a dřív zvlhne
Příspěvek upraven 16.03.20 v 15:40
Bezva, díky! Zkouším ty 2 dílné, ale nemám fajn materiál. Jinak myslíš že by stačil místo šňůrek tkaloun?
@DoktorkaZorkaHorká tkaloun určitě, pokud to máš pro sebe. Nebo tunylek z té samé latky nebo kojenecká šňůrka. V nouzi i bavlněné tkaničky do bot
prostě aby to přežilo praní na 90 ![]()
@cecetka není zač. Kdybys pak tápala, napiš, poradím, už jich mám pár desítek ![]()
Když to můžou šít světové značky, tak i my to můžeme pojmout jako funkční (a ne/hezký - nechám na zvážení každého) doplněk. ![]()
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Ahoj, šijete některá roušky? Nemáte případně nějaké vychytávky? Potěšilo mě, že vláda dovolila otevřít galanterie, aby bylo dostatek materiálu, tak snad je majitelé otevřou.
Jsem si jednu spíchla v ruce podle návodu. Stroj musím vyštrachat na půdě. Ale je to fakt jednoduché! Galanterie budou mít žně! ![]()
Dámy, ještě info pro ty, co ji chtějí kupovat - „normální“ cena bavlněné roušky je cca 30 Kč. Viděla jsem už i za 300, tak ať nenaletite ![]()