Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66859
17.3.20 21:58
@inkakřivák píše:
@matkabagristy to jsem myslela. Obdélník 40/20 přeložit naskládat zacistit našít tkanice a je hotovo. Jo?

to je vylepsovak. :palec: Ja se pizlam 20×20 poskladat, dovnitr nasit kapsu cca 18×10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
17.3.20 22:16

Holky, a mělo by cenu ušít roušku z toho pytlíku do vysavače? Napište mi vaše názory, prosím. Nezkoušel to tu někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
17.3.20 22:52

Jdu se taky pochlubit. Zásobují koho se dá. Akorát mi došly šňůrky a manžel se vrátil z galanterie s tím, že tu frontu stát nebude. Snad se to do zítřka utřepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16360
17.3.20 23:01
@smutná máma píše:
Holky, a mělo by cenu ušít roušku z toho pytlíku do vysavače? Napište mi vaše názory, prosím. Nezkoušel to tu někdo?

A jak bys to dezinfikovala? :think: My máme doma z dílny respirátory (manžel je astmatik a když třeba něco brousí, tak to používá), ale protože v nich se vir zachytí a nijak to z něj nedostaneme (má to svoji použitelnost, která je krátká), tak je máme vyloženě pro případ, kdy bychom např. museli s dětmi do nemocnice kvůli něčemu jinému (nebo na jiné rizikové místo).
Ty sáčky z vysavače mi přijdou stejné - jednorázově to určitě má vyšší ochranu před virem než rouška, ale nevyvařím to a nevyžehlím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.3.20 23:06

Dámy, neměla by některá z Vás na prodej?
Jednu dětskou a jednu dospělou?
Měla jsem objednané u paní na bazárku, ale už dva dny nereaguje na zprávy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
17.3.20 23:25

Taky jsem dnes usila -4ks, prvni dala trochu zabrat, ostatni uz byly podstatne rychleji. Casove nevim, kolik mi to zabralo celkem, pendlovala jsem mezi kuchyni, ditetem a HO…prosim, z jakeho rozmeru sijete detskou velikost? Myslim ty skladane- ja mam vychozi rozmer 20×20, jaky je ideal pro deti? Diky a siti zdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
17.3.20 23:29
@Janli píše:
@inkakřivák taky mi vychází 11cm, ale jen na dva sklady. Šiju to ze silné sýpkoviny, tak se na tři sklady nedostanu, ale vypadají funkční. Díky za výbavu babi :andel:

jaký materiál je podle tebe lepší /praktičtější? Postarší bavlněné povlečení/ bavlněné tričko/bavlněná utěrka? Když na šnůrky použiju gumu do kolhot/tepláků, je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16360
17.3.20 23:30

@Bondgirl007 Dětem (školkovým) jsem dělala 15×15 před založením a s širšími sklady, mohlo to být menší, mají to až k uším, ale alespoň stačily malé gumičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.3.20 23:36

@inkakřivák blednu závistí…já si ty tkanice stříhám, žehlím a šiju… :?

• Citovat
  • Upravit
25179
18.3.20 00:34
@Markéta80 píše:
@DoktorkaZorkaHorká pamatuji si žlutou látku na ní knoflíky do tvaru kytky a když jsem to chtěla odevzdat tak to nešlo :mrgreen: :mrgreen: @Vyvrtka manžel vždy říká že důležitější že umím vařit :mrgreen: Jako švadlena bych se asi moc neuživila :mrgreen: :mrgreen:

tak to jsem ne tom stejně! Až se budu mastit s těma rouškama, budu jistojistě pěkně nadávat. A rozhodně se tady nepochlubím, jak se mi to povedlo :jazyk: :mrgreen: úspěch bude, když budou jakž takž funkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.3.20 00:45

https://www.novinky.cz/…eho-40317063?…

Hm, tak si můžem hodit korunou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59478
18.3.20 01:10

@pe-terka já našla návod na roušku bez šití :palec: Jen zvažuji z čeho udělat, jestli by šla i dětská látková plena :think:. Já ani nevím jestli doma máme nějaký šátek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27079
18.3.20 05:23
@pe-terka píše:
https://www.novinky.cz/…eho-40317063?…Hm, tak si můžem hodit korunou…

Proc? Je nedostatek rousek, proto vedeni nemocnice vyzyva, aby se jimi neplytvalo :think:
K tomu vysvetluje, ze obycejna rouska slouzi k tomu, aby se OD NAS nikdo nenakazil. A protoze nikdo z nas nevi, jestli neni prenasec, tak bychom meli byt k druhym ohleduplni.

Vecer jsem promyslela postup siti, jak to casove urychlit. Jsem na HO, takze musim i nejakou praci pro zamestnavatele odvest, do toho decko s ukolama do skoly, takze casu zas tolik nemam :?

@Markéta80 Latkova plena me nenapadla. Ale urcite pouzit jde :think:

Tenhle typ taky neni narocny na vyrobu
https://youtu.be/wDj3DVWK5QU
 https://youtu.be/NE3zfvHfJns

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 06:29
@pe-terka píše:
jaký materiál je podle tebe lepší /praktičtější? Postarší bavlněné povlečení/ bavlněné tričko/bavlněná utěrka? Když na šnůrky použiju gumu do kolhot/tepláků, je to ok?

Tričko je fajn, ale je to úplet, tak se to blbě šije. Když toho budeš dělat víc tak možná to povlečení. Nevím, jaký rozměr utěrek máš, myslím si že z jedné střihneš jen jednu, tak bys měla velký odpad. Na techniku šití jsou nejjednodušší ty skládané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.20 06:31

Ty, které neumí šít, by mohly chystat ty šikmé proužky na tkanice, to by zvládly a hodně by to urychlilo šití. Taková výrobní linka s dělbou práce, jako v mraveništi ;). Dám si kafíčko a jdu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí