Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Baba píše:
Může se tady chvástat?
Samozrejme. A nejlepe i s fotkama. Rada se divam, jak jsou druzi sikovni ![]()
Zkousela jsem i jiny druh, ale na obliceji nam zatim nejmene neprijemne jsou ty skladaci s temi tremi sklady. Tak jedu tyhle. Vcera tmave zelene, dnes budou tmave sede. Pak uz pojedu z nepouzivaneho povleceni (obcas clovek dostane darem neco, co se mu nelibi a nepouziva to
). Z novych latek uz tu mam totiz jen ruzovou s modrymi medvidky
![]()
@cecetka tak usij malé dětské, to by šlo. Třeba pro nějaký domov nebo na úřadě to rozdají. Já jsem konečně využila všechny zbytky ze šití, a od kamarádky jsem za pár roušek dostala tašku povlečení a závěsů. A od jiné gumičky a ještě přípravek na skládání proužků. Lidi jsou fajn.
Takové udělátko, na jedné straně do toho strcis ustrihnuty proužek látky a na druhé to vytahujes a sezehlujes už složené. Nemusíš to skladat pracně ručně. Je to rychlejší.
@inkakřivák díky
, to jsem si z tipu tady udělala z kartónu. Je to skvělý! Jinak je to ten zakladač šikmého proužku. Bezva, že si člověk nepálí prsty. Jdu na to! ![]()
@inkakřivák píše:
Jak široké strihate proužky? 5 cm?
Stříhám 3,6 na šířku 50 cm pravítka ať nemusím nic měřit, délka 90 cm.
Děkuju, to se musí strašně blbě zakládat. Zatím se budu držet triček. Ale mám tu takový jemný popelín, tak možná zkusím. Dnes doplním víkendový počet na 60 jenom, a nachystám na poštu. Zítra si udělám volno.
@DoktorkaZorkaHorká no právě já jsem původně skládala ručně a jak mám párou vydezinfikovane prsty! Auau. Ale když tu mám pěknou silnější bavlnu, tak udělám ty proužky a roušky jen jednoduché.
Děvčata, která šijete roušky zadarmo, nejste někdo z blízkosti Jihlavy nebo Pelhřimova???
Našel jsem náhodou poklad - cca 3 kolečka keprovky, šířka přibližně 1 cm…
Našel jsem to náhodně v bordelu v garáži, když jsem hledal něco jinýho, kdyby se prohnaly pračkou, daly by se snad použít, jsou trochu zaprášený…
![]()
Věnoval bych je na dobrou věc…
![]()
@inkakřivák píše:
Pošli!! Hlásím se první! Ale třeba se ti ozve místní
A odkud jsi???
Berounsko. Adresu ti můžu poslat do SZ. Ale jistě se ti přihlásí někdo místní. Ale napíšu, jo? Vpatek byl zeť v Jihlavě, škoda.
@inkakřivák píše:
Berounsko. Adresu ti můžu poslat do SZ. Ale jistě se ti přihlásí někdo místní. Ale napíšu, jo? Vpatek byl zeť v Jihlavě, škoda.
Napiš… ![]()