Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Stevia píše:
@Baba já to dělala, ale žádný velký ohlas, přesně jak píšeš…
Ohlas na poutka nebo ohlas na poutka z te ploche gumy?
Kloboukovka je v pohodě.
A ještě dotaz, dá se nějak obyčjná plochá guma zúžit? Projet overlockem nebo rozpárat a na koních zapošít… prostě NĚCO! ![]()
@Baba ohlas na poutka, tlačí…
Já taky uvažovala to rozpůlit, ale asi se to bude párat…
Tak hlásím, že jsem tu širší gumu roztrhla, jela jsem po těch prouzkach, něco by to mohlo vydržet, snad to nebudem nosit do Vánoc ( na vánoční látky jsem zatím nesáhla
)
@Stevia píše:
@Baba ohlas na poutka, tlačí…
Já taky uvažovala to rozpůlit, ale asi se to bude párat…
Tak bojový úkol zní - jak zúžit plocohou gumičku.
Já mám za sebou pokusy 2 ![]()
Overlock - nelze. Možná kdybych si hoooodně pohrála se štelováním nítí, ale spíš ne,
Entlovací nebo jak se jim nadává nůžky - nelze. Vypadá to hrozně a stejně se to párá.
Pokus tři později, musím do práce ![]()
Nevím, jestli to tu proběhlo, ale místo gumiček se dají použít i nastříhané proužky ze silonek
Já to ještě nezkusila, kloboukovku dodělávám právě teď, ale už přemýšlim, co použiju, až dojde…
Jinak šiju roušky ručo fučo, takže nějakejma obrmnožstvíma se pochlubit nemůžu, ale tak zásobuju nejbližší kamarádky a kolegy v práci, protože i když je šije, kdo má ruce a nohy, tak stejně jich je málo ![]()
Já za víkend 82 kusů, teď den odpočinu a budu pokračovat. Zatím zásobují rodinu a kdo se ozve, pak budu nosit na obecní úřad asi. Nevím
Ahoj holky,
díky moc všem, že se zapojujete, sdílíte a vypomáháte si. ![]()
Přejeme hodně sil do dalších dní a týdnů. Ráda také pomohu, pokud byste někdo chtěl obyč roušky. Zatím jsem to zvládla jen pro rodinu, ale nějakou látku ještě mám. ![]()
Hezkou neděli, Iva ![]()
Ahoj, tak já taky šiju..jsemtěhotná,4děti ale snažímse pomoct, ale dochází mi materiál a
koupit už nemužu, tak dodělám co mám a pak bohužel. Všem hodně sil a zdraví ![]()
To nejsou vsechny. A jestli nikdo nevymyslel, jak zuzit plochou gumicku, budu je rozdavat bez gumicek.