Šijeme roušky ;)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80153
24.3.20 09:04

Kašle na mě opice jedna. Tak dodám jiný rozměr. Šestileté dítě výška po roztažení skladů 15, šířka cca taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.3.20 09:07
@inkakřivák píše:
Kašle na mě opice jedna. Tak dodám jiný rozměr. Šestileté dítě výška po roztažení skladů 15, šířka cca taky tak

Děkuji. Tak to teda udělám 17×34, a jestli to nebude sedět, můžeš za to Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.3.20 09:11
@inkakřivák píše:
Taky nemáme ani jeden. Všechno rozdavam. Ale taky si usiju skladanou, jsou pohodlnější. Ty nahubkove se hůř odhadují, aby seděly. Aspoň podle mne. Skládaná je hned. Tam trvá nejdýl sezehlit tkanice.

Vykašli se na tkanice, udělej tunýlek a navleč tam pásek ze silonky za uši. To jsou nejgeniálnější roušky. Mně je tady rvou rvou z ruky…

• Citovat
  • Upravit
80153
24.3.20 09:18

@Janli když nemám. Ale dávám trikové proužky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
24.3.20 09:28

Rozměr potvrzen, naskládaná hotová rouška 15×11 cm. Šířka x výška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.3.20 09:34
@inkakřivák píše:
Rozměr potvrzen, naskládaná hotová rouška 15×11 cm. Šířka x výška

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
24.3.20 14:05

Jsem se naštvala. Nejen, že mi došly bílé nitě, ale umřel mi řezák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.3.20 14:07
@inkakřivák píše:
Jsem se naštvala. Nejen, že mi došly bílé nitě, ale umřel mi řezák.

Budiž mu země lehká… :,(

• Citovat
  • Upravit
60142
24.3.20 15:30
@inkakřivák píše:
Jsem se naštvala. Nejen, že mi došly bílé nitě, ale umřel mi řezák.
:hug: To naprdne. Mě praská řezací podložka bůhvíproč. Asi už je stará.

Jak dlouho ještě budete šít? Zatím odbyt je pořád, ale zas nechci šít, aby si jich někdo syslil doma 5 a někdo neměl žádnou. A okruh, kde to rozdávám, taky není nekonečný.
Dneska teda budu dělat ty dětský, Houbovi sedí moc hezky ten rozměr od Inky.
Nakonec sem nastříhala obdélníky ze zbytků, rozměry různý a už sem to neřešila. Někde se ujmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
24.3.20 16:38

Dnes odpoledne jsem cestou do práce navštívil jednu galanterku v JI, že se mrknu na tkanice/keprovky a na dotaz mi ukázali takovej nic moc špagátek tak 3mm širokej za 11,–Kč za metr… No to se snad posrali v kině… 8o :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
24.3.20 19:24

Protože mi došly bílé nitě a teď ten řezák mi zdechnul, tak budu šít až spotrebuju látky, co jsem dostala. A pak leda podle toho, jestli někdo bude chtít. Budu dělat něco jinýho - asi šít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.3.20 19:29
@inkakřivák píše:
Protože mi došly bílé nitě a teď ten řezák mi zdechnul, tak budu šít až spotrebuju látky, co jsem dostala. A pak leda podle toho, jestli někdo bude chtít. Budu dělat něco jinýho - asi šít!
:mrgreen: Mě by právě zajímalo, jak moc bude ještě poptávka, jak jsou lidi saturovaní.
Našila sem přes 20 dětských, doufám, že setřičky mají vůbec dohromady tolik dětí :jazyk:
Dospělý zítra rozdávat nebudu, pumpla mě o ně máti, chce je poslat na Moravu. No tak asi poptávka ještě je :think:
Zítra prubnu ty silonky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23990
24.3.20 19:49

@Baba

Před chvílí jsem se doslechl, že pořád ještě chybí roušky jihlavskýmu špitálu a a v ostatních na Vysočině to bude asi podobný… :nevim:
A kdoví jak to bude v ostatních ústavech - domovy důchodců, apod… :roll:
Já třeba mám tři šitý, obyč. jednovrstvý, hlavně pro klid těch okolo, jiný bych asi neudejchal, ale stejně nosím jen jednu, která mi pasuje, dezinfikuju jí UV zářením a to tak, že před barákem jí nechám v autě pověšenou na zrcátku… 8)
Když si vezmu, že zdravotnický personál by měl mít na směnu minimálně 3-4 roušky na výměnu + další, než se upotřebený vyperou a usuší, tak jich bude asi potřeba ještě hodně… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
24.3.20 20:37
@bse.pedro píše:
@BabaPřed chvílí jsem se doslechl, že pořád ještě chybí roušky jihlavskýmu špitálu a a v ostatních na Vysočině to bude asi podobný… :nevim:
A kdoví jak to bude v ostatních ústavech - domovy důchodců, apod… :roll:
Já třeba mám tři šitý, obyč. jednovrstvý, hlavně pro klid těch okolo, jiný bych asi neudejchal, ale stejně nosím jen jednu, která mi pasuje, dezinfikuju jí UV zářením a to tak, že před barákem jí nechám v autě pověšenou na zrcátku… 8)
Když si vezmu, že zdravotnický personál by měl mít na směnu minimálně 3-4 roušky na výměnu + další, než se upotřebený vyperou a usuší, tak jich bude asi potřeba ještě hodně… :nevim: 8)

U nás látkové můžou nosit jen pracovníci, co nedělají s pacienty. Ostatní ne. Takže mají jednu jednorázovku na směnu. I 12hodinovou :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
24.3.20 21:41
@Baba píše:
U nás látkové můžou nosit jen pracovníci, co nedělají s pacienty. Ostatní ne. Takže mají jednu jednorázovku na směnu. I 12hodinovou :jazyk:

A nebyly by potom lepsi ty látkové? A měnit? Sterilizovat…
Dřív přeci také nic jiného nebylo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast