Šikana v zaměstnání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14677
23.9.20 07:55

Paní je jen protivna a šikana vypadá úplně jinak podle me :lol: muže byt i nějakým způsobem vyhořela, ono když děláš dlouho s lidmi, tak se to stává, já to znám moc dobre. Po jiste době te už štve každý požadavek, a ze si toho lidi umí někdy navymyslet :roll: :lol: a paradoxně čím vstřícnější k nim jsi, tím te vypruzuji víc. Jinak řečeno, podas prst a vezmou celou ruku a pak jsou ještě dotceni, ze si ji sama hned neuriznes raději i s ramenem. Neříkám, ze to dělají všichni, to v žádném případě, ale někteří ano a je to dost vyčerpávající. Takže možná je to jen její sebezachovna obranná taktika :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nejlepší mi přijde vyjádřit v takových případech upřímně (!) nadstandardní míru pochopení, mluvit s ni způsobem “vim, ze toho mate opravdu hodně, ale byla byste tak hodna a připravila mi tenhle dokument, až budete mit chvilku? Nerada vás stále obtezuji, ale potřebuji to, protože (…a tak dále), vůbec netusim, jak to bez vaši pomoci vyřešit” :P rozhodne nemá smysl se hádat. Chlapovi zabrala tahle taktika vždy i na různých úřadech a tak :mrgreen: :lol:

Příspěvek upraven 23.09.20 v 08:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12635
23.9.20 08:12

Přijde mi, že takovýhle typ lidí se objeví v každém kolektivu, jen záleží, v jaké míře se tak dotyčný chová. Ber to tak, že ji nezměníš, ten problém máš vlastně ty, tak si ho vyřeš. Mně se osvědčilo vždy udělat jeden výstup a pak už si to ke mně dotyčná/ý nedovolili. Taky mám v práci jednu (no vlastně nejednu) takovou - jsem celkem splachovací, ale jednou se mi strefila do docela blbý nálady a pěkně důrazně jsem se tenkrát ohradila. Je to rok a půl a její chování vůči mně se velmi změnilo - buď je milá nebo normální, ale už si nikdy nedovolila se mnou jednat jako s debilem. A podobná situace byla i s jinejma nádherama. Ohradím se důrazně, a už si to ke mně nedovolí. A když už náhodou něco, tak si pak s kolegyněma podrbu a postěžuju, padne tam něco o kravách a je klid. :kytka:
Oni někteří dospělí jsou jako děti - je třeba jim nastavit hranice. Hodně štěstí a nenech se tím semlít - ten žaludek na vodě je už alarmující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.10.20 08:55

Zakl., promin, uplně jsem na to zapomnela. :kytka: Tak muz Ti vzkazuje, ze bys to mela zacit resit zejm. s nadrizenym. Paklize jsi kolegyni upozornila a na jejim chovani to nic nezmenilo :nevim:. Problem trochu je, že spousta lidi si pod pojmem “sikana” představuje mlácení dětí na základce. Ale tak to není. Ta terminologie je ponekud slouitejsi, v cizine to jeste ruzne deli, ale toto rozhodne mobbing je (jeste je zvlast termin pro sikanu ve smyslu, jak ji známe mezi dětmi). Doporučuji projít projekt dustojnepracoviste.cz
Jinak je o tom spousta knih, studií, to asi snadno dohledas, ale paklize chodis do prace s rozklepanym zaludkem, tak to zacni urgentne resit s nadrizenym (paklize v nem citis oporu). :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat