Šikana v zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Paní je jen protivna a šikana vypadá úplně jinak podle me
muže byt i nějakým způsobem vyhořela, ono když děláš dlouho s lidmi, tak se to stává, já to znám moc dobre. Po jiste době te už štve každý požadavek, a ze si toho lidi umí někdy navymyslet
a paradoxně čím vstřícnější k nim jsi, tím te vypruzuji víc. Jinak řečeno, podas prst a vezmou celou ruku a pak jsou ještě dotceni, ze si ji sama hned neuriznes raději i s ramenem. Neříkám, ze to dělají všichni, to v žádném případě, ale někteří ano a je to dost vyčerpávající. Takže možná je to jen její sebezachovna obranná taktika
![]()
Nejlepší mi přijde vyjádřit v takových případech upřímně (!) nadstandardní míru pochopení, mluvit s ni způsobem “vim, ze toho mate opravdu hodně, ale byla byste tak hodna a připravila mi tenhle dokument, až budete mit chvilku? Nerada vás stále obtezuji, ale potřebuji to, protože (…a tak dále), vůbec netusim, jak to bez vaši pomoci vyřešit”
rozhodne nemá smysl se hádat. Chlapovi zabrala tahle taktika vždy i na různých úřadech a tak
![]()
Příspěvek upraven 23.09.20 v 08:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že takovýhle typ lidí se objeví v každém kolektivu, jen záleží, v jaké míře se tak dotyčný chová. Ber to tak, že ji nezměníš, ten problém máš vlastně ty, tak si ho vyřeš. Mně se osvědčilo vždy udělat jeden výstup a pak už si to ke mně dotyčná/ý nedovolili. Taky mám v práci jednu (no vlastně nejednu) takovou - jsem celkem splachovací, ale jednou se mi strefila do docela blbý nálady a pěkně důrazně jsem se tenkrát ohradila. Je to rok a půl a její chování vůči mně se velmi změnilo - buď je milá nebo normální, ale už si nikdy nedovolila se mnou jednat jako s debilem. A podobná situace byla i s jinejma nádherama. Ohradím se důrazně, a už si to ke mně nedovolí. A když už náhodou něco, tak si pak s kolegyněma podrbu a postěžuju, padne tam něco o kravách a je klid. ![]()
Oni někteří dospělí jsou jako děti - je třeba jim nastavit hranice. Hodně štěstí a nenech se tím semlít - ten žaludek na vodě je už alarmující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakl., promin, uplně jsem na to zapomnela.
Tak muz Ti vzkazuje, ze bys to mela zacit resit zejm. s nadrizenym. Paklize jsi kolegyni upozornila a na jejim chovani to nic nezmenilo
. Problem trochu je, že spousta lidi si pod pojmem “sikana” představuje mlácení dětí na základce. Ale tak to není. Ta terminologie je ponekud slouitejsi, v cizine to jeste ruzne deli, ale toto rozhodne mobbing je (jeste je zvlast termin pro sikanu ve smyslu, jak ji známe mezi dětmi). Doporučuji projít projekt dustojnepracoviste.cz
Jinak je o tom spousta knih, studií, to asi snadno dohledas, ale paklize chodis do prace s rozklepanym zaludkem, tak to zacni urgentne resit s nadrizenym (paklize v nem citis oporu). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit