Šílené motáky od krční páteře

82
18.12.22 20:31

Šílené motáky od krční páteře

Ahojte,
Už skoro rok mám úplně šílené motání hlavy + bolesti hlavy. Prodělala jsem covid v Lednu a to to nastartovalo :nevim:. Přijde mi, ze se to vždycky zhorší když třeba dlouho sedim, blbě lezim nebo tak něco. Často me taky bolí za krkem. Muže to být od krční patere? Točí se mi svět i v leze, v sedě, když jdu tak je to lepší. Měl jste někdo podobné problémy? Jinak rehabilitace mám, zatim spis zhoršení po :mrgreen:. Byla jsem už relativně vklidu, od poslední rehabky zas týden katastrofa. na RTG se chystám + MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.12.22 21:11

Ano muze, osobni zkusenost. A ano, masaze to casto jeste zhorsi.Kup si kvalitni ortopedicky polstar z pametove peny a ortopedickou matraci. Doporucuji od prospanek.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
18.12.22 21:47

Mám s páteří dlouho problémy, aj s bolestmi hlavy. Covid mi to zhoršil, není den, aby hlava nebolela :roll:

Začala bych určitě tím polštářem a matrací 🌼

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.22 21:48
@trisanda10 píše:
Ahojte,
Už skoro rok mám úplně šílené motání hlavy + bolesti hlavy. Prodělala jsem covid v Lednu a to to nastartovalo :nevim:. Přijde mi, ze se to vždycky zhorší když třeba dlouho sedim, blbě lezim nebo tak něco. Často me taky bolí za krkem. Muže to být od krční patere? Točí se mi svět i v leze, v sedě, když jdu tak je to lepší. Měl jste někdo podobné problémy? Jinak rehabilitace mám, zatim spis zhoršení po :mrgreen:. Byla jsem už relativně vklidu, od poslední rehabky zas týden katastrofa. na RTG se chystám + MR.

Může, také osobní zkušenost.
Doporučuji si zaplatit soukromou fyzioterapii, místo rehabek na pojišťovnu.

• Citovat
  • Upravit
3881
18.12.22 21:54
@trisanda10 píše:
Ahojte,
Už skoro rok mám úplně šílené motání hlavy + bolesti hlavy. Prodělala jsem covid v Lednu a to to nastartovalo :nevim:. Přijde mi, ze se to vždycky zhorší když třeba dlouho sedim, blbě lezim nebo tak něco. Často me taky bolí za krkem. Muže to být od krční patere? Točí se mi svět i v leze, v sedě, když jdu tak je to lepší. Měl jste někdo podobné problémy? Jinak rehabilitace mám, zatim spis zhoršení po :mrgreen:. Byla jsem už relativně vklidu, od poslední rehabky zas týden katastrofa. na RTG se chystám + MR.

Taky mám problém s krční páteří a hlavou
Byla jsem na magnetické na páteř, tam zjistili srůsty a zúžené kanálky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
18.12.22 22:29

Já měla permanentní problém s rovnováhou, takže jsem nemohla ani řídit. Rok…chodila jsem podél zdi a motáka se, takže jsem strávila tento čas uzavřena doma, ani s dětmi jsem nemohla ven. Já těch problémů měla ale mnohem víc a mám. A ano může za tím být krcni páteř, ale u mě i jiné příčiny, ne jen ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
19.12.22 11:41

Znama to taky měla, ale bylo to od psychiky. Trvalo tak rok, než si to připustila a šla od fizioterapeuta k psychologovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.11.23 17:18

@biedronka105 ahoj, mohu se zeptat, jak si dopadla a co ti pomohlo? Jake byly příčiny? Mam 4 mesice zavrate, loni jsem je mela mesic, samy přestaly, ale ted to ne a ne přestat, mam bolesti krční patere, hlavy, je to hrozny, doktori nepomohli. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.12.23 23:57

závratě

Příčiny závratí můžou být různé, a podle toho se pak léčí. Byla jsem kdysi se závratěmi na ORL, tam mě proměřili a zjistilo se, že mám porušené rovnovážné centrum v uchu. To se pak lehko napravilo pomocí tzv. polohovacích manévrů. Tento typ závratě je typický tím, že se vyprovokuje určitou polohou hlavy, pak se svět roztočí kolem člověka, buď vlevo nebo vpravo, vjem jako na kolotoči. Jiná závrať je z nízkého tlaku, kdy po odkrvení hlavy třeba po náhlém zvednutí se člověk potácí, ale po vyrovnání tlaku to přejde. Závrať může být i od krční páteře, i z psychických dúvodú, i ze špatných brýlí. Nejméně častá je z poškození rovnovážného centra v mozku. Je potřeba nejdřív určit příčinu. Jak to vzniklo. Jak a kdy se to přesně projevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
4.12.23 06:58
@apari píše:
Příčiny závratí můžou být různé, a podle toho se pak léčí. Byla jsem kdysi se závratěmi na ORL, tam mě proměřili a zjistilo se, že mám porušené rovnovážné centrum v uchu. To se pak lehko napravilo pomocí tzv. polohovacích manévrů. Tento typ závratě je typický tím, že se vyprovokuje určitou polohou hlavy, pak se svět roztočí kolem člověka, buď vlevo nebo vpravo, vjem jako na kolotoči. Jiná závrať je z nízkého tlaku, kdy po odkrvení hlavy třeba po náhlém zvednutí se člověk potácí, ale po vyrovnání tlaku to přejde. Závrať může být i od krční páteře, i z psychických dúvodú, i ze špatných brýlí. Nejméně častá je z poškození rovnovážného centra v mozku. Je potřeba nejdřív určit příčinu. Jak to vzniklo. Jak a kdy se to přesně projevuje.

Az tak jednoduché to taky neni. Ten manevr pomůže na tu jednu konkrétní velkou epizodu. Rady se vraci. Navic se muze hlava motat v mezidobi mene, muzes fungovat, ale je to velice neprijemne. Ja pul roku cvicila i ty cviky, fuj fuj, uz bych do toho nesla, a i tak mam obcas problemy treba v posteli, musim se rychle otocit na jinou stranu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.12.23 11:14

závratě

Souhlasím, že vše je složitější, než tady můžeme probrat. Po těch manévrech jsem taky měla zbytkové potíže - třeba když jsem rychle otočila hlavu doleva, tak mi ujel obraz okolí. (Při otočení doprava to bylo OK.) Ale pomalu se to pořád zlepšovalo, a něco si člověk zvykne. Dneska po cca 5 letech už to nevnímám a klidně můžu i jezdit na kole. Dřív jsem vůbec nezvládla chodit rovně po čáře na chodníku, vlála jsem jak opilej námořník, teď už chodím i po obrubníku, ale tu jistotu, co jsem mívala předtím, už nemám. A když nějak onemocním (např. covid), tak se mi ta oslabená rovnováhu zase trochu vyšine. Ale já ji neúnavně „cvičím“ (chodím po obrubnících), prý se dá mnohé znovu naučit, jako se děti učí od nuly.
Pokud to motání nastartuje nějaká poloha hlavy, tak možná nejsou ještě všechny ty kamínky v kanálcích v uchu na správném místě. Při těch manévrech jde o to, přesypat je zpátky tam, kam patří. Protože zánět je rozmístí chaoticky. Může být ještě i jiná příčina. Znát příčinu je hlavní pro volbu léčby. Mě tehdy na ORL měřili a zkoumali snad hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
5.12.23 13:23

@apari tak ja byla na otoneurologii, vice vysetreni hned za sebou, trvalo to asi hodinu a pul. Ony ty problémy nejsou trvale, alw vzdy par dnu, pak klid, pak treba jednorazove

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
6.12.23 07:33

závratě

Bylo by dobré vysledovat, co ty závratě vyprovokuje. Moje zkušenost je jen s těmi uvolněnými kamínky (otolity) v kanálcích ve středním uchu. Svět se mi roztočil, když jsem se předklonila a zároveň pootočila hlavu. Na to pomáhají ty polohovací manévry - podle toho, která strana je postižená, jsou dva typy - pro levou a pro pravou stranu. Na You-tube je spousta návodů na tzv. Eplay manévr. Pokud je to ale z jiných příčin, tak nevím. Zajímavé je, že ty pol. manévry naše zdravotnictví moc nenabízí. Asi se jim to nevyplatí. Píšeš, žes půl roku cvičila - a co to bylo za cviky? Podobaly se těm polohovacím manévrům? Řekl ti lékař, jakou našel příčinu těch závratí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
6.12.23 12:52
@apari píše:
Bylo by dobré vysledovat, co ty závratě vyprovokuje. Moje zkušenost je jen s těmi uvolněnými kamínky (otolity) v kanálcích ve středním uchu. Svět se mi roztočil, když jsem se předklonila a zároveň pootočila hlavu. Na to pomáhají ty polohovací manévry - podle toho, která strana je postižená, jsou dva typy - pro levou a pro pravou stranu. Na You-tube je spousta návodů na tzv. Eplay manévr. Pokud je to ale z jiných příčin, tak nevím. Zajímavé je, že ty pol. manévry naše zdravotnictví moc nenabízí. Asi se jim to nevyplatí. Píšeš, žes půl roku cvičila - a co to bylo za cviky? Podobaly se těm polohovacím manévrům? Řekl ti lékař, jakou našel příčinu těch závratí?

Jo, bylo to neco jako ty manevry, dostala jsem to primo od doktora. Rikal, ze to jsou spatne sesypane krystalky v uchu. Největší zachvaty zacinaly v noci, v uchu luplo a uz byl kolotoc. Nemohla jsem se treba pak vubec pohnout, uhnout ocima, musela jsem byt v jedne poloze a fixovat jeden bod ocima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí