Šílení sousedi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
23.6.16 14:58

Všem moc děkuju za rady, ale vzdávám to z paneláku mi to nikdo nepodepsal že nechtěj mít problémy z těma šmejdama takže to ani nemá cenu. Takže to pokračuje jako sousedský boj např. vypuštěný kola u auta a dnes dokonce obešli klíčem auto.Sice past jsme nastražili nechali jsme přes noc v autě běžet kameru kde je jasně vidět kdo se kolem motal ale bohužel na policii nám řekli že škoda neni vyšší než 5000 jelikož máme felicii a když podáme trestní oznámení budeme mít na krku obžalobu za nelegální pořizování záběrů takže dnešní zákony spíš chrání lumpy. Přítel dnes přidělal subáč na zed aby jim to prej nahoře pěkně dunělo tak už mi přišla sousedka říct že sem Píp a další :D takže opravdu uvažujeme nad prodejem bytu at si je užívá někdo jiný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
23.6.16 15:34

@Radka95 zavolejte alespoň tu sociálku a stěžujte si na družstvu. Pokud se ale snížíte k stejným věcem, co dělají oni (vytváření hluku, navíc záměrně), dost to sníží váš kredit a šanci na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.6.16 15:45

@Any83 no já se jim moc nedivím, prostě neví kudy kam. Policie je zatím poslala k šípku, sousedi od nich dávají ruce pryč, s tím se těžko rozumně koná. Taky bych volala sociálku, ale pochybuji, že by něco zmohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.6.16 16:49

@Any83 s tou cosiálkou máte pravdu když už nezabráníme hluku tak aspon zabráníme aby se dál chovali takhle k malýmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.6.16 21:31

@Taciras prvně by se přeci měli chytit za nos ti rodiče. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
23.6.16 23:04

@Taciras já nevím, no. Po dobrém to s nimi nejde, tak co mají sousedi dělat? Nic? Nebo to zkoušet po zlém? Já se nedivím žádné reakci. Tečou jim nervy všem. Pouštět hlasitou hudbu je jedna z možností, řešit to tvrdě, ukázat, že se nebojí. Třeba by dokonce pomohl chlap ranař. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
24.6.16 07:50

@Radka95 A to jste jejich jediní sousedi? Nikdo jiný je neslyší? Začala bych hledat jiný byt, o no vás to i psychicky nakopne :-) Hlavně si ale vyberte dobré sousedy! A určitě celý byt odhlučnit, to jsem neudělala a je to chyba. Já zrušila i digestoř, kvůli strašným smradům od sousedům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.6.16 08:44

Já se vypíšu z naší situace.
Bydlím s manželem u tchánů, bydlíme v řadovce, okolní sousedé ani my nemáme nikdo ploty. Vizuálně je to moc hezké, člověk se podívá z okna a vidí „parčík“. Vzrostlé stromy, spousty zeleně. Zahrady jsou úzké, ale dlouhé, ploty by z toho udělaly kóje.
Chápu, že ploty tady nikdo nechce. Ale mám vlčáka a dvouleté dítě. Vlčák je hrozně energický, lítá sem a tam, i když se vrátíme z několika km procházky, orá sousedům záhony. Musím ho mít tedy stále na vodítku a navíc s náhubkem, protože se ho sousedi bojí. Syn je hodně živé dítě, naprosto neunavitelné. Strávíme celý den venku v lese, ale spát jde stejně až o půl 11 (vstává před sedmou), protože dřív není unavený. Klidně by lítal snad bez spaní, je neunavitelný, neposedí. O hyperaktivitě mluvit nechci, doufám, že je prostě jen živější, ale co to znamená pro sousedy? Že jim běhá po pozemku jakmile se otočím, tahá jejich věci, nosí je na jiné zahrady… já z toho šílím. Pro mě neexistuje, že bych si na zahradě sedla a poslechla si ptáčky, nebo se na chvílí natáhla do stínu stromů s knížkou, zatímco by si syn hrál na písku. Musím neustále strážit, psa mít uvázaného, na zahradě neudělám nic, ani nezaliju záhony (zabere to skoro hodinu, syna baví zalévání asi 5 minut). O plot bojuju 5 let, ale tcháni nechcou. Přitom by to mohl být nízký dřevěný plot jen pro vymezení hranic, pes i dítě by je respektovali. Syn ještě hranice pozemků nechápe, zvlášť když nejsou rozlišitelné o psovi ani nemluvím. Neumím si představit, jak tam hlídám dvě živé děti. Nikdo ze sousedů se takhle invazivně nechová a ani nikdy nechoval. Tchýně ta si myslí, že to nikomu nevadí, nechá Lukáška tahat konvičky sousedových dětí, ty se pak válí kdo ví kde, jedněm sousedům už se jedna ztratila a dostala jsem pěkného sprda. Sousední dům patří katolické církvi, je tam hnízdo skautů. Máme docela napjaté vztahy, protože oddíl má klubovnu na opravdu malinkém dvorečku přímo pod našimi okny a ten každodenní několika hodinový řev je hrozný. Schází se tam oddílů několik, ti dospělí si tam dělají párty dlouho do noci. Po opakovaných dopisních výzvách se poměrně zklidnili, ale i tak, když prochází 20 lidí mini dvorkem pozdě v noci, a třeba se normálně baví, je to opravdu velký hluk, od bouchání dveří po mužské syté hlasy rozveselých skautů. Narážím na to proto, protože když syn běhá po jejich zahradě, tchýně řekne, že je to v pořádku, protože Lukášek je ještě malý a nemá špatný úmysl. Když vidí nějakého skauta, jak pobíhá po ostatních zahradách, začne na něj hrozně řvát a žene ho svinským krokem. Protože on je už velký a má špatný úmysl. Podle mě mají úmysl úplně stejný, proběhnout se.
Cítím se opravdu hrozně špatně, že narušujeme sousedská práva a přitom chceme po jiných, aby se zdrželi svých zásahů do těch našich. Ale nezmůžu proti tomu vůbec nic, na zahradu už proto chodím jen zcela minimálně. Takže někdy člověk plot i opravdu moc chce, ale když zbytek rodiny ne, tak holt smůla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
24.6.16 09:18

Přestěhujte se, fakt. Protože takt se žít nedá… @Any83

Jinak chápu, my bydlíme v novostavbě, plot nemáme, z finančních důvodů, ale snad už se letos zadaří, strašně se těším, psa nemáme, ale dítko ano a i když nikam neutíká, pořád mám pocit, že musím být ve střehu, aby náhodou někam neutekla. Naštěstí zde nejezdí auta, je to na vsi na konci slepé silničky, ale plot mi chybí i z důvodu soukromí. Sousedi plot mají, ale neustále otevřená vrata a mají malinkého psa. Ten samozřejmě neustále utíká k nám, což o to, nijak neškodí záhonkům, je to fakt mrňavej pes, ale na malou už několikrát vyjel a i malej pejsek může kousnout. Takže jak se objeví, musím hlídat, aby za ním neběhala a nedráždila ho, sousedi sice tvrdí, že je zvyklý a nekousne, ale já tomuhle nevěřím, dítě udělá něco nepředloženého, pes se naštve a co… Takže mě ten pes štve… Mají ho mít prostě zavřeného, ať už máme plot nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.6.16 09:27
@Any83 píše:
Takže někdy člověk plot i opravdu moc chce, ale když zbytek rodiny ne, tak holt smůla :pocitac:

pořiď si elektrickej ohradník, vymezíš hranice velmi rychle, skoro to není vidět… samý pozitiva.
Já mám okolo celého pozemku 2m vysokou zeď a stejně to nepomáhá. Včera jsem nad ni natáhl ještě 2m vysokou síť… no a stejně to není k ničemu. NAše balony, lopatky, bumerangy, pěnové střely se opět válí u souseda na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.6.16 12:28

@jakanas pokud myslíš elektrický ohradník, který je zakopaný v zemi a signálem spojený s elektrickým obojkem, tak to našeho psa nezastaví. Je tvrďák, šel by i přes nejsilnější impulz, kdyby měl dostatečně silný podnět (např. vysíracího agresivního pinče sousedů). A klasický elektrický ohradník jako pro skot a podobně by neprošel, to by mi tcháni nedovolili. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
24.6.16 12:55
@Any83 píše:
@jakanas pokud myslíš elektrický ohradník, který je zakopaný v zemi a signálem spojený s elektrickým obojkem, tak to našeho psa nezastaví. Je tvrďák, šel by i přes nejsilnější impulz, kdyby měl dostatečně silný podnět (např. vysíracího agresivního pinče sousedů). A klasický elektrický ohradník jako pro skot a podobně by neprošel, to by mi tcháni nedovolili. :(

tak aspoň na to dítě by to zabralo :mrgreen: Ale z vlastní zkušenosti vím že některé děti nezastaví ani ten 4 metrový plot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
24.6.16 15:59

@jakanas to bude asi případ našeho syna. Zatím mu to teda jeho fyzické dovednosti ještě neumožňují, ale řekla bych, že do budoucna ho nezastaví fakt nic :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný