Šilhání - operace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
14.3.14 19:56

Můžu se zeptat, jak dlouho jste tam po operaci byli a jestli détě nesmí od půlnoci nic pít? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
14.3.14 22:03

Ani, dítě nesmí od půlnoci nic pít a po operaci jsme tam byli dalších 5 dní…24h po operaci má dítě zalepené obě oči. Dcera to ale zvládla léle než maminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.3.14 07:26

Tak to bude něco, náš malej strašně moc pije i v noci, je od mala závislák na flaškách, takže s nima i usíná a když se v noci vzbudí, tak chce pít…ach jo…Pět dní je pěkně dlouho teda, říkali nám, že někdy ti menší pouští třeba dřív, ale asi ne, když jste tam byli tak dlouho…Já myslím, že malej to taky zvládne líp jak já, ještě ke všemu čekáme druhý, tak to bude chudák vystresovaný. A jak jste to tam zvládali s jídlem a tak? Mám strach, že se nám naruší naučený systém. Byli jste na pokoji sami nebo mají po víc? děkuji moc za odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 09:31

Už když nám řekli, že nás čeká operace…věděli jsme to cca půl roku dopředu, tak nám sestřička navrhla, že můžeme mít samostatný pokoj, kde je telka, hračky, lednice, mikrovlnka, samostatný záchod…vše odděleně od ostatních, což je opravdu super. Malá měla rok a kousíček.
Naše malá dodneška pije přes den a přes noc hodně, vypije za celý den i 2litry…v tu dobu jsem ji navíc stále kojila, takže bylo to opravdu těžký když se vzbudila ji prso prostě nedat, ale museli jsme to vydržet. Samozřejmě pak bylo těžší usínání když ji nebylo vyhověno, ale vzala jsem ji do náruče a třeba ji uspala v náručí chozením po chodbě.
Určitě to zvládnete. kdy jdete? A pokud nemáte zarezervovaný samostatný pokoj, kde se opravdu budete cítit „jako doma“, a nebudete na pokoji s dalšíma X dětma a maminkama, dny vám lépe uběhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 09:34

A co se jídla týká, jak říkám…malá byla závislá na prsu, takže když nechtěla jíst jídlo pro kojence, dala jsem ji prostě prso. Ale i jejich jídlo jí chutnalo. Dávali na svačinky třeba tvaroháčky, nebo lipánky, a na oběd dost třeba kaše a hodně pomleté maso, tak aby to děti zvládli…a ty čaje byly moc dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 09:34

Kdybyste chtěla mám pár fotek z nemocnice, mohla bych vám nějakou poslat abyste byla o obraze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabanka
15.3.14 12:27

@maky85 Byly jsme tam s 3letou dcerou celkem 3 dny (2 noci), den napřed jsme přijely, pak další den ráno operace (po ní ještě zhruba den zvracela - po narkoze, pila jen čaj, pak měla kousek suchého rohlíku, ale vše šlo ven). Také ze začátku hodně spala. Třetí den jsme jeli domů.

• Citovat
  • Upravit
13
15.3.14 12:51

Jste moc hodná děkuji, nastupujeme už vpondělí a v úterý nám to budou dělat. A šli jste na operaci hned ráno, jak dlouho to tak trvalo? Víme to taky už od prosince, ale žádnej takovej pokoj nám nenabýdli, to je škoda, třeba ho budou mít volnej, uvidíme. Jenom se mě ptali jestli tam budu s ním a to bylo celý. Já jsem nekojila vůbec, takže malej je od mala závislák na flaškách, takže toho taky vypije za den ke dvou litrům, má dvě flašky a bez těch nespí, v jedný čaj a v jedný sunar :-) tak mi prosím pošlete fotečky, když budete mít čásek, můj mail mobrdlikova@seznam.cz. A kapou pak i něco do očí nebo dělali ještě nějaká vyšetření? Děkuji, moc mi pomáháte!!! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
15.3.14 13:04

Tak my byli v nemocnici necelý tři dny - jeden den v poledne nástup, druhý den ráno operace, třetí den dopoledne domů.

Oči měl zalepené od operace celý den a noc než mu to ráno při kontrole sundali, pak jsme šli domu.

A ano, od půlnoci nesměl jíst, pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.3.14 13:05

Holky, moc děkuji, doufám, že budeme taky ten případ, že půjdeme den po operaci domů, to by bylo super!!! všem děkuji! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 13:12

Šli jsme na řadu jako první, berou to dle věku dítěte…a dcera byla ze všech nejmladší…na pokoji ji dají kapičky na oblbnutí, takže s ní pak ještě nějakou dobu budete, pak si malého odvezou v kočáře to ještě můžete s ním, před dveřma sálu už se musíte rozloučit.
My jsme nastupovali v neděli po obědě…v pondělí operace, a domů jsme šli v pátek..takže dobrý.
Přeju Vám, aby byl volný samostatný pokoj (jsou tam celkem dva), protože na mě to v těch skleněných místnostech, kde je dost dětí a s nimi i matky působilo šíleně… ale já jsem celkově taková dost přecitlivělá na určité věci.
Samozřejmě do očiček se kape po operaci, a pak ještě asi 3 týdny kapat budete.
Pak následuje vytahování stehů z očí, to je dost hnus a neznám dítě, které by neřvalo :-(
Fotky pošlu, ať máte trošku přehled :-)
Věřím, že vám informace pomůžou, já neměla žádné a také by jsem byla za každé info moc ráda.
Držte se, pak napište, jak to dopadlo… a vše bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.3.14 13:15

Moc děkuji, no jelikož jsem těhotná, tak jsem taky citlivka a ještě ke všemu zdravotní sestra, takže to jsou nejhorší pacienti :-) ježiši ještě vytahování stehů a to dělají za jak dlouho? hned jak tam přijedeme, tak se zeptám na ten pokoj, děkuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 13:20

Být Vámi, tak si tam zavolám už dnes a posnažím se ho bloknout…aby nebylo v pondělí pozdě… jak říkám, já nastupovala s dcerkou už v neděli, tak aby vám to někdo nevyfoukl :-(
Stehy se vytahují tuším po 14 dnech, nebo pak těch 3 týdnech…uplně přesně už si to nepamatuju.
Věřím, že vzhledem k vašemu stavu se vám podaří pokoj získat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.3.14 13:21

A jak dlouho je na tom sále? Teď jsem tam volala na oddělení, ohledně toho samostatného pokoje a říkali mi, že bysme ho měli mít, když nebdude nic akutního, tak by to bylo fajn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
15.3.14 13:24

Myslím, že tak do 45min. mi ji dovezli.
Uvidíte, že ten pokoj bude super, a budete se cítit v rámci možností dobře!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí