Silikonový nebo latexový dudlík - zdravotní závadnost?

4.4.12 22:17

silikonový nebo latexový dudlík-zdravotní závadnost?

Ahojte holky - prosím o radu, tedy „dejme hlavy dohromady“ ;) .Někde jsem četla, že latexový dudlík může být zdravotně závadný a obsahovat karcenogenní látky, na druhou stranu jsem četla, že právě silikon (a teflon) jsou silně karcenogenní látky. Tedy, víte o tom někdo něco? a jaké dudliky dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4.4.12 22:24

Tak já mám koupené oba, jak latex, tak silikon. Miminko si prý jeden vybere.
Ale mě osobně se líp líbí ty silikonový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
4.4.12 22:30

co se tyce zdravotni nezavadnosti,tak podle me je nejlepsi dudlik z prirodni gumy (kaucuku),my kupovali primo tenhle http://ekocapart.cz/product.php?… mala nechtela vubec zadny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
25233
5.4.12 08:08

Malá má oba a tohle jsem neřešila … tak nevím. Co mě napadá u latexu, tak akorát, že na latex bývají často alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
5.4.12 08:11

Ahoj, tenhle jsem našla na dTestu, jako hlášené nebezpečné 3/2012. Šidítko (dudlík) „Comfort Latex Soother“ (Suavinex)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31427
5.4.12 08:28

nejsem teda odborník, ale tipnu si, že jak hrozně se teď vše hlídá, tak rozhodně bych silikon ani kaučuk z karcinogenity nepodezírala. Ten latex bývá alergenní, to je známá věc, ale lékařský silikon se používá v medicíně ke kdečemu a kdyby to mělo nějaký racionální základ, už by se o tom určitě vědělo víc (viz. hysterie okolo BPA, který snad našli právě v těch Suavinex dudlíkách atd.). Teflon bezpečný při požití není, ale tak teflonové dudlíky se nedělají :D a bramboráky na teflonový pánvičce snad všechny otáčíme (z lásky k sobě i k té pánvičce) taky teflonovou obracečkou, aby se neuvolňoval, takže bych to jako problém neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
5.4.12 08:52
@elanaa píše:
nejsem teda odborník, ale tipnu si, že jak hrozně se teď vše hlídá, tak rozhodně bych silikon ani kaučuk z karcinogenity nepodezírala. Ten latex bývá alergenní, to je známá věc, ale lékařský silikon se používá v medicíně ke kdečemu a kdyby to mělo nějaký racionální základ, už by se o tom určitě vědělo víc (viz. hysterie okolo BPA, který snad našli právě v těch Suavinex dudlíkách atd.). Teflon bezpečný při požití není, ale tak teflonové dudlíky se nedělají :D a bramboráky na teflonový pánvičce snad všechny otáčíme (z lásky k sobě i k té pánvičce) taky teflonovou obracečkou, aby se neuvolňoval, takže bych to jako problém neviděla.

teflonova panvicka uz z nasi domacnosti zmizela pred nekolika lety a obracecka jedine drevena,to ze teflon je zdravy nebezpecny je dnes uz prokazatelny fakt,nejde pouze o jeho mozne seskrabani,ale o to,ze se z nej uvolnuji karcinogenni vypary

• Citovat
  • Upravit
31427
5.4.12 09:01
@mmonica píše:
teflonova panvicka uz z nasi domacnosti zmizela pred nekolika lety a obracecka jedine drevena,to ze teflon je zdravy nebezpecny je dnes uz prokazatelny fakt,nejde pouze o jeho mozne seskrabani,ale o to,ze se z nej uvolnuji karcinogenni vypary

aha, to jsem netušila…no co, já ji taky nepoužívám, před časem jsem dostala keramickou, tak jsem na ni přešla…ale dobrý pro informaci. Ale tak lékařský silikon a teflon se přece jen (resp. tím spíš) házet do jednoho pytle nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
5.4.12 09:32
@elanaa píše:
aha, to jsem netušila…no co, já ji taky nepoužívám, před časem jsem dostala keramickou, tak jsem na ni přešla…ale dobrý pro informaci. Ale tak lékařský silikon a teflon se přece jen (resp. tím spíš) házet do jednoho pytle nedají.

to urcite ne,ale ja uz jsem ke vsemu novemu tak neduveriva,kolik uz bylo materialu a najednou se ukazalo,ze jsou nebezpecne,prikladem by mohlo byt vyuziti PVC ve zdravotnictvi
my mame panvicky litinove

• Citovat
  • Upravit
5.4.12 21:26

hm - no my máme od začátku silikonový, asi proto, že se v drogeriích a vůbec všude spíše prodávají silikonové. Tak nějak nebyl čas o tom přemýšlet - malému je už 9 měsíců. Až včera při prochajdě jsem si uvědomila, že má dudoš pořád v pusině - i v noci a že je to vlastně umělotina a působí na ni sliny. Snažím se jej co nejvíc uchránit od moderních nešvarů a nakonec má v puse pořád dudel a to mi dojde až po 9 měs. Tak jsem sedla na net a zkoušela zjištovat a nic moc informace tam nejsou.
Ono nic moc jsou i plastové lahve na pití a plastové nádobí pro děti. Samo o sobě to nedělá možná nic, ale může se to naskládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí