Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte holky - prosím o radu, tedy „dejme hlavy dohromady“
.Někde jsem četla, že latexový dudlík může být zdravotně závadný a obsahovat karcenogenní látky, na druhou stranu jsem četla, že právě silikon (a teflon) jsou silně karcenogenní látky. Tedy, víte o tom někdo něco? a jaké dudliky dáváte?
Tak já mám koupené oba, jak latex, tak silikon. Miminko si prý jeden vybere.
Ale mě osobně se líp líbí ty silikonový.
co se tyce zdravotni nezavadnosti,tak podle me je nejlepsi dudlik z prirodni gumy (kaucuku),my kupovali primo tenhle http://ekocapart.cz/product.php?… mala nechtela vubec zadny ![]()
Malá má oba a tohle jsem neřešila … tak nevím. Co mě napadá u latexu, tak akorát, že na latex bývají často alergie.
Ahoj, tenhle jsem našla na dTestu, jako hlášené nebezpečné 3/2012. Šidítko (dudlík) „Comfort Latex Soother“ (Suavinex)
nejsem teda odborník, ale tipnu si, že jak hrozně se teď vše hlídá, tak rozhodně bych silikon ani kaučuk z karcinogenity nepodezírala. Ten latex bývá alergenní, to je známá věc, ale lékařský silikon se používá v medicíně ke kdečemu a kdyby to mělo nějaký racionální základ, už by se o tom určitě vědělo víc (viz. hysterie okolo BPA, který snad našli právě v těch Suavinex dudlíkách atd.). Teflon bezpečný při požití není, ale tak teflonové dudlíky se nedělají
a bramboráky na teflonový pánvičce snad všechny otáčíme (z lásky k sobě i k té pánvičce) taky teflonovou obracečkou, aby se neuvolňoval, takže bych to jako problém neviděla.
@elanaa píše:
nejsem teda odborník, ale tipnu si, že jak hrozně se teď vše hlídá, tak rozhodně bych silikon ani kaučuk z karcinogenity nepodezírala. Ten latex bývá alergenní, to je známá věc, ale lékařský silikon se používá v medicíně ke kdečemu a kdyby to mělo nějaký racionální základ, už by se o tom určitě vědělo víc (viz. hysterie okolo BPA, který snad našli právě v těch Suavinex dudlíkách atd.). Teflon bezpečný při požití není, ale tak teflonové dudlíky se nedělajía bramboráky na teflonový pánvičce snad všechny otáčíme (z lásky k sobě i k té pánvičce) taky teflonovou obracečkou, aby se neuvolňoval, takže bych to jako problém neviděla.
teflonova panvicka uz z nasi domacnosti zmizela pred nekolika lety a obracecka jedine drevena,to ze teflon je zdravy nebezpecny je dnes uz prokazatelny fakt,nejde pouze o jeho mozne seskrabani,ale o to,ze se z nej uvolnuji karcinogenni vypary
@mmonica píše:
teflonova panvicka uz z nasi domacnosti zmizela pred nekolika lety a obracecka jedine drevena,to ze teflon je zdravy nebezpecny je dnes uz prokazatelny fakt,nejde pouze o jeho mozne seskrabani,ale o to,ze se z nej uvolnuji karcinogenni vypary
aha, to jsem netušila…no co, já ji taky nepoužívám, před časem jsem dostala keramickou, tak jsem na ni přešla…ale dobrý pro informaci. Ale tak lékařský silikon a teflon se přece jen (resp. tím spíš) házet do jednoho pytle nedají.
@elanaa píše:
aha, to jsem netušila…no co, já ji taky nepoužívám, před časem jsem dostala keramickou, tak jsem na ni přešla…ale dobrý pro informaci. Ale tak lékařský silikon a teflon se přece jen (resp. tím spíš) házet do jednoho pytle nedají.
to urcite ne,ale ja uz jsem ke vsemu novemu tak neduveriva,kolik uz bylo materialu a najednou se ukazalo,ze jsou nebezpecne,prikladem by mohlo byt vyuziti PVC ve zdravotnictvi
my mame panvicky litinove
hm - no my máme od začátku silikonový, asi proto, že se v drogeriích a vůbec všude spíše prodávají silikonové. Tak nějak nebyl čas o tom přemýšlet - malému je už 9 měsíců. Až včera při prochajdě jsem si uvědomila, že má dudoš pořád v pusině - i v noci a že je to vlastně umělotina a působí na ni sliny. Snažím se jej co nejvíc uchránit od moderních nešvarů a nakonec má v puse pořád dudel a to mi dojde až po 9 měs. Tak jsem sedla na net a zkoušela zjištovat a nic moc informace tam nejsou.
Ono nic moc jsou i plastové lahve na pití a plastové nádobí pro děti. Samo o sobě to nedělá možná nic, ale může se to naskládat.