Silné deprese v těhotenství

13837
11.3.19 14:18

Řešila bych to dřív, než jedno z dětí (byť neúmyslně) zabiješ, v lepším případě přizabiješ. V pořádku mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
11.3.19 14:27

Já ale nikde nepíšu, že je to v pořádku. Řešit to chci, ale nevím kde, s kým, koho vyhledat.
A to že neposlouchá, za to si asi můžu sama, i chlapa už to štve, že malýmu pořád všechno říkám 20× a nikdy nedostane (až na dnešek). :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.3.19 14:30

Trpíš depresí. To je nemoc. Pokud se neléčí, tak může končit smrtí - sebevraždou.

Je potřeba si to přiznat a začít se léčit. Léčba spočívá v medikaci od psychiatra a v psychoterapii. POtřebuješ obojí a když s tím začneš teď, tak je docela slušná šance, že porod ti nerozjede laktační psychozu a neskončíš v léčebně.

Psychiatra potřebuješ už jen kvůli tomu, aby ti vybral léky, které budou zabírat a zároveň je možné je užívat v těhotenství. Takové léky existují, neškodí dítěti a mohou ti pomoci. Jen léky ti ale srovnají rozhozenou chemii v mozku, ale nenaučí tě jak fungovat aby se to nevracelo - od toho je psychoterapie. Potřebuješ obojí kombinovat.

pro základní porozumění pro tebe i tvého muže si pořiď tuhle knihu

https://obchod.portal.cz/…-ji-zvladat/

Držím palce ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
11.3.19 14:39

Co se týká výchovy dítěte, doporučuji přednášky paní Lidmily Pekařové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.3.19 14:39

Jestli máš depresi už teď, tak poporodní tě nejspíš nemine. Řekni to doktorovi. Buď gynekolog nebo praktik, oni tě pošlou dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.19 15:19

Tady by tě každý zase hned hnal na psychiatrii :roll: Každý, kdo tu není usměvavá dokonalá supermatka, si hned musí běžet pro prášky. Rozházené hormony v těhotenství je známá věc. Na každého to působí jinak. Já jsem v depresi celou zimu. Bude jaro, bude líp. Malej je určitě podrážděnej z tebe. Tvoji blbou náladu cítí a taky na to reaguje svým způsobem. Tak si mu jednou nasekala na zadek, no bóže. Však on to přežije. Vem si z toho ponaučení a nastavuj mu jasné hranice tak, aby už příště nemusel takhle dostat. Hele mě to taky několikrát ulítlo. Na rozdíl od zdejších superžen mám taky negativní myšlenky a reakce a občas se s nimi člověk vypořádává jen těžko. Výbavičku můžeš shánět klidně na poslední chvíli a i kdyby ne, tak mamka nebo přítel určitě pomůžou až budeš ležet v porodnici a budeš mít v ruce uzlíček a budeš do něj totálně zamilovaná :kytka: Okolo výbavičky se nadělá povyku a nakonec zjistíš, že nutně potřebuješ jen pár bodýček a plíny. Všechno koupíš na první dobrou v krámě klidně v neděli v osum večer. Přeju, až se cítíš brzy líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí