Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Řešila bych to dřív, než jedno z dětí (byť neúmyslně) zabiješ, v lepším případě přizabiješ. V pořádku mi to nepřijde.
Já ale nikde nepíšu, že je to v pořádku. Řešit to chci, ale nevím kde, s kým, koho vyhledat.
A to že neposlouchá, za to si asi můžu sama, i chlapa už to štve, že malýmu pořád všechno říkám 20× a nikdy nedostane (až na dnešek). ![]()
Trpíš depresí. To je nemoc. Pokud se neléčí, tak může končit smrtí - sebevraždou.
Je potřeba si to přiznat a začít se léčit. Léčba spočívá v medikaci od psychiatra a v psychoterapii. POtřebuješ obojí a když s tím začneš teď, tak je docela slušná šance, že porod ti nerozjede laktační psychozu a neskončíš v léčebně.
Psychiatra potřebuješ už jen kvůli tomu, aby ti vybral léky, které budou zabírat a zároveň je možné je užívat v těhotenství. Takové léky existují, neškodí dítěti a mohou ti pomoci. Jen léky ti ale srovnají rozhozenou chemii v mozku, ale nenaučí tě jak fungovat aby se to nevracelo - od toho je psychoterapie. Potřebuješ obojí kombinovat.
pro základní porozumění pro tebe i tvého muže si pořiď tuhle knihu
https://obchod.portal.cz/…-ji-zvladat/
Držím palce ať je líp.
Co se týká výchovy dítěte, doporučuji přednášky paní Lidmily Pekařové.
Jestli máš depresi už teď, tak poporodní tě nejspíš nemine. Řekni to doktorovi. Buď gynekolog nebo praktik, oni tě pošlou dál.
Tady by tě každý zase hned hnal na psychiatrii
Každý, kdo tu není usměvavá dokonalá supermatka, si hned musí běžet pro prášky. Rozházené hormony v těhotenství je známá věc. Na každého to působí jinak. Já jsem v depresi celou zimu. Bude jaro, bude líp. Malej je určitě podrážděnej z tebe. Tvoji blbou náladu cítí a taky na to reaguje svým způsobem. Tak si mu jednou nasekala na zadek, no bóže. Však on to přežije. Vem si z toho ponaučení a nastavuj mu jasné hranice tak, aby už příště nemusel takhle dostat. Hele mě to taky několikrát ulítlo. Na rozdíl od zdejších superžen mám taky negativní myšlenky a reakce a občas se s nimi člověk vypořádává jen těžko. Výbavičku můžeš shánět klidně na poslední chvíli a i kdyby ne, tak mamka nebo přítel určitě pomůžou až budeš ležet v porodnici a budeš mít v ruce uzlíček a budeš do něj totálně zamilovaná
Okolo výbavičky se nadělá povyku a nakonec zjistíš, že nutně potřebuješ jen pár bodýček a plíny. Všechno koupíš na první dobrou v krámě klidně v neděli v osum večer. Přeju, až se cítíš brzy líp ![]()