Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mam TP 20.4. Druhy dite, je mi 25 a pri prvnim tehu to byla mega pohoda, nic mi nebylo. U druheho si to vsechno pekne vyziram
od zacatku porad nejaky problemy… dneska jsem i letela na ambulanci, protoze jsem mela 15 minut v kuse krece pres cely bricho, samozrejme po prijezdu to zmizelo, ale dite je ok, takze dobry… boli me spodek, nemuzu dlouho sedet/lezet. Chodim jak kacer. Z 53kg na zacatku mam 18nahore
masakr. Uz se tesim, az to bude za mnou.
chtela jsem 3 deti. Ted u druheho koncim. Treti si adoptujeme. Chlap je zlatej, pomaha a je starostlivej (nekdy az moc:D)
Já sice začátkem května 5.5 zítra začínám 33 tt a cítím se někdy strašně
je to moje třetí těhotenství.
@Anonymní píše:
Děvčata, jak se cítíte? Já jsem nyní 34+1 a zatim musim říct, že se citim dobře
Ahoj
já mám TP 25.4. a už se nemůžu dočkat. Je to mé druhé těhotenství a nechápu, jak jsem s prvním mohla chodit do práce. Sice nemám zdravotní komplikace, ale pocitově hrůza. Nahoře mám už 15kg, a to jsem začínala s míň kg než první těhotenství, ale rodit budu s více
Bolí mě třísla, mám v nich křečáky až na stehna, zadýchávám se už po deseti schodech. A už při krátké procházce mi šíleně tvrdne břicho. V noci špatně spím, chytají mě křeče do nohou a pořád lítám na záchod.
@Micaella22 taky jsme chtěli tři děti. Porod člověk přežije a ten zbytek taky musí, jen kdyby nepředcházelo to „nejkrásnější“ období ženy.
Ale jako nechci si stěžovat
vím, že jsou na tom některé hůř a máme být rády za zdravé dítě…
Ahoj, TP mám 28.4. začínám tedy 34. tt.
Je to mé páté těhotenství, do 30. tt bych nebýt bříška nevěděla, že jsem těhotná, bylo mi dobře. Možná i díky starosti o další čtyři děti - člověk nemá čas ani na svoje myšlenky ![]()
Po tom 30 tt mi občas není dobře, jsem unavená, běhám na wc, bolí kyčle, bolí břicho, jak se napíná, pálí žáha. Tyto potíže přichází a odchází, některé dny jsem v pohodě, některé už musím odpočívat. Už to máme za pár, moc se těším na nového člena rodiny a doufám, že mezi nás zapadne přirozeně, hladce a pohodově.
Holky, připravujete se nějak na porod? Předporodní kurz, nácvik dýchání nebo tak něco? Já se pořád poohlížím po nějakém cvičení, které by pomohlo předejít křížovým bolestem. Měla jste je některá u prvního porodu? Já vůbec neměla klasické kontrakce s tvrdnutím břicha, ale všechno mi to šlo do kříže. V jednu chvíli si pamatuju, že jsem lezla po zemi po čtyřech a nemohla se vůbec posadit ani postavit bolestí. Ani tak mě nebolel spodek, jako záda! Nevíte o nějakém „fíglu“, jak se jim pokusit vyhnout? Podotýkám, že napařování vodou mi tenkrát vůbec nepomohlo! ![]()
Křížové bolesti jsem měla u všech porodů, mně pomohla horká vana, potom plena namočená v horké vodě na křížích. Ne jen teplá. Potom může pomoci masáž kříží, tu ovládají porodní asistentky nebo duly. Nejvíc mi pomohlo při bolestech se uvolnit, nezatínat se. Pak byly bolesti mírnější.
Nezatínat se jsem se taky snažila!
Vydrželo mi to asi půl hodiny … pak mě zkroutila ta bolest a nedalo se nic dělat.
Jsem na druhý porod zvědavá, jestli bude alespoň rychlejší.
Tak beru zpět, že je to do teď dobrý..
Ze dne na den nejsem schopná nic udělat, břicho mě tlačí do žeber, strašně ale strašně prdim
Vůbec se to nedá ovládat.. Měla jste to některá?
Sex je pro nás nemoženej i když bych strašně chtěla
Dneska jsem celej den brečela jen protože se mi motala hlava.. No začíná to nabírat grády ![]()
Termin mam 21.4. Cele tehotenstvi me provazi nevolnosti a bliti. Takze se nemuzu dockat az malicka bude venku i kdyz mam docela obavy z porodu.
@Mini arasid me cele tehu doprovazi prujem. Vsechny tehule zacpa, ale me prujmy
Prujmy a sileny nadymani. Holky jeste me zajima, daly jste si v prubehu tehu treba sklenku vina?
Ja vcera po skoro 9 mesicich mela jednu sklenku vina a mela jsem docela dost ![]()
Ja za cele tehu mela jedno frisko
kdyby me porad nebylo tak spatne tak verim ze si nejaky vinny strik dam aspon jednou ![]()
Tak jak jste na tom? Konečně je duben, tak si říkám, že za 14 dní už bych mohla být po porodu
V neděli budu 37+0, tak už můžu rodit
Já jsem dnes 37+2 a teda zatim se na porod necítím!
Už bych to sice chtěla mít za sebou, ale když si vzpomenu na první porod, vůbec se mi do toho znova nechce!
U prvního jsem se bála, protože jsem nevěděla, co mě čeká … teď se bojím, protože vím, co mě čeká! ![]()
Děvčata, jak se cítíte? Já jsem nyní 34+1 a zatim musim říct, že se citim dobře