Silné menstruační krvácení…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3101
24.7.24 09:41

@LadaSva Moc děkuji za rady :kytka:. Bylinky jsem kupodivu vyčetla správně, snad pomůžou. Nad hladinou hormonů se u mě na gynekologii ani nezamýšleli, doporučila mi prášky estreya… Tak uvidíme jestli bylinky zaberou, jinak si zkusím prosadit ty testy na hladinu hormonů. (Na problém s libidem mi doporučila sexuologa, ale vzhledem k tomu, že to u mě fakt závisí na fázi cyklu, bude problém zakopaný spíš v těch hormonech, než psychice… Možná začínající přechod :think:, nevím jestli mám ve 42 už na čase…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
24.7.24 09:48

Bez tamponu na noc si to nedovedu představit… Přeci jen vložka se může trochu posunout během spánku.. Používám tampony běžně a nikdy žádný problém s nějakým zánětem nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
24.7.24 10:02
@czaky píše: Více

Tak testy na hormony můžete i jako samoplátce v laboratoři a nebo objednat testy ze slin, je nutno pak vzorky odnést na sběrné místo EUC Laboratoře, jsou po celé republice a za mě jsou nejlevnější.
Vysoký estrogen dokáže silně potlačit libido, tedy problémy hledejte i tam.

Od 35 let života vám přirozeně klesají hormony. Estradiol klesne do MP o cca 35%, progesteron cca o 75%, tedy ženy se dostávají v tomto období do estrogenové dominance a o to více, pokud měly nadbytek estrogenu již před 35. rokem. Tedy je vhodné v této fázi života podporovat progesteron - drmek, wild yam, případně rychleji progesteron krém. Progesteron podporovat pouze od ovulace po MS. Potlačit estrogen - v lékárně Indonal nebo jenom účinná látka z něho, pomůže i granátové jablko či tobolky z něho, nejlépe oboje současně.

V tomto období pomáhá srovnat MS a hladiny hormonů také kotvičník zemní

U bylin počítejte s nástupem účinků tak v horizontu 3 měsíců, působí pozvolna.
Byliny a doplňky podporující progesteron, jak výše, pouze od ovulace po MS. Ostatní můžete 3 měsíce v kuse, pak je potřeba udělat alespoň 14 dní pauzu, aby si tělo nezvyklo. A dále pak 3 týdny a týden vynechat.

Příspěvek upraven 25.07.24 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.24 13:39

@Knuty Jo děkuji moc, mohu se ještě zeptat menstruační kalíšek seženu někde v lekárně či drogerii právě jsem na to koukala nedávno a přišel mi takový hrozne malý tak nevím, nechci aby to dopadlo tak že každou hodinu musím na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.24 13:44

@LadaSva dobry den, asi jsem zapomněla dodat že to mám co se týče zdraví úplně v pořádku mam normální menstruaci tak jak bych měla mít jen proste trochu silnější než ostatni které znám proto se ptám tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.24 13:48

@czaky dekuji moc, vůbec me to nepohoršilo ba naopak jsem přesně takovou radu potřebovala, jelikož sem ještě v pubertě a dost mladá tak mám ještě menstruaci občas nepravidelnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.24 13:54

@Miney12 dobry den děkuji moc sem ještě poměrně mladá a v pubertě 15 let vím ze je ten web od 16 ale napadlo me ze by jste měli nejake rady typy Atd menstruaci mám ještě občas nepravidelnou jelikož ta puberta řekla bych ze menstruaci mám normální co se tyče z te zdravotní stránky jen ji mám trochu silnější a když například spím a prevalim se tak už to je naprd doufám ze chápete 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.24 13:56

@nikitice dekuji, tyhle rady mi opravdu pomáhají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.24 14:00

Po druhém porodu jsem měla pekelně silnou menstruaci, často proteklá vložka, až na podložku, na které jsem pravidelně spala :palec:. Šla jsem za svojí mudr a navrhla mi, že mi „vyškrábne“ děložní sliznici, s tím, že nechci další dítě, protože tím se rapidně snižuje šance a otěhotnění. Nicméně to není vyloučené, že bych nemohla otěhotnět. Takže za mne, pravděpodobnost otěhotnění se tím snižuje, mám slabou menstruaci, víc jsem si nemohla přát 😊. Žádnou antikoncepci totiž nechci, ani tělísko, takže toto bylo pro mne výborným řešením. Jsem nejvíc spokojena.

• Citovat
  • Upravit
3101
24.7.24 18:27
@111673 píše: Více

Kalíšek spousta variant na e-shopu, dnes už i lékárny a drogerie, ale tam není takový výběr… Pro a proti různých výrobců nevím, určitě půjde vygooglit, já používám od začátku lady cup a vzhledem k tomu, že mi vyhovuje, nikdy jsem nezkoušela jiný, když jsem už potřebovala koupit nový. Na objem za mě pojme víc než tampon (první den ale klidně jednou za hodinu až dvě na záchod jdu, noc jistím tou vatou). Určitě doporučuji kombinaci s vložkou nebo menstruačními kalhotkami obzvláště na první dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
24.7.24 19:33

@111673 velmi silná Ms může značit endometriozu, myom, polyp, křečové žili na děloze asi bych to řešila u lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
25.7.24 06:05

@czaky
Ještě k tomu doplňku stravy Estreya. Složení je kurkumin - podporuje játra, je protizánětlivý, prevence krevních sraženin, podporuje slinivku, podpora imunity. Sójový lecitin - urychluje rozklad tuků, díky čemuž zrychluje metabolismus. Udržuje hladinu cholesterolu v normě, snižuje krevní tlak a zlepšuje využitelnost proteinů v těle. Borovice lesní - záněty ledvin a močových cest, blahodárně působí ma dělohu. Kokoška pastuší tobolka - staví menstruační krvácení, záněty močového měchýře, podporuje kontrakce dělohy, gynekologické výtoky.
Za mě jsou účinější bylinné směsi, podporuje kontrakce, tedy není ideální při bolestivé MS. Každopádně může ulevit od silné MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2296
25.7.24 09:29
@111673 píše: Více

Pokus máte pouze silnější MS, bez bolestí, normální délku, bez projevů PMS, bez hodně cotlivých prsou před MS, pak máte prostě jenom silnější MS, každá žena je originál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí