Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj rada bych probirala zde vse co se tyka tech co chteji mimi, a hlavne bych znala rada nazory tech co jsou silnejsi jestli s tim maji problemy kvuli tomu ze nejsou hubene a nebo to na otehotneni nema vliv.
snazim se uz 6 let a nejde mi to,je pravda ze jsem mezi tim mela 3 partnery ale o to nejde
kdo by mel jakekoliv poznatky o tom jak prijit do jineho stavu a pomoci si tim tak sem .-D ![]()
Ahoj,tak ja jsem byla vzdycky silnejsi,pri prvnim tehu jsem mela 95 kilo a otehotnela jsem v pohode a pri druhym jsem zacinala na 115 a taky jsem otehotnela za 3 mesice! ![]()
ahojky, nejsem žádný hubenour -při výšce 173 cm jsem se po vynechání antikoncepce z váhy 74 kg dostala na váhu 85 kg a po těch třech měsících nebrání antikoncepce bez problémů otěhotněla - na jeden pokus v měsíci
takže držím palečky, at se brzy zadaří.
Ahoj já při prvním těhu taky nebyla žádný hubeňour a otěhotněla jsem na první pokus a kamarádka to samé. Váha nemá s tím co dělat, akorát doktoři se na to rádi vymlouvají ale podle mých zkušeností je to jen výmluva aby nemuseli nic řešit. ......
ahoj,u me se osvedcilo drzet dietku..proste se chtit dat do kupy..zdrave jidlo,sport..u prvniho jsem pred tehu zhubla 5kg..a u druheho 7kg.chce to zdrave jist..upnout se na neco jinyho..ikdyz teda u me deti jsou veci nahody.. ![]()
Ahoj, já při 100 kg otěhotněla 3. měsíc- potrat a 4. měsíc hned znovu a snad v pohodě. Ale těsně před otěhotněním jsem měsíc jedla zdravě a zhubla 2 kila. Třeba to trošku pomohlo ![]()
wochy79 píše:
ahoj rada bych probirala zde vse co se tyka tech co chteji mimi, a hlavne bych znala rada nazory tech co jsou silnejsi jestli s tim maji problemy kvuli tomu ze nejsou hubene a nebo to na otehotneni nema vliv.
snazim se uz 6 let a nejde mi to,je pravda ze jsem mezi tim mela 3 partnery ale o to nejde
kdo by mel jakekoliv poznatky o tom jak prijit do jineho stavu a pomoci si tim tak sem .-D
ahoj, my se také snažíme několik let a každý doktor, masérka nebo jakýkoliv člověk pohybující se ve zdravotnictví řekne, že je to problém. Mám 172 cm a 85 kg a doktorka mi řekla, že jsem obezni.
A tohle má na stránkách CAR v Motole, takže závěr si udělej sama ![]()
Tělesná hmotnost
Dvanáct procent všech případů neplodnosti je zapříčiněno problémy s váhou – ať už žena váží moc, nebo málo. Hlavním důvodem proč má nárůst hmotnosti vliv na plodnost je fakt, že estrogen – pohlavní hormon - se vytváří v tukových buňkách. Pokud má žena příliš mnoho tělesného tuku, tělo vytváří přílišné množství estrogenu a začíná reagovat tak, jako by žena brala antikoncepci, což snižuje její šance na otěhotnění. Žena, která má tělesného tuku příliš málo, nedokáže produkovat dostatek estrogenu a její rozmnožovací cyklus se začíná uzavírat. Jak ženy s nadváhou, tak ženy s váhou příliš nízkou mají nepravidelné cykly, ve kterých nedochází k ovulaci, nebo je tato ovulace nedostatečná.
/ čerpáno z www.ivf-motol.cz/
tak já si dovolím s paní doktorkou tedy nesouhlasit. měla jsem stejnou váhu při stejné výšce jako Ty a cyklus jsem měla naprosto pravidelný, ovulaci taky a otěhotněla jsem hned a ještě z jednoho jediného pokusu.
sajinda píše:
tak já si dovolím s paní doktorkou tedy nesouhlasit. měla jsem stejnou váhu při stejné výšce jako Ty a cyklus jsem měla naprosto pravidelný, ovulaci taky a otěhotněla jsem hned a ještě z jednoho jediného pokusu.
Tak jsi asi 88 procent. Teda nejsi žádné procento, protože nejsi neplodná=)
Já mám zkušenost z druhého konce, hubená jak lunt a taky to nešlo, až s hormonální podporou. Něco na tom určitě bude. I když samozřejmě neplatí Máš nadváhu - neotěhotníš.
ahoj, ja jsem otehotnela poprve v roce 2006 s 80kg potratila jsem bohuzel v 11tt … pote nasledovaly zdrav. problemy, transplantace, chemoterapie v roce 2009 jsem otehotnela se s 95kg v poradku donosila, bohuzel ze zacatku tehotenstvi nabrala 40kg po porodu sundala cca 20kg a snazim se pokracovat!
Klid pokud mate ovulaci a menstruujete urcite se to povede!!! pevne nervy!!!
Je jasné, že jakmile přijde člověk s nadváhou k doktorovi s problémem, většinou doporučí snížit váhu.
Tak já nevím. Také je mě kus - 169 cm a 78 kg. Ale při návštěvách v CARu (a že jich nebylo málo) jsem tam viděla samé hubené a štíhlé ženy. Taková jako já tam snad byla jen jedna. Ono to s tím zase až tak společného mít nebude.
prave problem je ze kazdy rika neco jineho, mam kamaradku a ta je pri 165 a 90kg docela dost silna a uz je podruhe tehotna,a nemela s tim sebemensi problem, ja si myslim ze bych mela zhubnout ptz mam 181 a 100kg ale nejsem zase tak silna spise mohutna celkove,myslim ze se otehotni rychleji nebo lip kdyz silnejsi zena zhubne alespon 5-8 kg telo na to dobre reaguje,ale .....jde to velice tezko…
pri holce jsem pri vaze 80 kg pribrala 28 a pak uz to ani nejak neslo moc dolu porad jen nahoru dolu …
holce uz je 12.
piju ted kontryhel,beru kys.list.,a manza vit E,maca,a zinek nevite co jeste je dobre? co pomaha zlepsit zhorseny spermiogram a pomaha zene k ovulaci?
Holky,
já před druhým těhotestvím jsem měla 170/80, ještě jsem se doktorky ptala zda nemám trochu před snažem shubnout, že si přijdu trochu oplácanější
ta se na mě podívala a říkala, nepřijdete mi, jste v pohodě.
Asi jak který doktor. Otěhotněla jsem napoprvé.
Při druhém jsem měla 65kg a otěhotněla napodruhé.
To jsou postřehy ode mě.