Silný atopický ekzém v těhotenství

389
24.7.12 13:11

Silný atopický ekzém v těhotenství

Ahoj holky! Budu moc ráda za každou radu!!! Od malička trpím na atopický ekzém, vždy jsem se mazala poměrně silnými kortikoidy a kůži si tak udržovala v normálním stavu. Od té doby, co jsem otěhotněla jsem tyto mastičky přestala používat a dle toho to taky bohužel vypadá! :cert: Mám zasažené celé tělo, kůže je nadměrně suchá, zarudlá a bolí mě každý pohyb! Na kožním jsem samozřejmě sledovaná, ale dostávám Locoid lipocream, který je dobrý, ale v tubičce ho není příliš a když tím namažu celé tělo, za chviličku nic nemám… Nechci ohrozit miminko, ale byla bych ráda, kdyby se mi ulevilo. Opravdu hodně mě to omezuje v aktivním životě! :,( Nemáte někdo podobnou či stejnou zkušenost? Popřípadě, co byste mi poradily? Mažu se vším, co je mastné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
elenkazed
24.7.12 13:21

@Boboušek mám taky ekzém, a zbavila sem se ho ale minulý měsíc se mi zhoršil. Já ho mam na rukou. prsty dlaň a zápěstí. Nemůžu mýt nádobí, kolikrát ani sevřít ruku v pěst jak to mám napnuté. Zkus kůži promazávat obyčejným sádlem..

• Citovat
  • Upravit
7374
24.7.12 13:24

To je mi te fakt lito :( Tez cely zivot bojuji s atopakem. Mam asi blby dotaz, ale alergeny jsi z jidla vyloucila? U me to dela pul uspechu. No a samo promazavat, ale to delas. Na cele telo je nejlevnejsi asi indulona. Ono mazat se kortikoidy cely zivot asi neni to prave, nezkousela jsi se procistovat zevnitr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
24.7.12 13:24

Surova strava, vyhradne surova strava, kozie mlieko neprevarene, nepasterizovane, bravcove sadlo zo zabijacky na natieranie, alebo z divocaka.
Za 2 mesiace nebudes vediet ze si ekzem mala. Proste sa pretlaca kyselina z tela von cez pory…ked uz nevladze byt vylucovana inak.Skus si nieco o tom precitat-vitarianstvo, zasadite potraviny a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
24.7.12 13:27

@awalancha3 mě třeba ekzém zhoršuje mléko, vyvolává mi alergii- hleny v krku a nemůžu mluvit ani dýchat a v malém množství se to projeví jako zhoršení ekzému…a sádlo doporučuju, nejlépe to promaže a není „navoněné“ to krémy mi nedělají dobře ani indulona.

• Citovat
  • Upravit
1719
24.7.12 13:27

Ahoj mě docela pomohla mastička, jmenuje se vitella nutriloti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
24.7.12 13:36

Nevím z jakého důvodu, ale kozí mléko působí téměř zázračně :nevim:. Nejen u mě, ale i u spousty jiných lidí. Buď pít (což já prostě nedám), nebo z něj vařit (palačinky, krupicová kaše, kakao, atd). I to mi stačilo. Bohužel tady v okolí nikdo kozu a podle toho taky vypadají moje ruce :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
24.7.12 13:36

@elenkazed ..to je tak, mlieko kupovane v krabici je vysokoteplotne upravovane, pasterizovane a nie je v nom nic vyzivne ani stravitelne, je to svinstvo, cista 100% kyselina. Na druhej strane, kozie, ovcie alebo najlepsie kobylie(co u nas ale nedostanes) mlieko cerstvo nadojene z biofarmy, neprevarane je 100% zasada. Takze pojem mlieko je velmi siroky, ak si myslela kupovane krabicove, tak sa vobec necudujem ze sa ti to po nom zhorsuje. A skusila si autohemoterapiu? ale aj tak, najistejsi sposob je totalna ocista zvnutra dosiahnuta surovou stravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
24.7.12 13:39
@Brusiinka* píše:
Nevím z jakého důvodu, ale kozí mléko působí téměř zázračně :nevim:. Nejen u mě, ale i u spousty jiných lidí. Buď pít (což já prostě nedám), nebo z něj vařit (palačinky, krupicová kaše, kakao, atd). I to mi stačilo. Bohužel tady v okolí nikdo kozu a podle toho taky vypadají moje ruce :zed: :zed: :zed:

mas pravdu, co som sa ja nahladala cloveka ktory by mal kozu, ale nenasla som, chcela som surove kozie mlieko pre malicku po skonceni kojenia, lebo Um sajrajty jej nedam-nenasla som bola som nestastna ale ako zazrakom otvorili priamo na nasej ulici bioobchod s moznostou dodavania denne cerstvo nadojeneho kozieho mlieka z blizkej biofarmy ktoru prave zalozili, skoda ze v zime kozy nedoja.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
24.7.12 13:45

Zapátrej ve starších diskuzích, jsou tam moje zkušenosti s AE v těhotenství, když to hodně shrnu, tak doporučuji modrou Indulonu a kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
24.7.12 13:49

Ahoj, v těhotensví mně napsala dr. mast míchanou. Byla jiná kůli těhot., ale zabralo to chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
24.7.12 14:04

Holky díky, sádlo jsem nezkoušela, ale zkusím! Asi blbá otázka- ale stačí to kupovaný?
Na alergeny se mi snažilo přijít už spousta doktorů, ale nic…já sama taky nic v potravě nepociťuju. Vyhýbám se citrusům, čokoládě, atd… To kozí mléko jsme taky zkoušeli, ale bylo to bez výsledku! :(
Ale jsem ráda, že je nás s ekzémem víc! V mém okolí takovejch lidí moc nevídám a připadám si jako vyvrhel společnosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
24.7.12 14:05
@Raduš.ka44 píše:
Zapátrej ve starších diskuzích, jsou tam moje zkušenosti s AE v těhotenství, když to hodně shrnu, tak doporučuji modrou Indulonu a kortikoidy.

Určitě mrknu večer až bude víc času! Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
24.7.12 14:07

Jo a modrá indulona to je teď asi můj největší kámoš! :) Jinak mi ještě docela vyhovuje tělové mléko od Biodermi - promaže a dlouho vydrží! :palec: Ale na šupinatění a zarudnutí kůže mi bohužel vůbec nic nepomáhá! Ani indulona! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
24.7.12 14:13

Nečetla jsem ostatní příspvěky, ale já na něj také trpím - hodně. A dost mi pomohla kosmetika jménem Oilatum (mastičky, krémy, a hlavně olej do koupele ten je výborný.) Nemusíš se v něm jenom koupat, stačí, když si ho ve vaně, sprše vtíráš to mokré kůže a pak jen lehce osprchneš. A ještě excipial - je hodně mastný, ale celkem rychle se vstřebá na to jak je mastný. Ten oranžový. To jsou moji kamarádi v době boje s tímto „hnusem“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí