Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky! Budu moc ráda za každou radu!!! Od malička trpím na atopický ekzém, vždy jsem se mazala poměrně silnými kortikoidy a kůži si tak udržovala v normálním stavu. Od té doby, co jsem otěhotněla jsem tyto mastičky přestala používat a dle toho to taky bohužel vypadá!
Mám zasažené celé tělo, kůže je nadměrně suchá, zarudlá a bolí mě každý pohyb! Na kožním jsem samozřejmě sledovaná, ale dostávám Locoid lipocream, který je dobrý, ale v tubičce ho není příliš a když tím namažu celé tělo, za chviličku nic nemám… Nechci ohrozit miminko, ale byla bych ráda, kdyby se mi ulevilo. Opravdu hodně mě to omezuje v aktivním životě!
Nemáte někdo podobnou či stejnou zkušenost? Popřípadě, co byste mi poradily? Mažu se vším, co je mastné…
@Boboušek mám taky ekzém, a zbavila sem se ho ale minulý měsíc se mi zhoršil. Já ho mam na rukou. prsty dlaň a zápěstí. Nemůžu mýt nádobí, kolikrát ani sevřít ruku v pěst jak to mám napnuté. Zkus kůži promazávat obyčejným sádlem..
To je mi te fakt lito
Tez cely zivot bojuji s atopakem. Mam asi blby dotaz, ale alergeny jsi z jidla vyloucila? U me to dela pul uspechu. No a samo promazavat, ale to delas. Na cele telo je nejlevnejsi asi indulona. Ono mazat se kortikoidy cely zivot asi neni to prave, nezkousela jsi se procistovat zevnitr?
Surova strava, vyhradne surova strava, kozie mlieko neprevarene, nepasterizovane, bravcove sadlo zo zabijacky na natieranie, alebo z divocaka.
Za 2 mesiace nebudes vediet ze si ekzem mala. Proste sa pretlaca kyselina z tela von cez pory…ked uz nevladze byt vylucovana inak.Skus si nieco o tom precitat-vitarianstvo, zasadite potraviny a pod.
@awalancha3 mě třeba ekzém zhoršuje mléko, vyvolává mi alergii- hleny v krku a nemůžu mluvit ani dýchat a v malém množství se to projeví jako zhoršení ekzému…a sádlo doporučuju, nejlépe to promaže a není „navoněné“ to krémy mi nedělají dobře ani indulona.
Ahoj mě docela pomohla mastička, jmenuje se vitella nutriloti.
Nevím z jakého důvodu, ale kozí mléko působí téměř zázračně
. Nejen u mě, ale i u spousty jiných lidí. Buď pít (což já prostě nedám), nebo z něj vařit (palačinky, krupicová kaše, kakao, atd). I to mi stačilo. Bohužel tady v okolí nikdo kozu a podle toho taky vypadají moje ruce
![]()
@elenkazed ..to je tak, mlieko kupovane v krabici je vysokoteplotne upravovane, pasterizovane a nie je v nom nic vyzivne ani stravitelne, je to svinstvo, cista 100% kyselina. Na druhej strane, kozie, ovcie alebo najlepsie kobylie(co u nas ale nedostanes) mlieko cerstvo nadojene z biofarmy, neprevarane je 100% zasada. Takze pojem mlieko je velmi siroky, ak si myslela kupovane krabicove, tak sa vobec necudujem ze sa ti to po nom zhorsuje. A skusila si autohemoterapiu? ale aj tak, najistejsi sposob je totalna ocista zvnutra dosiahnuta surovou stravou.
@Brusiinka* píše:…
Nevím z jakého důvodu, ale kozí mléko působí téměř zázračně. Nejen u mě, ale i u spousty jiných lidí. Buď pít (což já prostě nedám), nebo z něj vařit (palačinky, krupicová kaše, kakao, atd). I to mi stačilo. Bohužel tady v okolí nikdo kozu a podle toho taky vypadají moje ruce
![]()
![]()
Zapátrej ve starších diskuzích, jsou tam moje zkušenosti s AE v těhotenství, když to hodně shrnu, tak doporučuji modrou Indulonu a kortikoidy.
Ahoj, v těhotensví mně napsala dr. mast míchanou. Byla jiná kůli těhot., ale zabralo to chvilku.
Holky díky, sádlo jsem nezkoušela, ale zkusím! Asi blbá otázka- ale stačí to kupovaný?
Na alergeny se mi snažilo přijít už spousta doktorů, ale nic…já sama taky nic v potravě nepociťuju. Vyhýbám se citrusům, čokoládě, atd… To kozí mléko jsme taky zkoušeli, ale bylo to bez výsledku! ![]()
Ale jsem ráda, že je nás s ekzémem víc! V mém okolí takovejch lidí moc nevídám a připadám si jako vyvrhel společnosti!
@Raduš.ka44 píše:
Zapátrej ve starších diskuzích, jsou tam moje zkušenosti s AE v těhotenství, když to hodně shrnu, tak doporučuji modrou Indulonu a kortikoidy.
Určitě mrknu večer až bude víc času! Děkuji
Jo a modrá indulona to je teď asi můj největší kámoš!
Jinak mi ještě docela vyhovuje tělové mléko od Biodermi - promaže a dlouho vydrží!
Ale na šupinatění a zarudnutí kůže mi bohužel vůbec nic nepomáhá! Ani indulona! ![]()
Nečetla jsem ostatní příspvěky, ale já na něj také trpím - hodně. A dost mi pomohla kosmetika jménem Oilatum (mastičky, krémy, a hlavně olej do koupele ten je výborný.) Nemusíš se v něm jenom koupat, stačí, když si ho ve vaně, sprše vtíráš to mokré kůže a pak jen lehce osprchneš. A ještě excipial - je hodně mastný, ale celkem rychle se vstřebá na to jak je mastný. Ten oranžový. To jsou moji kamarádi v době boje s tímto „hnusem“