Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nas sidli firma, ktera dela ohnostroje na zakazku a už asi 6 rok porada na svoje naklady „detsky silvestrovky ohnostroj“, ktery byl letos v šest. prave letos probehl dost hejt ohnostroju, tak firma zvolila nejake special petardy, ktere nedelaji takove rany. pry to neni uplne ten stejny wow efekt, ale dostacujici. prijde mi to jako fajn kompromis.
jinak moje mimino uslo o půl 7 a uplne nevypada, že by ho nejake petardy budily, a to to tady už tak hodinu solidne lita…
Příspěvek upraven 31.12.19 v 20:31
No, u nás už takový ty první pokusy o ohňostroj a bouchání petard, probíhají od Mikuláše. Už mě to fakt se*e. Nedávno to hodili nějací hajzlíci kousek od mýho 15. měsíčního syna, to bouchání od tý doby těžce nese. Takže kdyby to bylo opravdu jen jednu noc, neřeknu ani popel..
To není tradice, to je plánovaný šílenství. Ono nejde o domácí mazlíčky, ty si člověk ohlídá, ale o volně žijící zvířata. Tobě by se líbilo, kdyby ti zničeho nic začaly lítat rachejtle uprostřed noci přímo v ložnici? Asi ne co? Tak proč to dělat ptákům? Každý rok jich tisíce zahynou úplně zbytečně. Nemysli jen na sebe… ![]()
@Janli píše:
To není tradice, to je plánovaný šílenství. Ono nejde o domácí mazlíčky, ty si člověk ohlídá, ale o volně žijící zvířata. Tobě by se líbilo, kdyby ti zničeho nic začaly lítat rachejtle uprostřed noci přímo v ložnici? Asi ne co? Tak proč to dělat ptákům? Každý rok jich tisíce zahynou úplně zbytečně. Nemysli jen na sebe…
O me prece nejde, ja to nedelam, ale ani to nehejtuju. Jaky mas zdroj uhynu tisicu ptaku kvuli ohnostroji?
Mám epileptickou psí stařenu. Přes okna to jde slyšet dost, televize nepomůže (satelity a všude beton tomu prostě zrovna pomáhají, vibrace se nesou strašně). Každoročně sedíme ve sklepě, okna ucpané polštářema, televize nahlas a jsme v pohodě. Jednou za rok je mi to uplně jedno, dá se to normálně přežít, rozčiluje mě, že to tu práská od Vánoc někdy do 6.1., naprosto nevyzpytatelně, to už mi přijde dětinské a vždycky mě to rozčílí.
Hele ale ono to není jen jeden den, u nás to boucha už tak od 10.prosince a se.re mně to. Navic třeba mojí roční dceru to dnes budí každou chvíli, neb to tady strili každej koko. t
Čím víc de'bil, tím víc petard. Přeci nejsme v osmnáctém století, víme, co to dělá psům, i divokým zvířatům, že je z toho lokální zhoršení vzduchu, bordel a smrad. Prostě zábava pro děti a blbečky. Stejný jako že sousedí řvou do tří do rána a je jim jedno, že my chceme normálně spát.
@lachtanice86 píše:
Hele ale ono to není jen jeden den, u nás to boucha už tak od 10.prosince a se.re mně to. Navic třeba mojí roční dceru to dnes budí každou chvíli, neb to tady strili každej koko. t
Jj a mě teda nejvíc vadí, že každý řeší chudáky pejsky a co malé děti, když kvůli tomu ruchu nemůžou spát nebo když se pomalu bojíš jít s kočárem do parku, aby nějaký magor nehodil petardu na kočár, to se vůbec neřeší. Hlavně, aby pejsci v paneláku neměli hrůzu. Jinak o žádnou tradicí tedy fakt nejde.
No mne se mala jan tak na neco nevzbudi, ale tady na slovensku to rachoti od 8 vecer a uz nekolikrat ji to vzbudilo..ale to jsou silene slupky
![]()
Hele taky mi to bylo vždycky jedno, ale už dvě hodiny se tu snažím opakovaně uspat mimino a soused tu už dvě hodiny s přestávkami odpaluje pod okny dělobuchy, takže jo, dneska jsem za hysterku, která je nas***á na celý silvestr 😁
@Lotrinka píše:
O me prece nejde, ja to nedelam, ale ani to nehejtuju. Jaky mas zdroj uhynu tisicu ptaku kvuli ohnostroji?
Ornitologové jsou zdroj ![]()
Klidně bych se bez toho obešla…
Nevím teda jestli mám super sluch, ale i když mám zabedněno..rambajs to dělá solidní a už vypouštějí od 18:00
@Lotrinka co je to, podle tebe, za tradici? Jen si pár blb. ečků potřebuje zvednout ego. Ničí to ovzduší, plaší a zabíjí volně žijící zvířata. O těch domácích nemluvím, ty je člověk schopen zabezpečit. Ohňostroj má alespoň nějakou úroveň, ale neřízené odpalování petard bych zakázala úplně.
Je něco jiného, když se udělá o půlnoci 1 ohňostroj a je klid, než když to tu neorganizovane pálí každý deb.il od 5 večer do 3 do rána.
Byla jsem odpoledne s dvouletou dcerou na procházce a uz to tady jelo… Domu jsem ji s hysterakem musela donest v ruce. Bala se tak, ze nevydrzela ani v kocarku… A to nemluvim o tom, ze s kazdou petardou vylitla nejaka vydesena sova… Je to zabava pro debily a vazne nechapu, ze uz to davno neni zakazany.