Silvestr/rachejtle s malými

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38970
1.1.20 00:44
@Pajka89 píše:
Me vadi, ze se rusi profi ohnostroje.. ale kdejakej ozralej Franta Vomacka si muze střílet petardy hlava nehlava.. To ma fakt smysl :roll: Melo by to byt spis naopak. Rachejtle by mely patrit do rukou jenom pyrotechnikum..

Presne tak!

Je to des, furt to tu mlati. Lidi jsou jak prdli. Neda se otevřít na balkon, silenej smrad a mlha. A to primo podnokny mlatili minimalne, všechno jinak tak pul kilaku od nas.ale smrad desnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
1.1.20 07:59

Mě to vzbudilo dceru (2,5) a hrozně se bála a plakala. Byla jsem u ní dokud zas neusnula. Doufám, že nebude mít v sobě nějaký blok a bát se usínat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.1.20 09:40

Jinak tedy, sice me petardy silene stvou. Ale jsme na sidlisti na okraji Prahy a pes, deti (3,5 a rok a trictvrte) i ja jsme usnuli mezi devatou a pul dvanactou a pulnoc zaspali. Ja vnimala rany a u toho podrimovala, deti se nevzbudily a pes se neobtezoval ani zvednout z gauce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.1.20 11:55

Pamatuju doby, kdy žádná pyrotechnika neexistovala, ohňostroje dělali jen profíci a stejně jsme ten silvestr zvládli oslavit.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
1.1.20 12:00
@Janli píše:
Pamatuju doby, kdy žádná pyrotechnika neexistovala, ohňostroje dělali jen profíci a stejně jsme ten silvestr zvládli oslavit.

Já si teda takovou dobu nepamatuju. Co si pamatuju, tak jsme se vždycky chodili dívat z balkónu na ohňostroje sousedů, my měli prskavky, později praskací kuličky a takový trubky že kterých létala světýlka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2813
1.1.20 12:18
@lucenka píše:
Já si teda takovou dobu nepamatuju. Co si pamatuju, tak jsme se vždycky chodili dívat z balkónu na ohňostroje sousedů, my měli prskavky, později praskací kuličky a takový trubky že kterých létala světýlka :mrgreen:

Já teda jo. A to se nepovažuji za extra starou. První rachejtle (jednotlivé tyčky) a petardy se začaly pořádně prodávat, až když mi bylo kolem 10 let. Do té doby byly maximálně prskavky, a ty za pyrotechniku tak úplně neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.1.20 13:43
@Anonymní píše:
Ahoj,

řešíme teď takový problém. Máme 3 a 1rocni deti. Dnes minuly týden tady někdo poblíž dělal cca minutu ohňostroj, rány jako z děla, budiš, šle bylo to o půl deváté večer. 3leta dcera v tu chvíli zrovna usinala v pokojicku a když to začalo, začala se hrozne bát a dodnes když ji nesu spát, tak je to z hroznymi scénami, ze tam nechce, ze budou zase rány… snažili jsme se ji to hezky vysvětlit i jsme ji pustili nějaká videa, jak to vypadá a zdálo se to ok, ale večer při spaní z toho má hrůzu a ja teď vlastně taky.

Teď tedy řešíme, jak na Silvestra. Poslední roky jsme byli u s dětmi doma, nikdy to s nimi ani nehlo, ani se nevzbudili, ale letošního se nějak děsím. Sousedi tady s ohňostrojem hodně blbnou a dělají velký…

Manžel navrhnul jet k jeho rodičům. Tam ja ale opravdu nechci, navíc děti všude jinde než doma proste špatně spí a ja se tam necítím dobre, navíc mi tam do všeho mluví a vždy mi to tam přijde, jako by děti nebyli moje, ale jejich… proste Silvestr a Nový rok tam trávit nechci, chtěla bych být doma jenom ve čtyřech. Jen se děsím, aby nám ten ohňostroj nějak neznicil spaní děti, to bych raději tedy asi odjela k rodičům, ikdyz tam se to prece muže dít také…

Jak reagovaly vaše malé děti na půlnocni ohňostroj? :?

Možná bych zkusila ty rány zopakovat přes den i v jiné místnosti, aby si na to dítě zvyklo :nevim:. Samozřejmě bych u toho byla s ním aby pochopilo, že se nic neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
6.1.20 23:25

@Lotrinka taky sem toho názoru, že se až moc lidí zbytečně hroutí :think: Do lesa to nikdo střílet nechodí, aby se tam ta zvěř až tak strašně bála a domácí zvířata si snad každý pohlídá, navíc je to jen pár dělobuchu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.1.20 23:44
@BaruSed píše:
@Lotrinka taky sem toho názoru, že se až moc lidí zbytečně hroutí :think: Do lesa to nikdo střílet nechodí, aby se tam ta zvěř až tak strašně bála a domácí zvířata si snad každý pohlídá, navíc je to jen pár dělobuchu :palec:

Tak to je štěstí, že zvířata žijí jen v lese, že jo… :think:
Příspěvky na facebooku o mrtvých labutích v Praze jsi viděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.1.20 00:03
@BaruSed píše:
@Lotrinka taky sem toho názoru, že se až moc lidí zbytečně hroutí :think: Do lesa to nikdo střílet nechodí, aby se tam ta zvěř až tak strašně bála a domácí zvířata si snad každý pohlídá, navíc je to jen pár dělobuchu :palec:

Zkus si pokecat s ornitologem ;). Myslíš, že sýkorka není zvíře? Nebo, že vesnice jsou sterilní? Nám se tady uprostřed vesnice procházejí srny a zajíci a to jsme periferie města. U nás těch pár dělobuchů byla půlhodina manévrů. Viděla jsem polodivokou kočku, jak vyděšeně v plným rozběhu narazila do zdi. Na železniční trati byla po silvestru sražená srna. Myslíš, že spáchala sebevraždu? Nechceš si to taky zkusit? Že by ti někdo odpálil pár dělobuchů v ložnici, když si klidně spíš?

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.1.20 02:04
@Janli píše:
Zkus si pokecat s ornitologem ;). Myslíš, že sýkorka není zvíře? Nebo, že vesnice jsou sterilní? Nám se tady uprostřed vesnice procházejí srny a zajíci a to jsme periferie města. U nás těch pár dělobuchů byla půlhodina manévrů. Viděla jsem polodivokou kočku, jak vyděšeně v plným rozběhu narazila do zdi. Na železniční trati byla po silvestru sražená srna. Myslíš, že spáchala sebevraždu? Nechceš si to taky zkusit? Že by ti někdo odpálil pár dělobuchů v ložnici, když si klidně spíš?

Srnku ti ale vlak nebo auto srazí i bez rachejtlí. Ptáci ti narazí do větrných elektráren, velkých skleněných ploch a nikdo nic z toho taky nezakazuje. Boj proti ohňostrojům kk teď přijde nejenom jalo moderní výkřik, kterýmu tupě tleská stádo ovcí, aniž by se nad tím jakkoliv zamyslelo.

• Citovat
  • Upravit
Janli
7.1.20 08:52
@lucenka píše:
Srnku ti ale vlak nebo auto srazí i bez rachejtlí. Ptáci ti narazí do větrných elektráren, velkých skleněných ploch a nikdo nic z toho taky nezakazuje. Boj proti ohňostrojům kk teď přijde nejenom jalo moderní výkřik, kterýmu tupě tleská stádo ovcí, aniž by se nad tím jakkoliv zamyslelo.

Ne, mě ten boj proti ohňostrojům přijde jako návrat ke zdravýmu rozumnu a tupý stádo je pro mě ten, kdo nutně musí dělat kravál a bordel jen proto, že to dělá i soused, bez ohledu na následky.

• Citovat
  • Upravit
4140
7.1.20 12:45

@Janli Kolik srnek a jinych zvirat skoci pod kola aut? Prestaneme kvuli tomu jezdit? Asi ne, ze jo.

Taky nejsem příznivcem bezhlaveho strileni rachejli v rukou kde koho, ale oslava noveho roku ohňostrojem je tradice. At se jdou vsichni eko aktivisti proti staletym zvykum bodnout. Kacet v lese stromky a lovit kapry je taky proti prirode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.1.20 13:50

@Pajka89 jaký staletý tradice 8o. Jsem husákovo dítě a až do poloviny devadesátých let tady dělali ohňostroje jen profesionálové. Ty děláš jak kdyby sem ohňostroje přivezli už husiti :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
7.1.20 14:14
@Janli píše:
@Pajka89 jaký staletý tradice 8o. Jsem husákovo dítě a až do poloviny devadesátých let tady dělali ohňostroje jen profesionálové. Ty děláš jak kdyby sem ohňostroje přivezli už husiti :mrgreen:

tak já si pamatuju, že jsme ohňostroje z balkonu sledovali dřív než v polovině 90. let. A rozhodně to nebyly všechno ohňostroje od profesionálů.
A tedy historie ohňostrojů při příležitosti různých oslav je velmi stará, několik stovek let ;) https://www.soptik-pyro.cz/…nostroju.php

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510