Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ono kdyby to bylo jenom dneska tak to člověk asi i respektuje… jednou do roka… Ale když náš inteligentní soused prostě jednou za čas v 19 večer začne m*dát ohňostroj a mám zrovna na zahradě psy to bych mu fakt jednu nejraději lipla
a ve finále dneska už to u nás boucha od nějakých 17 ![]()
Mi to vůbec nevadí. Ale problém je, že se k tomu dostane i každý bezmozek.
Už dva dny jsem nevylezla s malým z bytu, žijem na sídlišti a děcka tady rády házejí petardy z oken. A tak celkově nikdy nevím kde co bouchne, malý pak hodinu řve, jak se leknul.
Loni popálila kamarádku nějaká ta světlice nebo co, když jí děcka (byly tam s rodičema podotýkám) odpálily mezi baráky přímo do dveří odkud kámoška vyšla. Lítalo ji to mezi kabátem a nohavicema. Druhý den nám ukazovala propálené oblečení. Když vyletěla na rodiče, tak jí odbyli, že si měla dávat pozor.
Kdyby lidi ty dělobuchy a podobně odpalovali normálně, s rozumem, tak by nebyl problém. Ale bohužel, odpaluje to kdekdo, všude možně, a hlavně zhruba od 15 prosince do nějakého 15 ledna.
Vubec to nevnimam jako tradici. Vypousti to mraky bordelu do ovzdusi, dela to kraval a kazdy rok to nekomu ublizi.
No přes okno je to teda slyšet velice slušně, tady na jistém brněnském sídlišti to dneska práská od cca 17. hodiny. Nemám nic proti ohňostrojům, ale nechápu ty debi-ní petardy, co udělají ránu a nic víc,,,to je jako k čemu dobrý? Tady to dneska jede bez přestávky, se psem jsem udělala dva podvečerní pokusy venčení, jednou nám nějakej píp hodil petardu z balkonu pár metrů od nás, pes ani necvrkl, táhnul mě domů, druhej pokus byl tak za hodinu, podobně.
Takže né že lidi občas hodí rachejtle, ale od 17 hodin bez přestávky, jsem na to nas. aná jak nejvíc to jde, a šíleně z toho unavená,,,a to jsem ještě nepožila, nejvyšší čas začít.
Nějaké pokusy jsou tu už tak od půlky prosince, ale to jsou opravdu jednotlivé rachejtle, kdežto dneska je to peklo. Říkáš nezničit tradici, jo. No nevím nevím, z pěkné tradice zůstala tak akorát zábava pro blbe-ky.
Dělat randál pro randál je kokotina. A ne proto, že by to vadilo dětem a psům (mám oboje a ani jedněm to moc nevadí), ale vadí to mně a přijde mi to úplně zbytečný a idiotský.
Mrzí mě, že některá města upouští od dělání profesionálních ohňostrojů. To mi přijde jako škoda. Dneska jsme s klukem koukali na YouTube na ohňostroj na Taiwanu a strašně se nám líbil.
Ale rachejtle v rukou opilců, co si něco potřebují dokázat neberu jako tradici a tam by mi zákaz nevadil.
Me se teda deti kvuli ohnostroji nikdy nevzbudily. Jinak to mam jako Lucenka. Ohnostroj od profi firmy me nevadi, ale tady to domaci neustavajici bouchani petard, stylem tri rany za pet minut, je desnej o*er a nesnasim to. Ten smrad z toho
Navic koukat na ty ozralce, jak s tim neumele manipuluji a bat se, kdy nekomu nebo sobe neco udelaji, me opravdu točí. Tohle bych nejak regulovala.
A to nemluvím o tom, že celá tahle „tradice“ je vlastně protizákonná. Po desáté večer je to rušení nočního klidu, do desáté večer je to obtěžování sousedů nadměrnými emisemi, i to je zakotveno v občanském zákoníku. Smrad a hluk mezi emise patří.
@Lotrinka píše:
O me prece nejde, ja to nedelam, ale ani to nehejtuju. Jaky mas zdroj uhynu tisicu ptaku kvuli ohnostroji?
Stačí si přečíst, proč není ohňostroj letos v Praze, jinak se můžeš zeptat kteréhokoliv ornitologa
.
P. S kam se poděl náš krásný a bohatý český jazyk, že je třeba používat patvary anglických slov?
Tradice je to tak mozna v Cine, ze ktere to prislo. mam male dite i psa a ani jeden to moc neproziva. ale zrovna jsme se vratili od znamych, jejichz pes je uz od poledne zalezly v kotelne a klepe se strachy. o dalsich zviratech nemluve. stve me ten smrad a hlavne neporadek. kolik lidi si po sobe ten neporadek z ohnostroje uklidi? ono toho odpadu, co se rozhazi po okoli, neni zrovna malo.
jinak teda znam holcinu, ktera byla kdysi jako divak na soukromem firemnim ohnostroji, a odnekud priletela zbloudila rachejtle a udelala ji diru do hlavy…vrtulnik, operace. nastesti to prezila a nema nasledky…
No mezi námi, mě to už taky pěkně se. e.Kdyby vylezli kolem půlnoci, odbouchali to do té 1,beru…Ale to je celý večer, na Štědrý večer taky nějací ko…Klidný večer, dám na stůl polévku a večeříme za zvuků petard..Opravdu úroveň…Prostě demence lidí stoupá a bude hůř.
Mě teda ty rachejtle se… áme psa celý se klepe, malá je vykulená
@Janli píše:
A to nemluvím o tom, že celá tahle „tradice“ je vlastně protizákonná. Po desáté večer je to rušení nočního klidu, do desáté večer je to obtěžování sousedů nadměrnými emisemi, i to je zakotveno v občanském zákoníku. Smrad a hluk mezi emise patří.
U nás má město vyhlášku, že na silvestra se o rušení nočního klidu nejedná můžou bouchat až do 2 ráno a to taky dělají
no a letos velká novinka. Město bude mít svůj ohňostroj v jedí e přírodní rezervaci co tu je.
to musel vymyslet ma*od a ne zastupitelé. Je to fakt děs.
A pak ten bordel z toho na Nový rok… Na každém větším placu je hromada odpadků po pyrotechnice, k nám to lítá na zahradu. A za čí peníze se to uklízí? Za peníze nás všech.
Kdyby to práskání byla hodina kolem půlnoci, tak si myslím, že i lidi se zvířaty to zkousnou líp, ale takhle jsou od západu slunce v pohotovosti. U nás jedou petardy od Mikuláše, občas to jsou takové rány, až nám řinčí skla v oknech.