Silvestr/rachejtle s malými

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24989
31.12.19 22:19

Tak to já se chodím dívat za okno, pouští tu kompakty a je to hezký. miminu je to jedno, to spí, zvířeti taky.
my máme ale obecně ohnostroje rádi, měli jsme jeden i na svatbě, jezdíme na ignis, takže já proti fakt nejsem. jo, dělobuchy bez ničeho jsou hnus - a taky nuda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lynx.lynx
31.12.19 22:24

Zakázala bych volný prodej jakékoliv pyrotechniky.

• Citovat
  • Upravit
40102
31.12.19 22:25
@Janli píše:
Stačí si přečíst, proč není ohňostroj letos v Praze, jinak se můžeš zeptat kteréhokoliv ornitologa ;).****P. S kam se poděl náš krásný a bohatý český jazyk, že je třeba používat patvary anglických slov?****

To me taky toci. Ted je strasne rozsirene „vidíme se“, patvar z anglickeho „see you“. Me to tak strasne rozciluje. Vzdyt je to cesky uplne nesmysl, vidime se vyjadruje aktualni stav :mrgreen:, pritomny cas, pritom tim chteji odkazat do budoucnosti :zed: Navic mame svuj vyraz „uvidime se“. Proc to někdo takhle koni?? Je toho plny FB, instagram i u lidi, kde bych rekla, ze cesky opravdu umi a zakladaji si na tom (treba T. Kostkova).. Tak bud at nechaji original nebo pouziji spravny cesky ekvivalent. Je to smutny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.12.19 22:26

@roba18 vyhláška není nadřazená OZ ;).

• Citovat
  • Upravit
40102
31.12.19 22:30

@Berry77 jo, to je taky priklad! :zed:
Mam vzdycky chut odepsat, ze se teda momentalne nevidime :nevim: :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.19 22:32

Já bych ti přála prožít tu „tradici“ s našimi dětmi. :roll: Při každé ráně absolutní hysterák, kolikrát až do počurání, od listopadu se ptá, jestli bude Silvestr, pak se samozřejmě x měsíců bojí jít spát a bojí se každého záblesku, nyní „slavíme“ se zabedněnými okny a nadskakujeme při každé ráně. Věřím, že to samé prožívají lidi se zvířaty a citlivějšími detmi. Bezva! :zed: Kdyby si o půlnoci každý odpálil tu rachejtli a byl šťastnej, budiž. Ale že s tím musí kreéni vysír*at už od Mikuláše a na týden kolem silvestra celé dny, to se mi otvírá kudla v kapse. Kromě hluku samozřejmě bordel po celém městě, popáleniny, emise, škody na majetku. A kdo je na to jako zvědavý. Navíc to lidi fakt totálně nemají mozek. Dneska jsem volala policii na nějaké magory, co si musí odpálit svoji rachejtličku metr pod balkóny paneláku, na parkovišti plném aut. :cert:

• Citovat
  • Upravit
16384
31.12.19 22:34
@AvajBr píše:
To me taky toci. Ted je strasne rozsirene „vidíme se“, patvar z anglickeho „see you“. Me to tak strasne rozciluje. Vzdyt je to cesky uplne nesmysl, vidime se vyjadruje aktualni stav :mrgreen:, pritomny cas, pritom tim chteji odkazat do budoucnosti :zed: Navic mame svuj vyraz „uvidime se“. Proc to někdo takhle koni?? Je toho plny FB, instagram i u lidi, kde bych rekla, ze cesky opravdu umi a zakladaji si na tom (treba T. Kostkova).. Tak bud at nechaji original nebo pouziji spravny cesky ekvivalent. Je to smutny…

Já jsem takhle před více než 20 lety šílela z toho, když mi řekl zaměstnanec McDonaldu na rozloučenou „Mějte hezký den“. Říkala jsem si, proč takhle otrocky přeložili anglické „Have a nice day“. No a dnes už je to naprosto běžné, já to teda přes pusu nevypustím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40102
31.12.19 22:46

@zrcadlo ano, bohuzel se bojim, ze „vidime se“ casem bude to stejne. Jen nechapu, proc je jim tak zatezko dopsat tam to „u“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.12.19 22:48

Ohnostroje nemam rada, moje holky jo. Chlap jim kolem 7 udelal ohnostroj, 16 mrs. se to moc libilo. Ted uz obe spinkaji. Nas pes se boji vseho, ale bourky a petard ne. Nechapu to :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40102
31.12.19 23:03

@Berry77 :mrgreen: taky to nesnasim!
Mame znamyho, ktery na pozdrav „dobry den“ odpovida „aby byl“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
31.12.19 23:14

Super, na potřetí uspavam dítě, máme souseda debila. Každou hodinu si musí strelit několik ran. Bydlí od nás 200m, ale musí si popojit k nám pod okna (nevím, jestli je to pomsta nebo nechce děsit své vlastní psy). Takže dcera každou hodinu s revem vstává. Mám chuť ho jít chytit za flígr a vyřídit si to s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.19 23:26

Já bych to zakázala a zrušila. Přesně jak tu několik z vás píše, kdyby byli lidi normální, tu hodinku o půlnoci by to každý přežil a nikdo by proti tomu nic neměl. Ale střílí se z ničeho nic jen co se to začne prodávat až do půlky ledna.

Můj pes je v pohodě, ale vím že spoustu psů to nezvládá. Citlivé děti, důchodci, zvířata venku, ovzduší, bordel… Já se třeba při každé ráně leknu a je mi z toho akorát blbě, ale o mě nejde.
Je to jen bezohlednost lidí prostě. Je jim to jedno, řeknou si, že to je tradice a už nepřemýšlí nad tím, že kolem žije spousta dalších lidí a zvířat. Je jim to prostě ukradené.
A to že to vyhazují z oken, nikdy nevíte kdy vám to vybouchne na hlavě, v kočárku, vedle psa… si představte, kdyby se střílelo jen tak ze srandy z pistole, protože je to tradice a přece se lidi zavřou s pejskama doma. :nevim:
Jsem ráda, že se proti tomu konečně začalo bojovat a začalo se to řešit.

• Citovat
  • Upravit
1615
1.1.20 00:23

No a je to tady…dítě (6) je vzhůru a už nemůže spát..já bych spala ale musím být vzhůru…
Jinak šťastný nový rok 💐 :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40102
1.1.20 00:36

Taky preju hodne stesti a zdravi v novem roce! :kytka:

Jinak pri pohledu z balkonu se zda, ze protiohnostrojova kampan letos moc nezabrala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
1.1.20 00:42

Me vadi, ze se rusi profi ohnostroje.. ale kdejakej ozralej Franta Vomacka si muze střílet petardy hlava nehlava.. To ma fakt smysl :roll: Melo by to byt spis naopak. Rachejtle by mely patrit do rukou jenom pyrotechnikum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí