Sirup až od 38°C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3780
10.8.13 20:12

Dala bych před spaním nurofen, ať si odpočine. Aby ji to v noci nevyletělo. Třeba jí to už ani nevyleze. Zábaly se dávají na tělo. Nožky a ruce by měly zůstat teplé.
A jinak: o lécích a zdraví si nenechavej radit od laiků! To raději zavolej doktorovi nebo aspoň do lékárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.8.13 20:14

Podle měto bylo myšlen tak, že do těch 38 teplotu nijak nesráží… A nechá tělo, ať se s tím popere samo, taky to tak dělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
10.8.13 20:17
@balenka píše:
Dala bych před spaním nurofen, ať si odpočine. Aby ji to v noci nevyletělo. Třeba jí to už ani nevyleze. Zábaly se dávají na tělo. Nožky a ruce by měly zůstat teplé.
A jinak: o lécích a zdraví si nenechavej radit od laiků! To raději zavolej doktorovi nebo aspoň do lékárny…

Teďkom před spaním jsem jí už ten Nurofen dala. Bylo mi od zdravotní sestry řečeno, že zábaly se mají dávat právě na ruce a nohy (při té vyšší teplotě), ne na celé tělo, prý je pak riziko šoku..
To je pravda, dnes se ale k našemu dr nedovolám, ale snad už to bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
26270
10.8.13 20:17

Do 38° nesrážím ničím, jen na noc dávám sirup, pokud nemůže usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.8.13 20:18

@jessamin osobně nesrážím, dokud není teplota nad 38,5 st. Ona ta teplota má svůj důvod, tělo aktivuje obranu, navíc 37,5 skoro nic není ;) sledovala bych, dala víc pít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.8.13 20:18
@balenka píše:
A jinak: o lécích a zdraví si nenechavej radit od laiků! To raději zavolej doktorovi nebo aspoň do lékárny

Jojo, v lékárnách jsou „odborníci“ na slovo vzatí… :-) To si radši nechám poradit od laika, kterej má s daným problémem už nějakou zkušenost, než v lékárně… :nevim: (Kde mi třeba mimo jiný poradili, že na teplotu v začátku těhotenství nesmím paralen, ale klidně můžu acylpirin… :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
10.8.13 20:19

Zábaly na celé tělo bych nedávala, pokud má teplé ruce a nohy, tak stačí zábaly na ně. Pokud má končetiny studené, tak se zábaly dávat nesmí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zabusa
10.8.13 20:21

Přidávám názor laika a vlastní zkušenost.
První dcera dostávala léky na sražení horečky jen co teploměr dosáhl 38,5.
Po prostudování a zamyšlením se nad hromadou informací, které jsem předtím neměla, jsem se druhé dceři rozhodla horečku nesrážet dokud budu mít pocit, že je to tak v pořádku. Párkrát měla i kolem 40, hlavně když ji lezly zuby. Malátná samozřejmě byla, prostě pospávala přitulená u mě. Dávala jsem jí hodně pít a tím že byla u mě, jsem jí vlastně pořád sledovala. Z nemocí bývá výrazně rychleji vyléčená než starší.
Horečka znamená, že tělo je nemocné a s nemocí bojuje. Pokud horečku srazíme, tak dítě sice bude vypadat čilé, ale naopak tělo bude mít o to míň sil bojovat s nemocí. Léky na horečku tu samotnou nemoc nevyléčí.
Ale ta výše teploty, dokud člověk nezasahuje je určitě individuální, záleží na vnitřním pocitu matky.

• Citovat
  • Upravit
3780
10.8.13 20:22

@kate02 tvoje hloupost… Když čtu, co tady „zkušené matky“ občas radí, mám husí kůži i mezi půlkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.8.13 20:24
@balenka píše:
@kate02 tvoje hloupost… Když čtu, co tady „zkušené matky“ občas radí, mám husí kůži i mezi půlkama…

Takže ty by sis dala s klidem acylpirin v těhotenství? ;) Protože ti to poradil „odborník“ v lékárně? :think: To zas připadá jako hloupost mně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.8.13 20:26

Pro info: Dětský organismus nemá dostatečně vyvinutý nervový systém a vysoká teplota nebo výkyvy můžou způsobit tzv. febrilní křeče… Pokud se to dá přes den uhlídat, tak OK, ale většina záchvatů bývá v noci, kdy teplota prudce stoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.8.13 20:27

@kate02 jsem farmaceut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
10.8.13 20:27

Tak ještě dotaz..píšete „léky“.. je myšlen rozdíl mezi lékem a sirupem typu Nurofen?

• Citovat
  • Upravit
3780
10.8.13 20:29

@jessamin nurofen je lék

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
10.8.13 20:31

Přes den nesrážím do 39. Večer, když má jít spát a má přes 38, tak srážím (ale já mám zkušenost, že jí teplota rychle vyleze ke 40 a v noci se mi teplota obtížněji sleduje). Teplotu 37,5 bych vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí