Sirup až od 38°C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
10.8.13 20:58
@balenka píše:
Dala bych před spaním nurofen, ať si odpočine. Aby ji to v noci nevyletělo. Třeba jí to už ani nevyleze. Zábaly se dávají na tělo. Nožky a ruce by měly zůstat teplé.
A jinak: o lécích a zdraví si nenechavej radit od laiků! To raději zavolej doktorovi nebo aspoň do lékárny…

Počkej, ty by jsi na teplotu „neteplotu“ dávala Nurofen? Vždyť to není žádná teplota. To by jsi za chvilku mohla dávat Nurofen či podobné léky jen tak na „dobrou noc před spaním“, co kdyby náhodou v noci vyletěla teplota z 36,8 na 37,5…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
10.8.13 20:58
@maritimka píše:
Jinak na téma farmaceuti - pokud mi paní „vystudovaná“ dá pro dítě, kterému je 5 měsící nosní kapky pro děti od 3 let a ještě se diví se slovy „vždyť je to jedno“, když jí na to upozorním, tak nemám slov. To samé na mou otázku, co je dobré na promazání mimina po koupeli mi řekne „zajděte na kožní, tam vám předepíšou něco spolehlivě, hlavní jsou v masty kortikoidy“ - takže asi toliko k „odbornosti“ farmaceutů…

Jo, přesně! Kapky! To je to, o čem tu už dvacet minut přemýšlím, nad čím jsem se tenkrát, asi před třemi lety, tak rozčilila v lékárně.

Syn asi půlroční, od starší chytil rýmu jak trám, chudinka nemohl ani dýchat, natož pít… tak jsem se v neděli večer šla zeptat do lékárny, jestli pro něj něco mají… a dozvěděla jsem se „no, něco pro děti tu máme - ale je to drahé. Nemáte doma něco, co používáte Vy? Že byste mu toho stříkla jenom trošku?“ :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
10.8.13 21:00
@jessamin píše: @BohunkaP..no já moc na horečky netrpím…ale máte asi pravdu, příště to pořešíme jinak, ted už jen čekám, co bude v noci..

Opravdu nedávej zbytečné léky. Pro organismus je to větší zlo než když ho necháš chvilku trápit se zvýšenou teplotou. Si vem, že tam třeba v těle začíná nějaký zánět, který by se tou teplotou rozehnal a ty jsi tu teplotu teď srazila. Zánět se rozvine a budeš zase léky řešit další problém, který vůbec nemusel nastat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
10.8.13 21:01

37,5 je prd, co budeš dělat až to o stupeň vyskočí, letět na pohotovost, volat vrtulník? :D Dávej napít, zůstaňte zítra doma u pohádek a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
10.8.13 21:02

@BohunkaP no to snad né, to ti v lékárně pomohli, tam by měl bejt člověk co poradí a má přehled ale tohle :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449

@BohunkaP jj, klasika. A taky mě dostala jedna, nevím, co to bylo, asi sestra - bylo to ještě v porodnici - když budou malou trápit zoubky, vycákejte jí dudlík třeba v rumu, ona bude spinkat, jako andílek. Tohle jsou rady nad zlato :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687

Do 38,5 po odečtu nesrážím podle rad Dr. ničím, pokud se teplota vyšplhá na tuto hodnotu řídím se tím, jestli má dítě studené ruce a nohy. Pokud ano, mám vypozorované, že teplota bude ještě stoupat a podám lék, pokud jsou končetiny teplé, vím, že teplota dosáhla vrcholu, léky nedávám a jen kontroluji. Pokud je to večer před spaním, tak pro jistotu dám, já sama si taky večer léky beru, kolikrát se po nich vypotím a je mi líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.8.13 21:04

@maritimka dítě bylo malátné a mělo celý den zvýšenou teplotu-ano dala bych večer dávku antipyretika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
10.8.13 21:06
@balenka píše:
@maritimka dítě bylo malátné a mělo celý den zvýšenou teplotu-ano dala bych večer dávku antipyretika

Dobře, a co bude zakladatelka dělat, až bude mít dítě 38? Nebo dokonce 39? Tohle mi přijde jako zbytečné zatěžování organismu léky. Když má někdo zvýšenou teplotu, udělá si max čaj a je v klidu. Je jasné, že nejde sportovat. Ale léky si určo nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
10.8.13 21:08

@maritimka nemluvím o dospělém, ale o dítěti!
Končím, mám po šichtě :-D Dobrou noc bez teploty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
10.8.13 21:09
@jessamin píše: @BohunkaP..no já moc na horečky netrpím…ale máte asi pravdu, příště to pořešíme jinak, ted už jen čekám, co bude v noci..

Neboj, nějak to dopadne.

Podívej - já Ti úplně rozumím. U starší dcery jsem taky srážela dost brzo… a strašně jsem se tu hádávala s Markétou_M (tak nějak býval její nick, tuším, bohužel zemřela na rakovinu… a já bych jí dneska moc ráda řekla, že mi některé její názory hodně pomohly, že jsem o nich přemýšlela a že bych se chtěla ještě na pár věcí zeptat :,( ).

Časem mi došlo, že to srážení teploty není k ničemu. Teplota malé vylezla na 37,9, já jí šupla Nurofen, ona ožila, začala lítat jak motorová myš… a za pár hodin to bylo zpátky a jely jsme znova. Třeba tři čtyři dny.

Tak jsem si o tom něco přečetla, poradila se s doktorkou - a změnila postup. Teplotu srážím až nad 38,5 a to ještě výhradně na noc… a ono to pomáhá. Dítě stráví třeba celý den vleže v postýlce - a do jednoho dvou dnů je v pohodě. Jakoby si tím skutečně nějak zvyšovaly imunitu, opravdu strašně moc nám to urychlilo průběh nemocí. A navíc, jako by každá další nemoc byla lehčí, rychlejší a lépe zvládnutelná.

Jediné, o čem toto je, jsou nervy nás, rodičů. Je strašně stresující dívat se na dítě, kterému evidentně není dobře - a vydržet a nedat mu ten zázračný sirup, po kterém se mu uleví. Rozumím Ti, ani nevíš, jak moc - vždycky jsem úplně hotová a ze začátku mi můj muž dokonce musel ten Nurofen schovat, abych ho nedala brzo. Ale vyplatí se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
10.8.13 21:10
@balenka píše:
@maritimka nemluvím o dospělém, ale o dítěti!
Končím, mám po šichtě :-D Dobrou noc bez teploty!

3letý mi nepřijde jako mimino, ale pravda - jen léky do něj :potlesk:
Měj se krásně, dobrou noc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
10.8.13 21:14

@BohunkaP Mi taky přijde, že těmi teplotami se zvyšuje imunita. Elucha měla první asi 3 měsíce tu a tam teploty, tak 38st po odečtu a já vždy srážela. No a měla je opravdu poctivě celé ty 3 měsíce, vždy ve vlnách. Pak jsem se na to vyprdla, přestala srážet při každém překročení 38st. a hle - teploty měla méně a méně a teď, posledních tak 5 měsíců měla jen 3× 40st., vždy to trvalo přesně 24h, ale to bylo vinou zánětu v uších. Ty návaly teplot bez příčiny už neměla ani jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jessamin
10.8.13 21:15

@BohunkaP Děkuji za příspěvek :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26093
10.8.13 21:25

@BohunkaP já tohle co popisuješ sledovala loni… Mladší měl v létě horečky, tak jsem srážela (u něj teda i kvůli problémům s ledvinama - horečky nebyly kvůli nim, měla jsem větší strach než u toho staršího) a plácali jsme se v tom snad tři dny… Když mladší odhorečkoval, začal starší… Na srážení jsem se vykašlala, prcek celej den v podstatě prospal v posteli, budil se jen na jídlo a pití, chvilinku koukl na pohádku a hned zase spal… A druhej den byl úplně v pohodě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí