Sklokeramika versus indukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
9.1.23 17:55

Indukce nemá konkurenci, kdo zkusil, neda na ni dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
9.1.23 18:03
@Pudloslava píše:
to máš blbou pánvičku, která má feromagnetickou hmotu jen v prostředku. asi byla levná, ne? taky mám jednu takovou, z kauflandu. Tulip a zepter to nedělá.

Je pravda, že žádné drahé nádobí jsem neměla. Nicméně u té kamarádky pochybuju, ta má drahé všechno :lol: Ale spíš než nádobím to přičítám tomu, že ty plotynky prostě hrejou jenom veprostřed, bylo to vidět u nejobycejnejsiho plechového hrnce, že voda bublala jenom odprostredka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
9.1.23 18:36
@dickys píše:
Je pravda, že žádné drahé nádobí jsem neměla. Nicméně u té kamarádky pochybuju, ta má drahé všechno :lol: Ale spíš než nádobím to přičítám tomu, že ty plotynky prostě hrejou jenom veprostřed, bylo to vidět u nejobycejnejsiho plechového hrnce, že voda bublala jenom odprostredka.

ty plechove hrnce byvaji krive
popisovane potize jsem nikdy nemela az na tu jednu levnou panvicku, na ktere to bylo i okem videt, jak je osizena
ale samozrejme mohla byt osizena i ta indukce, vsechny veci se casem zacnou vyrabet ve smejdskem provedeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
9.1.23 18:45

Máme indukci, normální kvalitní hrnce, hřejí rovnoměrně, ale stejně jsem měla radši sklokeramickou desku. Plotýnka na indukci by taky neměla být větší, než je hrnek.

• Citovat
  • Upravit
3598
9.1.23 18:48

Sklokeramika je zlo strašné kolísání teploty. Protože neumí ubrat výkon a prostě vypne zapne a pořád dokola.
Naopak indukce či plyn mají regulaci výkonu zhruba totožnou pominu li princi samozřejmě ;) a reakci na snížení téměř okamžitou závisí už jen na hmotě hrnce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
9.1.23 19:09
@samá práce píše:
Však to po tobě nikdo nechce, tak co pindáš. Si vař ještě v hliníku. :think:

Hliník nepamatuju. Ty musíš být hodně starej, co?

• Citovat
  • Upravit
1389
9.1.23 19:17

Pouzivam jednu drazsi indukci a jednu levnou (2 byty), obe funguji bez problemu, i na smazeni. Teda plechove nadobi nemam, jinak nepozoruji rozdil mezi hrncem za 150 euro a nerez hrncem z IKEA (pokud jde o vareni na indukci). Panve to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.1.23 19:23
@sahrazad1 píše:
Připomenu pouze zdravotní omezení u indukce - není pro lidi s kardiostimulatorem, na to pozor. A je hodně diskutabilní, zda neovlivňuje negativně i zdravé lidi ( magnetické pole )

ne, toho bych se fakt nebála

intenzita magnetického pole klesá se čtvercem vzdálenosti, tzn fakt rychle

a asi nikdo nepraktikuje lehání si a povalování se na indukční desce jako na peci :mrgreen:

my měli leta letoucí sklokeramiku, vyhovovala krásně, ale odešla do věčných lovišt

ovládání bylo na boku

nyní teda nastoupila indukce, a dobrý, ale ovládání je nahoře přímo na desce

mě to nevyhovuje, každou chvíli o to různě zavadím, poleju to, začne to blikat, pípat, výpínat se…reaguje na každou kapku která tam kápne :zed:

pořídila bych si opět s ovládáním na boku a ne nahoře, muž mi tvrdil že se to prej „nevyrábí“ moc mu nevěřím, ale nemám kdy to zjištovat, co koupil, koupil

ale to ovládání mi jde na nervy… :nevim: eeeh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 19:28
@sahrazad1 píše:
Připomenu pouze zdravotní omezení u indukce - není pro lidi s kardiostimulatorem, na to pozor. A je hodně diskutabilní, zda neovlivňuje negativně i zdravé lidi ( magnetické pole )

Přesně tak. V těhotenství jsem vařila jen na zadních plotýnkách a snažila se stát dál od sporáku.

• Citovat
  • Upravit
18791
9.1.23 19:30
@Anonymní píše:
Přesně tak. V těhotenství jsem vařila jen na zadních plotýnkách a snažila se stát dál od sporáku.
:lol: :lol: :lol: Ježíš, tohle fakt nedam :lol: kdybych to věděla driv, tak se vymluvim, ze nemůžu varit :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
9.1.23 20:10
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to si děláš prd.el.
A mobil si taky měla na vzdálenost dvou metrů?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
9.1.23 20:26

Mám zkušenost s plynem, sklem i indukci a indukce je o parník nejlepší. Vodu ohreju rychleji než v rychlovarce, ta sla z domu, regulace teploty okamžitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.1.23 20:29
@JancaS84 píše:
Vařila jsem na všem a indukce je jednoznačně top.

Souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.23 20:56
@JancaS84 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to si děláš prd.el.
A mobil si taky měla na vzdálenost dvou metrů?

No tak snad dítě nebude bláznivé jako matka :mrgreen:
Moc studii na těhotných není, takže není moc informací.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
9.1.23 21:10

Tak je dost studií, ne sice přímo na těhotných, ale přímo měřících intenzitu pole. Norma je dělaná na vzdálenost 30 cm od plotny - tohle při vaření nikdo nedodržuje, s břichem se to snad ani nedá. Při nedodržaní vzdálenosti a nesprávném používání - hlavně hrnce menší než plotýnka, bývá při bližší vzdálenosti nameraná hodnota i několikrát vyšší nežli hodnota považována za bezpečnou. Tudíž doporučení zejména pro vyvíjející se nervovou soustavu zdržovat se dál - já našla doporučení pro těhu a děti, které mají mozek zrovna ve výšce, kde byli namerané hodnoty nejvyšší.

Taky jsem se v těhu indukci vyhýbala a bláznivá nejsem. Jenom asi až příliš čtu :roll:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max