Sklokeramika versus indukce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9296
9.1.23 21:26

Za mě určitě indukci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.1.23 21:26

Indukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
9.1.23 21:31

Indukce, ale ty hrnce a pánvičky jsou často nutné nové. Ale asi to nemusí být deska za 4.000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
9.1.23 21:33
@Capelucia píše:
Plotýnka na indukci by taky neměla být větší, než je hrnek.

No, problém bude s hrnečkama pod 12 cm průměru, ale jinak je indukce obvykle chytrá a menší hrnec ji problém nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.1.23 21:36

Vybrala jsem si loni takovou rozšířenou indukci od Whirlpool. Má 90 cm na šířku. Je tam několik varných zón. Miluji ji. Předtím jsem měla klasika 60×60 cm.
Výměna nádobí za to stojí. Tím se odradit nenechej.
Mám indukce, co mám vlastní kuchyň. Takže 14 let.
Nic jiného bych doma nechtěla a ani nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.1.23 23:44
@samá práce píše:
Však to po tobě nikdo nechce, tak co pindáš. Si vař ještě v hliníku. :think:

A z čeho asi myslíš, ze jsou dnes všechny ty panve a hrnce s tzv. neprilnavym povrchem?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.1.23 23:53

Pro seniory asi indukci.

Nevim, co myslis tim „minimalnim vyberem“, ale proste bych nasla volne stojici sporak, nic bych nepredelavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.1.23 09:13
@Lucie_Sx píše:
Pro seniory asi indukci.Nevim, co myslis tim „minimalnim vyberem“, ale proste bych nasla volne stojici sporak, nic bych nepredelavala.

no v šíři 60cm je všehovšudy 1… trochu mě odrazuje to dotykové ovládání, ale prý je to ok.. tak do něj asi půjdem :) přesvědčili jste mě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
10.1.23 09:19

Taky bych hlasovala pro indukci. Doma mám plyn, na indukci u syna se dá vařit úplně stejně pohodlně, ze sklokeramiky u mámy kvetu.
A schválně jsem se koukala na Datart - bylo tam docela dost sporáků s indukční varnou deskou, takža ani ta výměna skříněk by nemusela být nutná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
10.1.23 09:35
@Jeremi píše:
Taky bych hlasovala pro indukci. Doma mám plyn, na indukci u syna se dá vařit úplně stejně pohodlně, ze sklokeramiky u mámy kvetu.
A schválně jsem se koukala na Datart - bylo tam docela dost sporáků s indukční varnou deskou, takža ani ta výměna skříněk by nemusela být nutná. :nevim:
.. no sem si taky myslela než jsem dala filtr „šíře 60cm“ nechápu -přijde mi to ta nejběžnější šířka sporáku… ale jo.. jeden tam je, dobrá značka, není co řešit…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.1.23 09:41
@vmadla píše:
no v šíři 60cm je všehovšudy 1… trochu mě odrazuje to dotykové ovládání, ale prý je to ok.. tak do něj asi půjdem :) přesvědčili jste mě

Co ti na něm vadí? Já bych teda nechtěla žádné cuplíky. Aby to škaredě trčelo. Mi se teda nelíbí ani ten rámeček na indukce. Takže jsem chtěla vždy bez. Je to prostě čisté. Dobře se udržuje. Děcka to umí ovládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
10.1.23 10:17
@vmadla píše: .. no sem si taky myslela než jsem dala filtr „šíře 60cm“ nechápu -přijde mi to ta nejběžnější šířka sporáku… ale jo.. jeden tam je, dobrá značka, není co řešit…

Na Datartu byly v šíři 60 skladem dva různé, jinak celkem pět. Ono je někdy fajn, když se ten výběr takhle sám zúží. Odpadá složité rozhodování. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34393
10.1.23 10:28
@vmadla píše:
Ahoj - prosím o radu/zkušenost. Já tedy osobně vařím na plynu a nedám na něj dopustit, ale máma dává přednost doted sklokeramice - sporák ale dosluhuje a nový si chce koupit indukční - ve volně stojících je ale vyběr minimální a tak stojíme před rozhodnutím zda kvůli indukci koupit novou kuchyňskou desku na vestavěnou plotnu a skřín na vestavěnou trobu.. nebo zůstat u sklokeramiky… tvrdí že indukce je větší úspora, aktuálně hodně vaří/ohřívá v minihrnkách 2 porce polivky a podobně a plotna přesahuje kolem hrnku a hřeje zbytečně větší plochu

Určitě indukci. Neřekla bych, že volně stojících je minimální výběr :nevim:
Mám tenhle, a jsem spokojená. Před tím jsem měla jen sklokeramiku, a rozdíl je obrovský.
 https://www.heureka.cz/…/4395415727/?z=48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
10.1.23 10:40
@sahrazad1 píše:
Připomenu pouze zdravotní omezení u indukce - není pro lidi s kardiostimulatorem, na to pozor. A je hodně diskutabilní, zda neovlivňuje negativně i zdravé lidi ( magnetické pole )

S tím kardiostimulátorem je to pravda, ale je to tak na vzdálenost 2cm, takže by si dotyčný musel na zapnutou indukční desku lehnout hrudníkem.

Co se týče magnetického pole, tak tam žádné nežádoucí účinky nejsou.

Indukce má pouze výhody oproti sklo-keramice (rychlost, úspora el., rychlejší chládnutí plotýnek atp.)

Nevýhody indukce:

• zapojení na vlastní jistič
  • nákup nového nádobí
  • Citovat
  • Upravit
43039
10.1.23 16:33
@Borrealis píše:
ne, toho bych se fakt nebála

intenzita magnetického pole klesá se čtvercem vzdálenosti, tzn fakt rychle

a asi nikdo nepraktikuje lehání si a povalování se na indukční desce jako na peci :mrgreen:

my měli leta letoucí sklokeramiku, vyhovovala krásně, ale odešla do věčných lovišt

ovládání bylo na boku

nyní teda nastoupila indukce, a dobrý, ale ovládání je nahoře přímo na desce

mě to nevyhovuje, každou chvíli o to různě zavadím, poleju to, začne to blikat, pípat, výpínat se…reaguje na každou kapku která tam kápne :zed:

pořídila bych si opět s ovládáním na boku a ne nahoře, muž mi tvrdil že se to prej „nevyrábí“ moc mu nevěřím, ale nemám kdy to zjištovat, co koupil, koupil

ale to ovládání mi jde na nervy… :nevim: eeeh

to bych chtěla taky a ideálně normálně kolečkem, ale to je asi pořežité. jako funkce namáčení v pračce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí