Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, bylo mi řečeno, že odvlhčovače škodí dětem, že se nemají používat pokud mate male děti. Já mám dvě děti - půl roku a skoro čtyři roky. Máme dost vlhko a začíná se nám dělat plíseň. Což si myslím, že je hodně nebezpečné pro děti, tak jsem to chtěla dát dopořádku tím odvlhčovačem a teď si nejsem jistá, zda víc neublížím…
Na netu nemůžu nic najít. Prosím o rady. Děkuji.
No ja doufam, ze ne! Cekame miminko a v koupelne by to bez toho odvlhcovace bylo peklo ![]()
Asi zalezi, jaky…my meli takovy docela vykonny, tam tusim i psali, ze se nema poustet, kdyz je nekdo v mistnosti, jestli si dobre pamatuji ![]()
@Nansea_blue Odvlhčovač mám a nějak netuším, čím by měl vadit (pokud nehovoříme o nějakém průmyslovém)? Plíseň mi přijde zdraví rozhodně nebezpečnější.
Myslím, že určitě to nevadí, pokud mu to nebude foukat přímo do obličeje
Naopak. My máme odvlhčovat s ionizátorem, takže naopak vzduch je pak lepší.
My máme odvlhčovač a nemyslím že by v něčem škodil, konečně jsme po tolika letech bez plísně!! Lituji že jsme ho neměli dřív. Je fakt že o ionizatoru a škodlivosti pro astmatiky jsem četla proto jsme ihned čističku s ionizátorem prodali. Astmatika doma mám a chtěla jsem ji pomoct a ne uškodit. Ted máme odvlhčovač bez ionizatoru a v pohodě.
To slyším poprvé že by ionizátor měl něčemu vadit..
Každopádně musím říct, že když otevřu okno a zároveň topím, tak vlhkost mizí mnohem rychleji než s odvlhčovačem. Ale je fajn, že když jede odvlhčovač, tak zároveň i vyhřívá místnost. My to tak střídáme.
@Jahudka87 já se o tom dočetla po té co jsme ho koupili
, ale vadit by to mělo asi jen astmatikům, kdo nemá astma tam by problém být neměl. U nás teda když jsem ho v noci pustila tak dcera ráno opravdu dušná byla
tak letěl z domu.