Škodlivost mikrovlnky

1289
28.7.14 13:25

Skodlivost mikrovlnky

Myslite si, ze je mikrovlnka skodliva? Cetla jsem a ne z jednoho zdroje, ze meni strukturu bilkovin a nejen jich. Videla jsem i pokus, kde deset dnu zalevali dve stejne kvetiny vodou prevarenou v rychlovarne konvici a vodou prevarenou v mikrovlnce. Ta kytka zalivana vodou z mikrovlnky do deviti dni uplne umrela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1336
28.7.14 13:27

To by jsi, ale nesmela dneska používat vubec nic…nemohla bys ani telefonovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
28.7.14 13:29

Zas pěknej blábol, to by člověk nesměl ani telefonovat, dívat se na televizi, prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2413
28.7.14 13:30

Pri 56 stupnich se meni struktura bilkovin at je ohrivas kde chces.. mikrovlnka spis neni vhodna pze ohriva a vari nerovnomerne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.14 13:31

Mikrovlnka vysílá mnohem škodlivější vlny, než televize či telefon, navíc mikrovlnka ničí všechny živiny z jídla, v podtsatě si ozařuješ jídlo radioaktivními vlnami… Dobrou chuť :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
28.7.14 13:34

Hele tohle je prostě lepší neřešit… podle některých informací je škodlivý i ultrazvuk, že prý přehřívá plodovou vodu. To by se už nesmělo používat nic, žijeme v době techniky. Kupodivu jsem nedávno koukala na Bořiče mýtů a podle nich, mikrovlnka škodlivá není. Jsou rádiové vlny, které rozkmitávaj molekuly vody a tím se to ohřívá. Dle mě se jen zas někdo pokouší šířit paniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
28.7.14 13:34
@Halibar píše:
Mikrovlnka vysílá mnohem škodlivější vlny, než televize či telefon, navíc mikrovlnka ničí všechny živiny z jídla, v podtsatě si ozařuješ jídlo radioaktivními vlnami… Dobrou chuť :)

Taky mam ten pocit :( ohrivala jsem v ni skoro vse, i malemu diteti vodu na mliko, ale asi vyzkousim ten test s tim zalivanim kytky. Min tyden jsem prestala pouzivat uplne. Vzdy kdyz varim se snazim varit zdrave co nejkratsi dobu atd, zeleninu napr, aby v ni zustalo co nejvic zivin a pak to strcim do mikrovlnky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
28.7.14 13:35
@mejdylko píše:
Hele tohle je prostě lepší neřešit… podle některých informací je škodlivý i ultrazvuk, že prý přehřívá plodovou vodu. To by se už nesmělo používat nic, žijeme v době techniky. Kupodivu jsem nedávno koukala na Bořiče mýtů a podle nich, mikrovlnka škodlivá není. Jsou rádiové vlny, které rozkmitávaj molekuly vody a tím se to ohřívá. Dle mě se jen zas někdo pokouší šířit paniku.

Tak proc by pak ta kytka zalejvana tou vodou chcipla? To doma vyzkousej, neni to zadnej fake.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.7.14 13:35

Doporučím tento článek: http://www.odbornecasopisy.cz/index.php?…

Názor si udělej sama. Dle mě kolem mikrovlnek panuje nepřiměřená hysterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
28.7.14 13:36

@Halibar to by se, ale mela spíš jmenovat radiovlnka ne :think: :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
28.7.14 13:38
@Anonymní píše:
Tak proc by pak ta kytka zalejvana tou vodou chcipla? To doma vyzkousej, neni to zadnej fake.

ty věříš tomu, co dělaj v televizi? Tak tam prostě přisypou nějakej hajzl, aby ta kytka chcípla, ale to už ti na kameru neukážou. Podle mě to je blbost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.14 13:39

@mejdylko tak šaškům z bořičů mýtů bych moc nevěřila… :D

Mi teda přijde zvláštní, že jídlo z mikrovlnky je teplé asi půl minuty a ze sporáku celou dobu… Nestrčila bych dítěti mlíko z mikrovlnky ani za milion.. Mobily chatají jiný druh záření, rozhodně ne záření podobné tomu z jaderné elektrárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.14 13:40

@mejdylko ty věříš bořičům mýtů tak co by ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
28.7.14 13:42

@Halibar rozhodně víc, než nějakýmu šaškovi co zalejvá kytku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
28.7.14 13:43

@gina76 to by nikdo nekupoval, ne? Jasně lidi jsou chcíplí, tak místo toho, aby si ohřáli jídlo jako normální lidé, na sporáku, zavřou to do bedny, která vydává uměle vytvořené teplo a nechají si ty poslední zbytky živin vyšmejdit mikrovlnkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný