Škola, práce , dítě

37132
12.3.19 11:00

Jestli chceš být doma zadarmo tak na UP si buď jak chceš :roll: když budeš mít dítě tak dostaneš rodicak, ten se bere až po porodu (do té doby nebudes mít nic) a ten je pro všechny stejny 220 000 které si rozvrhnes až na 4 roky (v praxi to není moc, na 3 roky to vyjde kolem 6000 měsíčně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3023
12.3.19 11:01

Nic ti nedaji, pujdes na UP, zaplati ti ZP, praci si budes muset hledat s jejich i vlastni pomoci. Si mlada, prace je vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
12.3.19 11:02
@kacaba1812 píše:
Dobrý den,
v květnu končím střední školu a přemýšlím co dál.*Jak dlouho mohu být na ÚP bez toho aniž bych musela jít pracovat?
*Kolik dostanu peněz, když otěhotním a nemám odpracováno?

a za co ty penize chces dostat?
a na UP chces byt proc? protoze nechces jit pracovat nebo budes cekat na nabidku za 50, jinak do prace nema cenu chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15275
12.3.19 11:03

@kacaba1812 Proč by jsi měla být na UP, práce je všude. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
12.3.19 11:05

Aneb přestávají mě živit rodiče, tak to musím vymyslet tak, aby mě živil stát… Doporučila bych ti vysokou školu nebo práci. Můžeš klidně začít brigadama, než najdeš něco, co ti bude vyhovovat. Nebo jazykovku, na zkušenou do zahraničí… máš milion možností, ale dítě bych mezi ně aktuálně nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.3.19 11:06
@kacaba1812 píše:
Dobrý den,
v květnu končím střední školu a přemýšlím co dál.*Jak dlouho mohu být na ÚP bez toho aniž bych musela jít pracovat?

Čekala bych otázku-kde hledat práci.Proč musí být mladý,zdravý člověk doma?A to ti nebude hloupé se nechat od někoho živit?Přítel,rodiče…
Otěhotníš-a kdo bude živit tebe a dítě?Nezasloužilo by si dítě lepší život než s mu plnánuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.3.19 11:07

A na co si tu střední školu dělala? Já myslela, že škola je příprava na budoucí povolání :D na UP nedostaneš nic, budou tě posílat na pohovory a když odmítneš, vyhodí tě a bude ti narůstat dluh na zdravotním. Pokud otěhotníš, do porodu nemáš nárok na nic, pak na rodičák a nevím jistě, jestli těm, co nemají opracování vůbec nic, ho nedávají automaticky na čtyři roky,tím pádem to dělá asi 4500Kč na měsíc. Mazej do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
12.3.19 11:11
@kacaba1812 píše:
Dobrý den,

Nejhorší pro mě bylo to vědomí, že by mě někdo musel živit, takže když pominu brigády při škole, tak jsem nastoupila do práce a nic jiného nebylo. Žila jsem v té době už se svým manželem a hanba by mě fackovala, kdyby se o mě musel starat. Sám v té době nevydělával nějaký extra prachy a ještě platil hříchy z mládí. Měla jsem štěstí, že jsem dělala v práci v oboru, ale například po první rodičovský jsem vzala práci v supermarketu a i když jsem to krutě nesnášela, tak opět vědomí, že nemůžu synovi něco dopřát a živí nás jen manžel.....ble.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966

To bude asi troll, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798

Ještě ani nemá hotovou školu a už plánuje kolik dostane když otěhotní bez práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
12.3.19 11:13

@Aduš8 uz se to zmenilo, bylo to driv automaticky na 4 roky a ted maji vsichni stejne pravo si vybrat… akorat to myslim nejde vzit driv nez na dva roky, protoze je tam nejaky financni limit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.3.19 11:13

@Adula99 to jsem nevěděla, díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.3.19 11:14

@ProfZav tomu bych moc nevěřila, v dnešní době :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
12.3.19 11:16

@kacaba1812 a zakladatelko, ja jsem studovala vysokou, kvuli tehu prerusila a ted jsem na UP, pokud by me nezivil pritel a rodina, tak nemam nic! V zari snad znovu nastoupim na VS.
Pokud nevis co, najdi si brigady a zkousej:) me hrozne lakal pobyt v zahranici jako animator, bohuzel u me je problem jazykova bariera. Nebo pokud teda chces, tak bez na UP a je zde moznost si po nejake dobe udelat kurzy k povolani tvych snu:) moznosti je mnoho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
12.3.19 11:17

@Aduš8 ja to mam ted nacteny:) tak prave vim:) ono se to menilo… teda ono je to kazdou chvilku jinak a pocitam, ze to za par let zase platit nebude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat