Školáci se budí v 5h ráno

412
23.10.13 07:30

Školáci se budí v 5 h ráno

Dobré ráno, chtěla jsem se zeptat jestli někdo má taky doma ranní ptáčata. Klukům je 6,5 a 8 roků a prostě v týdnu i o víkendu jsou vzhůru mezi 5.10 - 5.30h. Už jsem z toho na prášky. Ráno se vzbudí, přijdou k nám do postele (jenže manžel se vrací domu mezi 1 -2 ráno) a už prostě neusnou. Kolikrát se seberu a jdu spát k nim do postele, ale já už pak taky nezaberu a nechci aby budili manžela. Já mám vstávat v 5.45 tak když je beru do školy já v 6.30 tak se jdou strojit. Ale jednou týdně je vozí manžel, tak se jim musí pustit pohádka. V týdnu to teda docela jde, ani budík nepotřebuju, ale o víkendu už je na mě moc. A když od 5 ráno mouzují že chtěj koukat na pohádku, a jsou plni energie, tak mě může klepnout. Pak jsem i celý den podrážděná :zed: Nemáte někdo nějaký návod, jak se nezbláznit…??? A to ještě v neděli mění čas… takže místo 5 hodin, budou teprve 4 :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
23.10.13 07:33

Zamykat loznici :lol: ne… ty jo. To bych tezce nezvladala. V kolik chodi spat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.10.13 07:38

Ať si sami pustí pohádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
23.10.13 07:41

Ahoj, asi bych je nedávala tak brzo spát, ale i tak závidím to bych potřebovala já :mrgreen: jezdí mi obě autobusem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.10.13 07:43

Mám stejně staré holky, starší vstává sama okolo půl šesté (na budíka, protože chce), já a manžel tak před šestou, mladší vylízá se šklebením tak v 6:15 (aby byla vzhůru když odcházím a starší ji nemusela tahat z postele). Do ložnice nelezou, mají naučeno umýt se, obléct a zaparkovat k Déčku (někdy ještě pár minut čučí na chrápající ovečky). Já nachystám snídani a svačinu a odcházím, manžel mizí 10 minut po výskoku z postele, holky se najedí, proberou a když se jim chce tak jdou spolu do družiny.
O víkendu vstávají tak okolo 7, vezmou si něco k jídlu a hrají si (nebo čučí na TV), neruší nás, umí se o sebe postarat a zabavit.
Prostě je naučte ať Vás ráno nebudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
23.10.13 07:44

Ahoj, ja myslim, ze jsou dost velci na to, aby se takhle poranu zabavili sami - at si pusti pohádku, nebo proste něco. Od kolika vysila ten detsky program na CT? :think:
Nas starsi tedy nevstaval v 5.30, ale třeba v 7 uz jo, a i to bylo na me o vikendu brzy, ale proste sel do obyvaku, tak si něco pustil nebo si něco delal svyho, a za mnou prisel, az když uz chtěl snidani :mrgreen:, třeba tak v 8.30.
To delal zhruba od 1. tridy.
Prece za Vami takhle velci kluci nepolezou v 5 rano do postele 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
23.10.13 07:44

Takhle velký deti by měli mit trochu ohledu plnosti ne? Naše holky k tomu vedu od malička a neni problém - 6 a 10 let starší i o vikendu vstává po páté, mladší o trochu dýl, ale nedovolí si nas budit- proste si vezmou jogurt, pustí pohádku, hrajou si, chovají se tiše a počkají, az se zbytek rodiny vyspí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
23.10.13 07:54

@Tučnič v tomhle věku jsme se sami vypravovali do školy, jsou už docela velcí, takže si můžou udělat sami snídani, klidně sváču do školy. O víkendu si už určitě můžou hrát taky sami aspoň do těch 7:00 ;) nevím co kluky v tomhle věku baví lego, nějaký hry na pc, pohádky - si taky můžou pustit sami. V pátek večer a v sobotu večer bych je poslala o hodinku dýl spát a co nějaký ten pořádný pěší výlet v sobotu ať se hoši utahají ;) rozhodně máš můj obdiv, že so to tolik let vydrela já bych je už asi :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
23.10.13 07:54

O holkách je škoda tady psát - je to ÚPLNĚ něco jiného, než kluci. Nejde to srovnávat.
Dát jim spíš zákaz do ložnice. A naučit staršího zapínat televizi, ať se koukají. Eventuelně vytáhnout nějaké ranní chroupání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
23.10.13 07:55

Taky bych řekla že jsou už dost velký na to, aby pochopili že nemají rušit. Naše holky a prcek se taky někdy probudí dřív, ale jsou si v pokoji, povídají si, hrají si, dělají blbiny, ale neotravuji v ložnici :) Někdy jdou dolů, obléknou se zatím, umyjí apod… Rozhodně bych jim vysvětlila, že takhle ne, že když chtějí brzo vstávat, tak klidně, ale vás ať nechají dospat. Zvlášť když píšeš že manžel chodí domů tak pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
23.10.13 07:55

Jako dítě jsem také tak vstávala pracovní dny i víkendy. Vstával tak i můj otec, tak jsme o víkendu byli spolu v kuchyni, nebo jsem si hrála či četla, v sobotu jsem chodila okolo 6 ráno pro noviny (sama od 2.tř.).

Syn je podobný, po celý šk. rok se budí okolo 6h, od malička vyžaduje pozornost, ale snažím se ho vést k tomu, že se má zabavit sám (druhé dítě je jiné). Pokud se potřebuji vyspat, tak mu řeknu, někdy si hraje, někdy si pustí TV, někdy si pustí hru na PC (jestli má dovoleno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
23.10.13 07:57

My jsme je právě od mala učili, že si musí vždycky TV dovolit… takže si ji sami pustit nesmí. A vždycky jsem si říkala, že dokud chodí se pomazlit do postele tak to jsou moji mazlíci… ale jak tak koukám tak mě děti vyrostli a budu jim muset dát větší volnost… ale přeci déčko není od 5 hodin ráno a je mi to proti srsti si pouštět TV tak brzy. Já se je snažila vždycky držet v posteli co nejdéle. Ale asi se budu muset nechat poučit, začít zavírat dveře do ložnice, dosud je máme stále otevřené, kdyby v noci něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
23.10.13 08:02

@Tučnič tak trochu pozměnit pravidla, že ráno jestli se můžou dívat na TV se ptát nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
23.10.13 08:06

Myslím, že nemá smysl je držet v posteli, pokud se jim už nechce spát. Moje dvě starší, když se o víkendu takhle brzo vzbudí, tak jdou nachystat pro všechny snídani - kromě čaje, to nesmí a pak si jdou hrát, nebo mají dovoleno zapnout telku a koukají na animáček. Horší je to s tím nejmenším 18m, ten to ještě nezvládá, ale už se těším, až ho to naučím :lol:
Jinak, v kolik chodí tvoje děti spát? Já jim o víkendu povoluju o hodinku později a tak se nikdy před šestou nebudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.10.13 08:16

Už jsou dost velcí, to si neumí pustit pohádku sami? Normálně bych zavelela, že rodiče se prostě musí vyspat a pokud oni vstávají tak brzo - zavřou potichu dveře do ložnice, nasnídají se, vyčistí zuby a oblékat se budou u pohádky, kterou si pustí - tohle jsem praktikovala u menších dětí, než máš ty, protože vstávat v 5 hodin by mě zabilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí