Školení v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Školení v práci
Dobrý den, minulý týden jsem byla na pohovoru a byl mi řečeno, že školení probíhá zadarmo. To jsem za svých 35 let nezažila, ale potřebuji nutně práci. Jsem už dva roky na ÚP. Včera mi volala personalistka, že mám dojít na školení a vyzkoušet si to. O podpisu smlouvy nic nezmínila, ale z předchozích zkušeností se školení bralo do zkušební doby po podpisu smlouvy, tak nechci mít problém s úřadem v případě, že by mě nevzali.
Potřebuju poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lulu109 A jaké je to školení?
Co ti řekli?
U nás pravidelně bezpečnost práce, úplně normální.
Vše kolem, kde jsou hasičáky, jak postupovat, kam volat…
Je dobré to vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stevia píše:
@Lulu109 A jaké je to školení?
Co ti řekli?
U nás pravidelně bezpečnost práce, úplně normální.
Vše kolem, kde jsou hasičáky, jak postupovat, kam volat…
Je dobré to vědět…
to jo, ale to až ve chvíli, kdy nastoupíš, že?
prostě jeden z pracovních dnů strávíš na školení.
ale ne že se bez smlouvy, před nástupem, budeš školit bůhvíjak dlouho bůhví na co, ve svém volném čase
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lulu109 píše:
@SteviaJe to práce na recepci.
S tou nemám zkušenost.
Ale to bude podobné…
Neboj se a hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Karamba2020 píše:
to jo, ale to až ve chvíli, kdy nastoupíš, že?
prostě jeden z pracovních dnů strávíš na školení.ale ne že se bez smlouvy, před nástupem, budeš školit bůhvíjak dlouho bůhví na co, ve svém volném čase
Hele já už se dnes nedivím ničemu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po mně se taky chtělo školení ještě před podpisem smlouvy a před dnem nástupu dle tě smlouvy. Já jsem s tím neměla problém, bylo slíbeno, že se přítomnost na pracovišti projeví v odmenach. To se taky pak stalo. I když jsem na skoleni nakonec nešla, nevyhovoval mi termín, obasolvovala jsem ho online. Takže za mě normální věc, samozřejmě v případně důvěryhodnosti. Já už jsme mela klíče, prohlídku, všechno, jen ta smlouva chyběla, protože účetní měla. dovolenou. ale já jsem neměla. duvod jim nevěřit. Jak je to u tebe, to musíš posoudit sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, co myslíš školením. Například v gastronomii je běžné, že první směna je na „zkoušku“, která není placená - aby viděli, že ten člověk má opravdu zájem pracovat.
Nebo například v marketingové agentuře, jsem měl první den „zkoušky“ vytvořit projekt, sám, na svém PC. Nakonec mě nevzali, a použili mou práci pro svou potřebu - ovšem nic neporušili, měli hodně zájemců, tak využili příležitosti
…
Zkrátka, pokud má člověk o práci zájem, tak nějaký jeden den neplacené práce zkousne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludwar píše:
Záleží, co myslíš školením. Například v gastronomii je běžné, že první směna je na „zkoušku“, která není placená - aby viděli, že ten člověk má opravdu zájem pracovat.Nebo například v marketingové agentuře, jsem měl první den „zkoušky“ vytvořit projekt, sám, na svém PC. Nakonec mě nevzali, a použili mou práci pro svou potřebu - ovšem nic neporušili, měli hodně zájemců, tak využili příležitosti
Zkrátka, pokud má člověk o práci zájem, tak nějaký jeden den neplacené práce zkousne..…
Od toho je ale zkušebka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludwar píše:
Záleží, co myslíš školením. Například v gastronomii je běžné, že první směna je na „zkoušku“, která není placená - aby viděli, že ten člověk má opravdu zájem pracovat.Nebo například v marketingové agentuře, jsem měl první den „zkoušky“ vytvořit projekt, sám, na svém PC. Nakonec mě nevzali, a použili mou práci pro svou potřebu - ovšem nic neporušili, měli hodně zájemců, tak využili příležitosti
Zkrátka, pokud má člověk o práci zájem, tak nějaký jeden den neplacené práce zkousne..…
Jo, a co když se mu ten den stane nějaký pracovní úraz?
Nepracovala bych bez smlouvy ani jediný den.
Projekty do výběrového řízení jsou v pořádku.
Na školení před uzavřením pracovního poměru bych taky nešla. Ani kdyby trvalo hodinu, sedělo se na něm na zadku a poslouchalo. Kdybych si tam na schodech zlomila nohu, nedostala bych peníze z pojistky, narozdíl od zaměstnanců.
Požadavek práce zadarmo znám jen tady na emiminu. V praxi ne. Můj sedmnáctiletý syn nastupuje taky na brigádu až příští týden. Sehnal ji ze dne na den. Naše lékařka má tento týden dovolenou, zástup mu potvrzení nedá.
Bez toho potvrzení s ním nemohou uzavřít dohodu a bez ní na pracoviště nesmí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lulu109 píše:Školení u nás v práci normálně zadarmo probíhá. Nastoupíš, podepíšeš smlouvu a v prvním týdnu máš bezpečnost a zdravotní školení.
Dobrý den, minulý týden jsem byla na pohovoru a byl mi řečeno, že školení probíhá zadarmo. To jsem za svých 35 let nezažila, ale potřebuji nutně práci. Jsem už dva roky na ÚP. Včera mi volala personalistka, že mám dojít na školení a vyzkoušet si to. O podpisu smlouvy nic nezmínila, ale z předchozích zkušeností se školení bralo do zkušební doby po podpisu smlouvy, tak nechci mít problém s úřadem v případě, že by mě nevzali.
Potřebuju poradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludwar píše:
Ne. Pracovní poměr se uzavírá smlouvou a má nějakou zkušební dobu. Na pofidérní na zkoušku bych nikdy nepřistoupila. Třeba pracovní úraz v té době se řeší jak?!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je zvláštní. Dej si pozor, aby nakonec místo recepční nebylo 3 místo typu - asistentka, recepce, účetní za 20 dní dovolené.
Moje kolegyně v takové firmě byla, byla to firmička asi o 25 lidech. TKy měly tyhle praktiky, před začátkem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Ne. Pracovní poměr se uzavírá smlouvou a má nějakou zkušební dobu. Na pofidérní na zkoušku bych nikdy nepřistoupila. Třeba pracovní úraz v té době se řeší jak?!
Pokud má člověk problém s tím si najít práci, tak bych věc, jako pracovní úraz asi neřešil… jaká je šance, že se u kancelářské práce stane? A i kdyby, tak snad mám povinné pojištění, které mi náklady na léčbu, třeba takového naraženého nehtu
, uhradí..
Pokud člověk takle vše řeší, tak by nemohl ani vyjít z domu ven, aby ho náhodou netrefil meteor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ludwar píše:
Pokud má člověk problém s tím si najít práci, tak bych věc, jako pracovní úraz asi neřešil… jaká je šance, že se u kancelářské práce stane? A i kdyby, tak snad mám povinné pojištění, které mi náklady na léčbu, třeba takového naraženého nehtu, uhradí..Pokud člověk takle vše řeší, tak by nemohl ani vyjít z domu ven, aby ho náhodou netrefil meteor
Tak aby vůbec tu práci našel, když se chytá pofiderních nabídek. Práci bez smlouvy na zkoušku bych nedělala. Pracuju s přestávkou na rodičák už 26 let a nikdy jsem bez smlouvy lákána nebyla. V kanclu. A naražený nehet jsem si nezpůsobila. Žádný ouraz. Přesto bych na takovou vějičku neskočila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit