Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@SIMONA1234 No mě právě přijde, že od těch učitelek se ta vstřícnost očekává, ale nebere se to jako vstřícnost, ale jako samozřejmost.
S odhláškou to máme tak jako vy.
O včasných příchodech do těch 8 hodin se u nás mluví při různých schůzkách a besídkách, aby chodili do těch 8 hodin. Přesně jak píšeš, aby si děti stihly pohrát, aby se mohla dělat nějaká činnost. Pak zase kvůli zamykání, aby učitelky nemusely místo věnování dětem chodit odemykat. A stejně si někteří chodí jak chtějí.
@SIMONA1234 tak s tou dochazkou souhlasím, u nás děti mají odrazit do 8:15, poté je řízená činnost, nikam nespecham, ale bylo by mi strašně líto, kdyby přišla a hned by musela místo hry s ostatnima detma dělat něco planovane. Ale zjistila jsem, že to dělá malo rodičů, většina vodí až na tu čtvrt na devět
@matkabagristy Já jsem spokojená s našimi možnostmi - můžu odhlásit ještě ten den, i kolem deváté nebo si ho můžu vzít a pokud si ho vezmu, tak ho najdu v 11:30 doma u vrat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@matkabagristy Já jsem spokojená s našimi možnostmi - můžu odhlásit ještě ten den, i kolem deváté nebo si ho můžu vzít a pokud si ho vezmu, tak ho najdu v 11:30 doma u vrat
tak to asi bude na vesnici, že? Kdyby ho nechali u nás u vrat, tak tam nebude ani taška, ve které by ho donesli… těch lidí, co tu projde, i bezdomovců… ale zase by nejspíš někomu pomohl zahnat hlad… ![]()
@Regina Hero Jojo, je a hlavně naše školka vaří i pro místní družstvo a důchodce a vlastně každého, kdo má zájem - tipuju, že proto, aby se vešli do finančního normativu, protože je jasné, že ve více obědech to jde lépe.
@j.a.n.i1 no aby vůbec mohli provozovat kuchyň, tak musí taky splňovat nějaký minimální počet jídel…
@Regina Hero @j.a.n.i1 děcka chodily do sídlištní školky, taky bych u vrat hledala cokoli těžko
Zas bydlíme na konci světa, proto chápu přístup jani. Nechávaj mi tu třeba on-li nákupy, pošťačka se s doručenkou taky nedře
@SIMONA1234 Dilnicky jsem nejdrive rada navstevovala. Postupne ale ubylo rodicu a zustalo nas pet matek hujerek. Takze z kazde akce jsem na milionu fotkach naskladana na 30 centimetrove zidlicce. Behem tvoreni projde rozhovor s reditelkou ala jak je to vse narocne a pak s ucitelkami ala to same. Takze o nejake pohode s ditetem to u nas neni, ale chapu, ze si take potrebuji postezovat a vypovidat
. Diky tomu to pro me ale relax neni, s klukem si skoro nic nereknu, ale syn ma potrebu se ucastnit, tak jdu. Tak to chodi u nas, jinde je praxe treba jina.
Jinak na tema material - koupila jsem detsky toaletni papir s barevnymi lyzari, stal nemalo penez, ale tak pro deti cokoli. Rano balicek odnesl muz do skolky a odpoledne jsem potkala pani kucharku, jak si vykracuje k autu s nakladem detskeho toaletniho papiru s barevnymi lyzari. Na rameni kabelka a v ruce balicek. Podepsany jsem ho nemela, nicmene… Ted uz kupuji bily.
@j.a.n.i1 píše:mluvíš doufám o jídle a ne o dítěti…???
@matkabagristy Já jsem spokojená s našimi možnostmi - můžu odhlásit ještě ten den, i kolem deváté nebo si ho můžu vzít a pokud si ho vezmu, tak ho najdu v 11:30 doma u vrat![]()
@SIMONA1234 píše: ** mluvíš doufám o jídle a ne o dítěti…???![]()
Jojo, o jídle, zapomenuté děti ještě domů nerozváží
![]()
@Regina Hero píše:
@j.a.n.i1 no aby vůbec mohli provozovat kuchyň, tak musí taky splňovat nějaký minimální počet jídel…
Aha, tak to bude to hlavní… oni jsou jednotřídka.
@tulipán No…v takových případech ani podpis nepomůže. Ale věř, že většina učitelek (kuchařkou jsem nikdy nebyla, tak neposoudím) spíš nosí ze svého domova do školky…výtvarný a pracovní materiál, rámečky od obrázků, vykrajovátka a vůbec věci na pečení, sklenice, krabice, tácky, knížky…doma vytisknu pracovní listy a v práci množím. Né všichni kradou…
![]()
Chlap mě volá do postele…stáhnul film…
Tak se tu mějte fanfárově! ![]()
@SIMONA1234 Verim a vim, ale pocitu marnosti se neubranim, kdyz nesu nakup za 500,– do skolky
.Tak aby to nevypadalo, ze si myslim, ze se tam hlavne krade, tak musim podotknout, ze ucitelky nosi po odrostlych synech do skolky lego a letos mame jine a jsou naprosto uzasne a krasne bytosti.
@SIMONA1234 píše:
No jo…jenže já mám nějaké ty „očekávané výstupy“ z RVP…ty musím splnit. Mám přeškoláky…pracuju s nimi, tvoříme denně. Když mi přijdou v 9, co uděláme? Nic…A prckové? Ono to vypadá, že je pro ně výhodnější přijít v 9,00…pěkně se vyhajat…
ale opak je pravdou. Malé dítě se potřebuje ZAČLENIT do skupiny, potřebuju aby si zvyklo, hrálo námětové a kontaktní hry s dětmi…a ono přijde v 9, natěšené na HRAČKY…
![]()
A já mu to ZATRHNU! SVAČINA…
Zklamání, někdy pláč, někdy hysterák…někdy i agrese nebo naopak se mě takové dítě drží jako ocásek. Malé děti potřebují po příchodu aklimatizaci, rozkoukat se…pohrát…pozdravit kamarády, něco si načmárat na papír, poběhat si, pomazlit se s učitelkou…ne si hned dřepnout ke stolu a futrovat chleba. A pak sednout do kroužku a povídat si. Jasně, občas je to v pohodě (lékař, logopedie, zaspání), ale denně? To je špatně, věř mi…a odpoledne už to nedožene. To si jen rozdělá nějakou činnost a jde domů, nebo mu odejde ten jeho kamarád domů.
Ale samozřejmě si to dělejte holky jak vám ve vaší školce dovolí…já píšu jen svůj pohled na věc. Pro mě by bylo jedině výhodný, kdyby třeba 50% dětí chodilo v 9,00…já nohy na stůl, kafe…pohoda…
Hrozně moc souhlasím. D. Mám tříleťáka, je nejmenší a jeden z nejmladších ve třídě. U nás lze chodit do 8:30, ale většina dětí chodí kolem osmé, ja se snažím, abychom tam byli kolem třičtvrtě, klidně i dřív, to je ve tříde tak 5-6 dětí a pro něj ten vstup mnohem lepší, učitelká má čas ho převzít a vyměnit si s ním prá vět, než dorazí ten nával. Dnes jsem přišli až po osmé, navíc karneval, všichni v maskách, no jak se na něj děti ve dveřích sesypali, jakou má masku, tak byl z toho úplně vykulenej. On se nemůže hned jít organizovat, musí si tam chvilku postát a pozorovat, než se zapojí, rozhodně neumí vběhnout do velkého kolektivu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.