Školka a neustále placení

Anonymní
10.11.15 16:22

Školka a neustále placení

Dobrý den maminky, možná vám přijde zbytečně odpovídat, ale mě to prostě nedá, ano vím že dítě něco stojí taky vím, že můžu bejt ráda že chodí dcera do státní školky a nemusím platit šíleně moc peněz ale k věci. Každý měsíc platím školné 500kč ano to chápu a beru v potaz ale to že jsem musela zaplatit 1000kč. Na rok za hračky které děti rozbíjí nebo za opotřebení budiž, to že jezdí každé pondělí do solne jeskyně 90kč týdně, do toho třikrát týdně divadlo za 45kč, a to mi dnes paní učitelka řekla že je zítra divadlo říkám jo ja vím. Ale Verunka celý minulý týden marodila tak že na žádném divadle nebila tak ať to převedou na tento týden, učitelka se na mě blbě podívala a říká ze to tak nejde jí říkám a to jako ty peníze propadnou nebo jako jak ona řekla že se semnou nebude teď bavit že nemá čas!! A to mi ještě řekla že se budou vybírat 300kč na mikuláše! Tak mě to trochu naštvalo a zítra půjdu pěkně Za ředitelkou a zeptám se jí. Na tyto prapodivné praktiky. Jo a zapomněla jsem napsat že musím nakupovat papírové kapesniky jako pro všechny a na mou otázku že dcerka má svůj balík kapesníku mi taky nedokázala odpovědět, tak se ptám jak to chodí u vás

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
10.11.15 16:24

Třikrát týdně divadlo teda nemáme, ale pořád něco platíme a kupujeme hygienické potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
10.11.15 16:26

Ahoj,

tak u nás ve školce jsme platili 1200 SRPŠ + kapesníky, toaletní papír. Jinak tedy nic navíc.
Přijde mi divné, proč by se to nemělo převést na další divadlo, v minulé školce u syna to tak fungovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
10.11.15 16:28

No asi jsi vybrala školku, která má tak bohatý program a dalo se čekat, že je nebudou brát třikrát týdně do divadla zadarmo :nevim: My tolik neplatíme, protože tyhle akce nemají tak často a stejně tam zahučím za dvě děti pravidelně za dvojku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
10.11.15 16:29

Taky platime kromě školného, ještě srps 400 na pololetí a pak drobné akce, tak 3-4 x měsíčně po 20-40 Kč. Platim to těsně před, protože nikdy nevím zda tam dítě bude, nebo bude nemocné.
Každé pololetí kupujeme 2 balíky kapesniku, jsou pro všechny a balík vlhcenych ubrousku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
10.11.15 16:30

Nas malej mel jet na vylet, ale onemocnel a ucitelky rikaly, ze nam penize normalne vrati :nevim:
A divadlo jsem od zari platila zatim jednou. Jinak platime srps 500,– na cely rok. Jinak skolne plus jidlo. Kapesnicky jsem kupovala, ale jeden balicek malymu do skrinky. Kazdej ma svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101625
10.11.15 16:30

Třikrát týdně taky divadlo nemáme a jinak mi nepřijde, že bysme pořád něco platili… jo září bylo náročné, 950,– za plavání, cca 1300,– za angličtinu, 500,– na různá divadélka a výlety, aby se nemuselo nosit tu 30,– plus nějaké ty papírové kapesníky, ale od té doby je klid. Jinak tedy pokud jedou někam do divadélka, tak platí jen ti, co jedou, jak je to, pokud ho mají objednané do školky netuším, neb jsem neměla potřebu po tom pátrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
10.11.15 16:31

Jo a kapesníky a toaleťák taky nosíme. Ale nějak neřeším, jestli do toho smrká moje dítě nebo cizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.15 16:32
@Tiger-lily píše:
Třikrát týdně divadlo teda nemáme, ale pořád něco platíme a kupujeme hygienické potřeby

No v této školce ano, jako jo já vím že ty kapesníky něco stojí ale minulý měsíc jsem tedy koupila dva kusy po 210× balíku a dneska mi říkala že ať nezapomenu na kapesniky!

• Citovat
  • Upravit
3681
10.11.15 16:33

Ja bych byla rada, ze maji deti takovy vyziti a tech par korun neresila; nic neni zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420

Ty jo, to je týdně docela dost peněz, však je to státní školka ne? Chápu třeba ročně nějaký základní poplatek na tu hygienu a tak, ale na hračky? 3× týdně divadlo? Do toho každý týden solná jeskyně? Je fajn, že nesedí jak pecky ve školce, ale tohle se mi zdá docela dost tedy? Stačí jednou týdně jedna aktivita navíc ne? A na mikuláše 300,–? Co jim budou proboha kupovat? Do toho ještě školné a stravné, hm… No jestli je tohle všude běžné, to se mám do budoucna na co těšit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346

Tak u nás je školné tuším :mrgreen: 850Kč/měsíc…na divadla a výlety se vybírá 1000Kč/pololetí…co zbude, tak se vrací na konci roku. Divadla máme 1 x měsíčně. Rodiče nosí na začátku roku 1 balení kapesníků (tedy 10 balíčků), 1 balení tahacích kapesníků (100ks), 1 balení vlhčených ubrousků, 1 balení ubrousků, 4 roličky WC papíru, tekuté mýdlo. Většina z nich toho přinesla mnohem víc…vědí jak děti stále smrkají. Hračky nám rodiče věnují sami, když vyřazují po dětech. Nosí nám i papíry, barvy, výtvarný materiál, knoflíky, látky atd…
Kroužky jsou volitelné a placené zvlášť…
Mikuláše platíme dětem právě z té tisícovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
10.11.15 16:34
@Anonymní píše:
No v této školce ano, jako jo já vím že ty kapesníky něco stojí ale minulý měsíc jsem tedy koupila dva kusy po 210× balíku a dneska mi říkala že ať nezapomenu na kapesniky!

Já ty kapesníky a ubrousky podepisuju, aby bylo jasno, že my už jsme donesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
10.11.15 16:34

My platime v zari kulturni fond 700. Tim se pokryje divadlo, nejake drobnosti k mikulasi. Na kazde pololeti ctyri rolky papuru, velky balik balenych kapesnicku, krabici takovych tech tahacich kapesniku, balik jidelnich ubrousku, pytel bonbonu. Predskolakum pracovni sesit za 200.
No a mesicne 2tis skolkovne a obedy za kazde dite, nejstarsi syn ma odklad, takze jsme rok zdarma jiz vycerpali.

Snazim se skolku brat i jako vzdelavaci instituci, ze je to pripravuje na skolu, ze tam s nimi delaji spoustu veci, ze se od ucitelek nechaji naucit drzet tuzku (na me se deti vztekaj, kdyz je opravuju), jinak by tam chodili maximalne na ten predskolni rok zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101625
10.11.15 16:35
@Anonymní píše:

Nevyluštila jsem ten počet, ale když mají moje 2 děti rýmu, tak balení 150 kapesníků s přehledem vytahají za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin