Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás to chodí úplně stejně, akorát mají částky napsané na webovkách. Nicméně já když místo 80,– Kč přinesu 200,– tak mi je tam napisou do takové knizky a mam na chvili pokoj, ale oficiálně nesmí - prý je to dané zákonem, ale nepátrala jsem.
Tak já u sebe pořád nosím peněženku a tam vždy nějaký drobný mám. Když nemám tak dám peníze odpoledne. A odpoledne tam bývá jiná paní učitelka než ráno a není s tím problém. ![]()
U nás ve školce, jsem platila na začátku školního roku 1600kč, jsou v tom divadla, výlety, různé pomůcky. No platit všechno zvlášť asi by mě to nebavilo.
U nás 350 Kč na pololetí. Je to ale jen na divadla, vylety atd. Jinak jsme teď zrovna měli přinést ovoce, ta týden zeleninu, dnes jsem zase kupovala klobouk na kloboukovy den…Jo a ještě jsem zapomněla na žrádlo pro psy do útulku, skolka se zapojila do nějaké akce na pomoc psům a vysvětli dítěti, te my pejskovi nic nekoupime
Takže naše školka mi v tomhle přijde docela náročná
@Svistice My teda vybíráme 800Kč/pololetí.
Je v tom několik polodenních výletů (Teď to byl výlet Nelahozeves a Dvořák) a před Vánoci divadlo Gong v Práglu) několik divadýlek v MŠ, Mikulášský balíček, v červnu celodenní výlet-loni Safari park. Vyúčtování je každé pololetí. Zbytky se vrací v červenci na účty. Nic nevybírám a jsem ráda!!! Už jsem zažila ztracené peníze ve třídě a nebylo to málo.
U nás se vybírá 200,– (popř. se doplácí, když pochybí). Platí se z toho divadlo, autobus, pomůcky např. na pečení. Vedou si každé dítě zvlášť a každé platí jen to u čeho bylo. Všechno co je na nástěnce a co si děti eventuálně mají donést chodí i emailem.
@Svistice Platíme ročně 1200- na divadla, kulturu, větší hračky na zahradu, průlezky-nevrací se nic ať už se účastní nebo ne. A 1200 je třídní fond- na pomůcky. Jinak se platí už jen kroužky, jinak nic.
U nás se vybírá částka do fondu na pololetí. Poplatí se z toho divadélka, výlety, mikulášská atd. Na konci pololetí můžeme i nahlédnout do sešitu, kde jsou akce a ceny rozepsány. Někdo marodí víc a někdo míň, tak podle toho se pak peníze vracejí nebo se doplácí.
Akce a popř. co si děti mají přinést je na nástěnce psáno vždy na celý měsíc dopředu. Pak je to i na webu.
Takové kasírování všeho zvlášť musí být obtěžující ![]()
@Svistice platíme 800,–Kč na půlrok, pak se to na konci vyúčtovává.
Taky dostáváme informační emaily - kdy se kam půjde, co do baťůžku, kdy je jaká dílnička, co je potřeba donést. Jsem za to MOC vděčná, než to zavedli, byla jsem dost neschopná to všechno včas… Vždyť chápete.. Teď to okamžitě hodím z mailu do kalendáře, a stíhám všechno ![]()
@Nastys píše:
U nás se vybírá částka do fondu na pololetí. Poplatí se z toho divadélka, výlety, mikulášská atd. Na konci pololetí můžeme i nahlédnout do sešitu, kde jsou akce a ceny rozepsány. Někdo marodí víc a někdo míň, tak podle toho se pak peníze vracejí nebo se doplácí.
Akce a popř. co si děti mají přinést je na nástěnce psáno vždy na celý měsíc dopředu. Pak je to i na webu.
Takové kasírování všeho zvlášť musí být obtěžující![]()
@SIMONA1234 Takhle by mi to vyhovovalo, ředitelka to bohužel nechce. Možná pro některé rodiče je to moc peněz najednou nebo v tom vidí „tunel“ na peníze a možnost pro „nezákonné obohacení“ školky. ![]()
Nemám problém cokoliv donést nebo zaplatit, ale chtěla bych to vědět alespoń s týdenním předstihem. Jsem pracovně dost vytížená, doma navíc druhé dítě, takže pokud onemocní, tak prostě kolikrát není jak a kde nakoupit.
Fakt se děsím dne, kdy syn příjde v pondělí odpoledne s tím, že do středy má mít třeba kostým nebo přinést něco ne lehko sehnatelného.
Na webu školky jsou inforemace k akcím typu „15.12. se koná vánoční besídka“. Od kolika hodin a co se očekává od rodičů jsem se musela iniciativně zeptat. Informace o tom, že máme donést vánoční cukroví mě moc nepotěšila - už mám pár druhů upečených a s extra porcí pro školku jsem nepočítala, takže budu ještě přidělávat extra dávky.
No, zkusím dát paní řiditelce další podněty na zlepšováky písemně.
@Svistice píše:
Nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak to zkusím hodit sem.
Chtěla bych se zeptat, jak probíhá v jiných školkách vybírání peněz popřípadě různých „pomůcek“. Respektivě jak jsou o tom rodiče informováni.U nás se třeba nevybírá žádný „fond“ na různá divadélka a podobně, ale vše se musí platit těsně před akcí. Takže v pondělí třeba visí na nástěnce, že ve čtvrtek je divadlo, ať rodiče přinesou 30 Kč.
To samé s pomůckami - jeden den je na nástěnce, že druhý den mají přinést nějaký kus ovoce nebo zeleniny. Kdyby syn ve školce nebyl, nebo jsem se zapomněla kouknout na nástěnku či jsme měli doma vyjedenou spíž, tak se bude druhý den cítit divně, že ostatní si něco přinesli a on ne…
Rozpis divadel sice je na webu v kalendáři školky, ale už tam není, kolik se má platit. Když jsem se na začátku měsíce ptala, kolik bude to divadlo za 3 týdny, tak se mi dostalo odpovědi, že ještě neví, je čas, až začnou vybírat, bude to na nástěnce.
Když měli divadlo a já nevěděla, jestli syn ten den do školky vůbec půjde, tak mě 4× „urgovali“ (a stále jsem odpovídala, že nevím, zda půjde, takže zaplatím asi až den před konáním - jinak by zase peníze vraceli zpátky mně, což mi přijde jako kocourkov).Vzhledem k tomu, že syn chodí jen 3× týdně, tak už jsme se několikrát dostali do situace, kdy mě učitelka chtěla ráno „nečekaně“ skásnout a já u sebe měla akorát velkou bankovku. A dnes přišel po týdenní nemoc (takže týden a půl nebyl) a manželovi nezapomněli oznámit, že syn je už poslední, kdo nezaplatil příspěvek na pomůcku pro vánoční besídku. A jelikož u sebe neměl peníze a při vyzvedávání tam nebyla naše pí. uč, tak stále jsme Ti, kteří nemají zaplaceno.
Jak to chodí jinde? Vybrat 200 kč na začátku roku a pak to vyúčtovat jsem již ředitelce zkoušela navrhnout, ale evidentně je to neprůchodné.
teda to je pekne blby neusporadany, ja platim 500kc kazdy pul rok jako nadacni fond na ruzne divadla akce besidky vystavy atd no a pak mesicne obedy, jinak nic.
U nás se odhlasovalo loni na schůzce s rodiči, že se vyberou 200 a z toho se budou tyto akce typu divadlo atd. Platit. Kdo na akci nebyl, ten neplatí, na nástěnce se to odpočítává a je vidět, kdo kolik ve fondu ještě má. Ten kdo vyčerpá, peníze doplatí. Je to fajn pro nás i pro učitelky, vybírat to po 30,– kč s děckama za zádama bylo o nervy.
U nás je na webu napsaná akce i částka, platím to ale třeba den dva dopředu, protože nevím, jestli neonemocní nebo tak. Pomůcky po nás nechtějí žádné, takže to nevím.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.